perjantai 8. tammikuuta 2016

luvatta kopioiduista kuvista ja kuulumisia

Heissan! 

Taas on aikaa vierähtänyt viime postauksesta. Ei oo oikeen ollu mitään kirjotettavaa tänne vaikka asiaa nyt olisikin mutta oon kumminkin nyt päättänyt etten tänne blogiin enään avaa niin paljon asioita.. Näin alkuun haluan sanoa että jos olette lukeneet hevostalli netistä tätä topicia luvatta kopioiduista kuvista, niin haluan sanoa mielipiteeni. 

Mun yksi kuva oli linkitetty sinne. Ilman syytä koska kyseisen kuvan olen ostanut :D Ymmärän täysin kuvaajia etteivät tykkää hyvää kun kuviaan kopioidaan ilman lupaa. Mutta tässä tilanteessa mua mustamaalattiin sillä, vaikka en edes mitään väärää ole tehnyt koska kuvan olen ostanut.  Onhan niitä tosi paljon ketkä eivät välitä niistä copyrighteistä ja lisäävät kuvia tekijän oikeuksista huolimatta, mutta mun mielestä on aivan naurettavaa kirjottaa asiasta hötönetissä, ei edes viitsi omalla nimellään asiasta tiedottaa? 

Olen kerran vahingossa (muistin että olin jo ostanut kuvan) lisännyt luvatta kopioidun kuvan muistaakseni blogiin tai heppa ig,  mutta sain siitä ystävällisen sähköpostin kyseiseltä kuvaajalta missä kehoitettiin poistamaan kuva. Näin mun mielestä pitäisi toimia. Tosi raivostuttavaa kun hötössä kerrotaan kuinka aikovat tehdä rikosilmoituksen yms ja on oikein että nämä luvatta kopioineet voidaan nolata kirjottamalla niistä julkisella nettipalstalla. Mä haluaisin kyllä kuulla poliisin mielipiteen siitä kun olen lisännyt kuvan minkä olen ostanut instagramiin? Valtava rikoshan se on, vai mitä hötönetti. 


Se on hyvä että tähän on alettu puuttua kun ihmiset kopioivat luvatta, mutta rajansa kaikelle. Kuvaajat voisivat itse laittaa sähköpostia näille ketkä ovat kuviaan luvatta kopioineet. Se olisi järkevintä. Olisi kiva että jatkossakin kisoissa olisi paljon kuvaajia, hyvistä kuvista ei ole mikään ongelma maksaa. 

Mutta tähän liittyen. Mun mielestä on tosi ärsyttävää kun jotkut kuvaajat lisäävät kuvasivustoilleen "tilannekuvia". Esimerkiksi missä ratsastaja on juuri lyömässä raipalla, hevonen keulii tai muuten vaan kaikin puolin ruma tai epäonnistunut kuva. Luulisi kuvaajien  osaavan katsoa minkälaisia kuvia sinne nettiin kuitenkin lataa koska ne mitä nettiin laittaa, ei ikinä sieltä katoa. 

Mutta kuitenkin olen tosi kiitollinen kaikille kuvaajille ja on ihan mahtavaa kun olette olemassa, sillä yleensä saan vaan videokuvaa äitiltä. :)


Nyt sitten kuulumisiin. 

Meillä ainakin on ollut pakkaset lähemmäs -30 asteessa, joten en ole hevosten kanssa muuta kun niitä kävelyttänyt. Toivottavasti huomenna pakkanen lauhtuisi sen verran että pääsisi edes vähän tekemään töitä.

