sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

kuulumisia

Moi!

En oo yhtään jaksanut tulla tänne blogiin mitään kirjottamaan. Lupasin kirjottaa teille Satu Liukkosen valmennuksesta, mutten muistanut. Näin lyhyesti sanottuna, se meni tosi hyvin! Satu on kyllä niin paras! (y) 









Sitten ikävääkin ikävempään uutiseen. Blue on nimittäin ollut nyt saikulla jo reilu viikon. :( Enään onneksi yksi viikko kävelytystä ja sitten saisi jo kevyesti alkaa hölkkäilemään. Oikeassa etujalassa oli siis jotain tulehdusta, mutta onneksi se huomattiin ajoissa ennen kun tuli mitään suurempaa. Tietty harmittaa.. Harmittaa tosi paljon. Asialle nyt ei vaan voi mitään, mutta onneksi meillä on käytössä Bemer! Blue saa nyt rauhassa kuntoutua jotta tulisi kuntoon. Hyvä juttu tässä on se, että tämä tapahtui nyt ihan alkukaudesta eikä keskikesällä.. Se vasta olis ärsyttävää! 

Onneksi on kaksi hevosta, niin ei jää ilman ratsastettavaa. Nipsu on täydessä kunnossa! Sillä oli pientä hyppylomaa. Torstaina hypättiin ekaa kertaa ja Nipsu oli kyllä niin innoissaan! Huhhuh, sen takajalat kävivät niin taivaissa. En voi käsittää miten se hyppy on muuttunut niin paljon, alla olevasta videosta näätte sen hullut takajalat! :D Tietty Nipsu oli turhankin ylienerginen ja vähän hössötti kun oli niin innoissaan! Hypättiin siis ihan pientä nyt kun oli eka kerta loman jälkeen!


 Tää video näkyy tosi tyhmästi enkä tiedä miksi.. Laatukin on huono kun kuvasin puhelimella videokamerasta suoraan kun en jaksa nyt ladata videoita koneelle :D 


Eilen menin ulkokentällä ja Nipsu oli niin innoissaan. Menin aluksi kauan loimella että se lämpeisi kunnolla koska oli aika kylmä ilma. Nipsu oli ihan super, se teki hyvin avot sulut ja laukkaväistöt, olin ihan WoW. Se on myös oppinut tekemään hienot sarjavaihdot ;) Äitillä tietenkin loppui puhelimesta muisti kesken joten ei saanut niitä hienoja vaihtoja videolle joten alempana video missä vaihdot "eivät ole tasaisessa rytmissä". 















Tiistaina mulla on taas Pantsun valmennus. Ens viikonloppuna on sitten Nipsun kauden ekat kisat. Nipsu hyppää vaan perjantaina ja sunnuntaina. Perjantaina Elena hyppää Nipsulla eka 100cm, jonka jälkeen mä meen 110cm. Sunnuntaina hyppään poniluokan 110cm, joka on karsinta tampereen Hevoset 2015- messuille. 

-Amanda

50 kommenttia:

  1. kiva postaus! onko toi teidän oma kenttä :) ?

    VastaaPoista
  2. Siis mitkö kaks hevosta sulla on ratsastettavana jos blue on saikulla?:o
    Ja siis WAU. Millon nipsusta on tullu noin upee kiiltokuvaponi? 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa oho kirjotinpa sekavasti! Siis tarkotin että onneksi mul on blue ja nipsu, kun jos toinen on saikulla niin on aina se toinen :) ja heh, se on aikas magee kyl 8)

      Poista
  3. Wou Nipsu on kyllä tosi magee! Onnee kisoihin! :)

    VastaaPoista
  4. Sun hevoset<3 ei vitsi niin mageita, toi nipsu varsinkin on menny niin paljon eteenpäin, ei samaks tunnista!! :)

    VastaaPoista
  5. Hienosti meet molempien heppojen kanssa. Ois kiva saada sileellä videoa Bluen kanssa jos mahdollista my saukon ois kiva! Nipsu on kyllä niin hienossa kunnossa nyt!

