maanantai 2. syyskuuta 2013

treenii treeniii

Heipss

Nyt kirjoitan teille pitkästä aikaa ihan perus treeneistä postauksen,nyt ei ollut mitään valmennusta eikä mitään erikoista mutta saatte nyt tietää mitä teen Nipsun kanssa kun ei ole valmennusta vaikka meillä piti olla Pantsun valmennus mutta se peruuntu köpiksessä olevan lakon takia. Noniin eiköhän nää alkuhömpötelyt riitä,asiaan :

Menin tallille puol 4- 4 aikaa ja Jenna oli juuri menos ridaa Lattee joten hain kamoja valmiiks ja menin kattoo vähä ku Jenna ridas Lattee. Sovittii et me mennää ridaa samaa aikaa ku Jenna ratsasti sen uudella hepalla. Aikaa oli aika paljon,just ku olin menos ratsastaa ni Sandraki tuli tallille ni mentii sitte kolmistee ratsastaa.
Mentiin maneesissa koska kenttä oli aika märkä ja täynnä lätäköitä. Kävelin aika kauan pitkin ohjin maneesissa, tai no sitä ennen kävelin tiellä alkukäyntejä. Käynnissä rupesin jo työskentelemään takajalkoja alle,ja ponia vähän herkemmäksi avuille. Koitin taivutella hyvin tekemällä voltteja ja avoja. Ravissa tein aika paljon samaa hommaa, koitin saada Nipsuun enemmän liikettä ja että se menee reippaammin eteen. Ravailin aika paljon ja tein isoja ympyröitä ja muuta semmoista. Kun Nipsu tuntui hyvältä ja olin saanut sen vetreäksi kokeilin peruutuksia. Nipsullahan siis on ongelmana peruutus,en tiedä mistä se johtuu että se ei osaa kunnolla peruuttaa. Iian antamien ohjeiden mukaisesti koitin saada askelia taakse päin. Eka kerta ei onnistunut niin hyvin,mutta paremmin kumminkin kun ennen. Kokeilin vähän ajan päästä uudestaan ja se meni jo paljon paremmin. En halunnut kokeilla enään yhtään kertaa , koska se oli jo ihan hyvä.


Kävely-tauon jälkeen tulin muutamat keskiravit molempiin suuntiin. Nipsu oli tosi hyvä. Ja muutenki Nipsu oli aivan super ihana ratsastaa , koska ei painanut yhtään kädelle. Siitä tulee koko ajan parempi ja parempi ratsastaa koska olen itsekkin oppinut ratsastamaan Nipsua paremmin.


Sitten nostin laukan ja koitin saada sen heti irti ja taipumaan paremmin. Nipsu oli kivan energinen,liikkui omalla moottorilla eteenpäin ja oli tosi hieno. Laukka on ehkä Nipsun askel-lajeista helpoin,tai ainaki mun mielestä Nipsu on kaikista kivoin  ja hienoin :P laukassa. Harjottelin myös keskilaukkaa,Nipsu reagoi ainakin tosi hyvin koska kun annoin pienenkin hipaisun se lähti ku tykin kuula. Yritin saada sitä vähän rauhallisemmaksi,ei nyt kumminkaan niin kovin tarvitse reagoida. Keskilaukkojen onnistuen aloin tekemään vastalaukkoja. Aloitin vasemmassa laukassa ja tulin lävistäjälle,asetin koko ajan vasemmalle. Eka kerta varmaan kun Nipsu ei edes alussa alkanut pomppimaan kun kenguru,olin ihan että what  mikä sille tuli. Tietysti heti kehuin sitä ja jatkoin lopun pitkän sivun ja lyhyen sivun vastalaukassa ja tulin sitten toisesta päädystä lävistäjän ja nyt oli ihan oikea laukka. Vaihdoin suunnan ja tein samat hommat toiseen suuntaan ja Nipsu oli niin kiva ja oijoijoi se vaan oli jotenki niin täydellinen ratsastaa. En nyt halua mitenkään ylimielisesti täällä kehua ja kerskua mutta oikeesti poni ei oo ollu pitkään aikaan niin hyvä kun se tänään oli. Kuunteli kaikkia apuja ja oli eteenpäin pyrkivä ja jotenkin, se oli niin paras. 


Toivottavasti se ois samanlainen lauantaina ku mennään laaksolle kisoihin,siellä on aluekoulu-mestaruudet ja luokka on joku maailman sekavin helppo B kenttäohjelma päläpälä FEI , en oo ittenkään varma mutta jotenkin se on tuolla muistissa,pitää nyt kerrata vielä monta kertaa se päässä. Ja sunnuntaina on sitte taas estealue-mestaruudet ja hyppään aluksi jonku tyyliarvostelulla olevan 100cm ja sitten sen varsinaisen aluemestaruus-luokan joka on myös 100cm ja arvostelultaan AM5.

Ja jos joku on tulossa kuvaamaan,niin olis todella kiva jos voisi ottaa mustakin muutaman kuvan. Toivottavasti tää postaus ei ollut kamala,vaikka kuvia ei nyt ollutkaan. Tämän viikon ohjelmasta sen verran että huomenna mulla on Johkun valmennus,keskiviikkona Iian valmennus,ja torstai ja perjantai otetaan rennosti ja valmistaudutaan viikonlopun koitoksiin. Koitan postata ennen kisoja vielä,mutta se jää nähtäväksi sillä en lupaa mitään. Siihen asti, adios ! Hups ainiin unohdin kokonaan kertoa mun ja sandran eksoottisesta yrityksestä laukata yks suora maastossa. Se päättyi aika lyhyen koska kuvruvettii laukkamaan nipsu innosti ja etujalat nous miljoona metrii ylöspäin ja takajalat perässä : sen seurauksena minä maassa. Kokeiötiin toisen kerran kun nousin selkää niin poni teki samanlailla mutta tällä kertaa huusin että "NIPSU" niin sitte se lopetti

-Amanda

12 kommenttia:

  1. Se kouluohjelma on tosi kiva,näyttää maailman sekavalta ohjelmalta ku lukee sen mut ei se sitte oo :D se on se sama kouluohjelma mitä meillä oli Wiknerin aluekoulumestaruuksissa ja Kati voitti sillo ja mä tulin tokaks :D

    VastaaPoista
  2. Jei ihanan positiivinen postaus, kiva kuulla et teillä suju hyvin! (:

    VastaaPoista
  3. Ootte upea pari Nipsun kanssa ja
    kiva blogi (:
    Mistä muuten oot saanut noi Kingslandin tennarisi? (;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Ostin ne joskus pari vuot sitte k-maataloudesta

      Poista
  4. On nämä goldencoastit hienoja, mulla on golencoast pegasos :) tosi kivan näköinen tämä nipsu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vähäks kiva! :) joo goldencoastin ponit on parhaita!

      Poista
  5. Ootko hypänny koskaan maastoesteitä?
    Ootko kiusannu kenttää?/haluaisitko?
    +sulla on tosi kiva blogi, liityin lukijaks! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oon =) en oo kisannu ja kyl mä voisin ehkä jotai. Kiitos!

      Poista