Amidalia on saanut nyt massaa ympärilleen vähän joten sillä olen nyt ratsastanut kevyesti joka toinen päivä. Yksi päivä hyppäsin sillä vähän ristikoita ja se oli ihan liekeissä. Ei jarruja eikä kontrollia mutta ainakin molemmilla oli hauskaa :D 


Jos menee suunnitelmien mukaan, niin Amidaliankin pitäisi näkyä tulevalla kaudella kisoissa. ;) 

       Kunhan saataisiin aluksi se hallintaan ja lihasta ja massaa ympärille :D




Nipsu on palannut nyt talvilomaltaan. Yks päivä silläkin vähän hyppelin ja oli virtaa kuin pienessä kylässä. Takajalat lensivät taivaissa. Sileellä olen sen kanssa koittanut vahvistaa takapäätä ja saamaan sitä kulkemaan enemmän takajalkojen päällä. Nipsu on kyl ihan super ihana siitä kun se on niin helppo ratsasta sileellä. Kolmen päivän päästä tulee täyteen kolme mahtavaa vuotta sen kanssa. Epäonnistumisia on tullut mutta päivääkään en vaihtaisi. Maailman paras Nibbels <3


      2014 eka 105cm Nipsun kanssa ja uusinassa tipuin :D 



        Honeylle kuuluu hyvää, ei nyt mitään ihmeellistä kun eihän sen kanssa mitään voi tehdä. Se on niin ihana, kaikki päivät menee sitä halaillessa ;)


Bluesta en oikein osaa mitään sanoa. Sen tilannetta on vaikea sanoiksi pukea. Hyvää sille kuuluu ja se on taas ruvennut onneksi lihomaan. Uusi talli on kyllä ollut super kiva, kaikki hepat viihtyy paremmin kuin hyvin. 





Kisakauden aloituksesta en osaa vielä sanoa. Varmaan meillä se alkaa helmikuussa. Riippuu vähän miten nää heppajärjestelyt onnistuu. Toivon mukaan mulla on tulevalla kaudella uusi junnuhevonen jonka saan kun Nipsu on myyty, Amidalia jollain tasolla, toivon mukaan edes junnucupissa, riippuu miten sen pää kestää, ja  kolmas heppa olisi yks super hieno hevonen mutta se ei ole ihan varmaa onko se mun käytössä tulevalla kaudella. 
Toivotaan että kaikki menisi suunnitelmien mukaisesti. En halua olettaa mitään enkä halua hirveen pitkälle suunnitella. Vuosi sitten odotin tulevalta kaudelta menestystä 120-130cm luokista Bluen kanssa mutta sainkin sen sijaan talutella joka päivä sairasta hevosta. 

Kaikki ei mene suunnitelmien mukaan joten olkaa onnellisia jokaisesta päivästä milloin olet itse terve ja hevosesi on kunnossa.

Toivotaan nyt että 2016 vuosi olisi kaikin puolin parempi! 


Jotta voisin postailla enemmän, kertokaa pliis ideoita että minkälaisia postauksia haluaisitte lukea.  Ja jos on jotain videotoivomuksia niin ehdotelkaas! 8) 






 -Amanda

35 kommenttia:

  1. Varustepostaus/video ois kiva!!

    VastaaPoista
  2. Muuten samoilla linjoilla kuvajutun suhteen mutta huomaathan että kisakuvaajat eivät ole ammattikuvaajia :)

    VastaaPoista
  3. Tosi hyvä ja ajankohtanen postaus! Voisit tehä vaik videopostauksen, sun ja amidalian 'tarina', kehittyminen ratsastajana vuosien aikana, kysymyspostaus, toivekuva postaus tms. :)

    VastaaPoista
  4. Ratsastushistoria postaus ja no tietty varuste-esittelyt on aina kivoja, varsinki ku teil näyttää olevan tosi kivoi varusteita :)

    VastaaPoista
  5. Tallilta videopostaus, varustepostaus videolla ja honeysta joku postaus!:)

    VastaaPoista
  6. Hei oot tosi hyvä ratsastaja ja mukavalta vaikutat näiden tekstien perusteella ainakin.
    Tykkään sun asenteesta näiden hevosten kaa. Rispektit siitä että uskallat ratsastaa niin vaikeita hevosia kuin Amidalia. En tajuu kuinka täällä sun blogissa voi aina olla jotkut anot haukkumassa. Ois kiva taas tutustuu suhun ku kerta muutat takas lohjalle. Ollaan joskus vuonna 2011 juteltu aika paljon facessa ja silleen. Mutta toivottavasti saat uuden hevosen ensi kaudelle ja onnea kisoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! Ootkohan ymmärtäny väärin tai sit vaa oon selittäny vähän huonosti, mutta me asutaan vihdissä.. Aijaa totta, eikös myyty Tuikku teille? :) Kiitos vielä!