    VastaaPoista
  6. Vitsit elena on työstäny nipsusta mageen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esteillä joo, paris viikos se sai sen sika hyväks ja se moodi on jääny sille hyvin päälle ku se oli Elenalla marraskuussa!

      Poista
  7. voi että kun oon kateellinen nipsusta :D oma poni varsinkin kun esteitä menee on kamalan rasittava sileellä kun säätää vaan suu auki ja vetää mua minkä jaksaa ;D En sais kattoo sun blogii kohta ku oon vihree kateudesta! xd älyttömän tyylikäs ratsukko!

    VastaaPoista
  8. ja sitä mun äsköstä kommenttia ei tarttee julkasta eikä tätäkään koska hävettää tää ylikehuminen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hitsi julkasin jo:o mut eiii ei siin ollu mitää hävettävää:D ei tosiaankaa

      Poista
  9. Onks se Blue vai piikitetty? Onks sil niinku rasitusvamma jostain tullu? Onpa harmi homma :( toivottavasti kummiski paranee. Ja Nipsu on tosi hieno :)

    VastaaPoista
  10. Wou, vitsi Nipsusta on tullu hieno! Ihan sairaan upeeta työskentelyä! Ja paranemisia Bluelle, onko sillä siis tullut joku patti/ kuhmura siihen jalkaan, vai näkyyköse millä tavalla? Kannattaa todella varoa ja pitää kuin kukkaa kämmenellä tuommoisia hevosia kuin nipsu ja blue, oot selvinnyt niitten kanssa niin pienin ongelmin että kannattaa olla iloinen! Tosiaanki ois tosi kiva saada bluesta videoo sileällä, pelkään jo sun puolesta että millon blue tai nipsu menee rikki kun noin paljon hyppäät niillä kuitenki jo suht isoja esteitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wow kiitos paljon! Siis ei näy mitenkään ulos päin. Ja niinpä koitetaan kaikilla keinoilla välttyä ettei tule mitään terveysongelmia. Ja totta, nipsulla ei koskaan ole ollu mitään vakavaa. Joo sit kun se on kunnossa niin voisin koittaa saada videoo tänne. Niinpä.. Mut niille ei vaan aina voi mitään jos sattuu :( onneksi meillä on bemer, joka nopeuttaa paljon kuntoutumista!

      Poista
  11. Voi vitsi miten hienolta Nipsu näyttää noissa kuvissa! :) Aiotteko kisata koulua tänä vuonna?

    VastaaPoista
  12. Voi kiitos!! No siis jos kisakalenteriin sopii ja ois tässä lähellä jotkut ni miksei :)

    VastaaPoista
  13. Kivalta näyttää hypyt! Mut noi laukanvaihdot jokatoisella kun et istu satulassa ja poni kaatuu joka suuntaan ja vaihtaa epäpuhtaasti ja kuvatki mis teet vaihtoi ni neki o epäpuhtaita mut onneks joku kehtaa laittaa vähä huonompaa matskuuki nettii Mut muute iha hyvännäköst menoo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoinki et niistä parhaista paloista ei ollut matskua? Entiiä ootko sokee vai mitä niin toi poni tossa ei ainakaan kaatunu ja jos osaisit laskea niin huomaisit että noi vaihdot eivät olleet joka toisella. Ja ihan näin muute vaa et nipsu vaihtaa aina puhtaasti et siis :-) ja kuvasta ei edes voi nähdä onko vaihto puhdas vai ei.

      Poista
  14. Missä ja milloin seuraavat kisat tai miltä kisakalenteri näyttää nyt ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ypäjällä ens viikonloppuna, hyvinkäällä seuraavana vklp ja sit ehkä hevoset messuilla jos niihin pääsen :)!

      Poista
  15. Hyvältä siis kuulostaa :)

    VastaaPoista
  16. Toi ano varmaan siis tarkottaa että noi ei oo puhtaita kouluvaihtoja. Mut ei kai sillä nii välii ku kerran Nipsu on esteponi :D

    VastaaPoista
  17. Nipsu on saanut tosi paljon lisää massaa ja lihaksia!:) Näyttää niin hyvältä. Tee oikeesti joku sellanen että laitat Nipsun tän hetkisen ja aikaisemman rakennekuvan vierekkäin! Sil on ihan sika pyöree pylly;)

    VastaaPoista
  18. uuu vitsi nipsulla sika pyöree pylly;))))))))) haha eivaa mut super menoo!! <3

    VastaaPoista
  19. Kaatuuhan se eteenpäin, näkee kuvastakin :)

    VastaaPoista
  20. Etkö tiedä mitä termi kaatua tarkottaa? Vaihtojen pitää olla ylöspäin, ei alaspäin niin että "on kaatumassa nenilleen" :) siis niinkun hevosen kuuluu muutenkin liikkua ylämäkeen.

    VastaaPoista
  21. onpa nipsusta tullu lihava :o se on lihonu ihan sikana nyt! mut se näyttiki ihan alilaihalta viel kesällä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe nii on :D ja jepp mut siihen oli oma syynsä.. Mut onneks se nyt vihdoin on lihonnu!

      Poista
  22. Ja poistin vahingossa tämän yhden anon kommentin niin tässä sille vastaus : jos ajattelet et oon liian pitkä nipsulle, ni harmi koska en oo. Ihan Piia Pantsu ja monet muut on sanonu että voin hyvin mennä tän kauden Nipsulla kun en oo sille liian pitkä :-) et pitäisit vaan huolen omista asioistas!

    VastaaPoista
  23. Oot ehk vähän pitkä Nipsulle mut et niin ettetkö vois tätä vikaa kautta mennä :) enemmänhän se ratsastajaa haittaa se pituus ku ponia :D sitä se Piiaki varmaan tarkottaa :D (ja näkee niit isompiaki ratsastajia poneilla... pidempiä ja viel aika pyöreitä)

    VastaaPoista
  24. No en tässä nyt ala koko ratsastuksen fysiologiaa sulle ruveta selittämään. Katso miten oikeat kouluhevoset ja hyvät ratsastajat tekevät vaihdot ja mieti sitte. Ihan ok alku tuossakin on ponitytölle ja ponille :) Tai jos jäi mietityttämään niin kysy sun kouluvalmentajalta jos sellanen viellä kuvioissa on :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ymmärän mitä ajat takaa mutta jos katsot vaikka tota alinta KUVAA niin onko se sun mielestä menossa alamäkeen? Niinpä ;-) muttajoo, nipsun ei tarvi osata mitään sarjavaihtoja koska ei ole kouluponi ja vaikka olisikin niin ponit ei mee vaihtoja missään poniluokissa! Ja kyllä on kouluvalmentaja mutta ei ollut mitään mietittävää koska tiiän itse kumminki mikä on oikein ja mikä on väärin.

      Poista
    2. Mut jos kerta olet niin huippu antamaan neuvoja, niin miksi piiloudut anonyymi merkin taakse? :o

      Poista
  25. Mä oon niin nipsun fani *.* upee poni, ei oo ihan joka oksalla tollasia mitkä on noin laadukkaita esteillä ja koulussa! :-)

    VastaaPoista
  26. No mä oon ainakin ano, koska mulla ei oo mitään noista muista vaihtohdoista. Muuten voin kyllä sanoa sulle mun kommentit ihan kasvotustenkin :) jos joskus nähdään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskasti huomaa kirjotustyylistä kuka siellä kirjottelee! Mutta viimeksi kun mulle askissa laitoit mulle tyhmiä juttuja anonyyminä ja paljastit itsesi, ni seuraavalla kerralla kun nähtiin kiersit kaukaa :)

      Poista
    2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  27. moi :) voitko tehdä varustepostauksen heppojen varusteista (suitset, satulan, suojat tms :D?

    VastaaPoista