      Poista
    2. No Vihti Lohja, samaa aluetta kumminkin xD Ja joo Tuikku on meillä vieläkin. Ei olla viititty myydä eteenpäin kun se kipeilee paljon jaloista niin joutuis vaan kiertoon :(

      Poista
    3. Aa mut ihana et se sai hyvän pysyvän kodin! Harmi ne sen jalat :/

      Poista
  7. Minutkin oli tuolle listalle laitettu "luvattomista" kuvista jotka olin todellisuudessa ostanut ja osasta olin kysynyt kuvaajan luvan julkaista :D! Lisäksi vielä ask.fm :mään tultiin uhkailemaan poliiseilla sun muilla kun on laitonta toimintaa tämä. Onhan se tietysti hyvä että puututaan kuvien kopioimiseen luvatta, mutta voisivathan näiden listojen keräilijät tosiaan selvitellä, että ovatko kuvat oikeasti luvattomasti laitettu. Hyvä postaus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa joo huomasin. Tosi ärsyttävää.. Niinpä! Kiitos :)!!

      Poista
  8. Kirjotit just niin oikein tosta kuvaus jutusta ettei lisättävää! Mulla kans tosi monta niitä, mitä on ostettu ja sit yhtäkkii ne onkin luvattomia.. O.o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että oot samaa mieltä. Joo tosi outoa et yhtäkkii sit muuttuu luvattomaks🤔.. XD

      Poista
  9. Olisi tosi kiva nähdä videolla sun ja Amidalian työskentelyä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä ottaa joku kerta videokamera mukaan! Mun heppa igssä @teamristimaki on jotain videopätkiä myös.. :)

      Poista
  10. Kuka sua nykyään valmentaa? Kari Nevala?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt en oo käyny kellään hetkeen koska Nipsukin on ollut nyt lomalla. Kari oli tosi hyvä ja sillä olisinkin halunnut jatkaa mutta kun muutettiin ypäjältä tänne päin niin ei saatu järjestettyä valmennuksisa lähemmäksi. :/ Mutta nyt kaikki kuviot vähän muuttuu, aloitan Sanna Backlundilla jonka kautta sitten tarkoitus etsiä heppaa :)

      Poista
  11. varustepostaus sun ja sun heppojen kamoista ois mustaki tosi kiva! :) ja oon ihan samaa mieltä tosta kuvausjutusta... tutut oli joku reilu 1v sit myymässä hevosta mut sit tyylii päivä enne ku jotkut tyypit ois tullu hakee sitä nii ne oli nähny pari kuvaa jollain kuvasivulla missä se heppa hyppää pystyyn (oli siis kieltäny kisoissa ja ottanu siitä nokkiinsa) nii ei ne sit sitä ostanukkaa.. vaikka ei ollu yhtää sen hepan tyylistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos toiveista! Just, toi on kyl tosi inhottavaa sit et kuvaajien pitää lisätä tollasia kuvia nettiin kaikkien nähtäväksi. :/

      Poista
  12. Onko teillä oma talli jossa maneesi? Onko sinulle tulossa joku uusi hevonen? (Oma vai ylläpito?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo omaa tallia nyt tällä hetkellä :) Ja juu on heti kun Nipsu on myyty!

      Poista
  13. Onko nipsua käyty kattomassa? :) ja olitko nipsulla tänään valkussa?

    VastaaPoista
  14. Asutteko Muijalassa?

    VastaaPoista
  15. Onko sulla vielä myynnissä se bruno satula?

    VastaaPoista
  16. Tykkään tosi paljon näistä sun postauksia niitä on aina kiva lukea! :) Tuben puolelle ois kiva äänitehosteita? ;)
    Ratsastat muuten tosi nätisti ja hevosissa näkyy paljon potentiaalia!
    Hyvää jatkoa teille! <3:)
    Käy toki lukemassa mun blogia jos kiinnostaa: jessicannblogi.blogspot.com

    VastaaPoista