torstai 2. huhtikuuta 2015

mielipidettä

Heissan! 

Nyt tekis taas mieli avautua kunnolla. Katsotaan mitä tästä tulee.. Toivottavasti ei mene liian vakavaksi. 

Tälle mun "jutulle" ei oo mitään yhtä aihetta, vaan laidasta laitaan koko touhusta tähän jotain kirjoitan. Alkuun ajattelin ihan vain sanoa etten aina jaksa tätä ratsastustouhua. Muistellen niitä aikoja kun sain oman ponin.. Kukaan ei kommentoinut tai arvostellut kenenkään tekemisiä meillä päin. 



Välillä toivon, että pitäisin tän lajin vaan harrastemielessä ilman kisailua tai muutenkaan ilman esillä olemista. Vaikken mikään "kuuluisa" enkä "menestynyt" olekaan, niin monet mut tietää ja paljon musta puhutaan. 

Ihan järjettömiä juttuja kuulee mustakin. Mietin, että miksi pitää levittää perättömiä juttuja toisista? Eikö kaikki olisi paljon helpompaa jos kaikki olisivat kavereita? Just vähää aikaa sitten kuulin juttua että kun Blue meni rikki niin se oli mun vika että " Amanda jo onnistui rikkomaan hevosensa". Ihan käsittämätöntä. Samaisilta henkilöiltä oli paljon lisää ilkeyksiä liittyen myöskin meidän perheen raha-asioihin. En puhu tässä postauksessa vain kyseistä henkilöä, koska hän ei tosiaan ole ainut.  Vaikka jos on kateellinen, niin pitäisi miettiä mitä päästää suustaan. Ja ylipäätään ennen kun ketään lähtee arvostelemaan, niin kannattaa katsoa peiliin että onko siihen sulla edes varaa. En ota näistä itseeni, vaikka kyllä se vähän tuntuu. Mutta tiedän itse mikä on totta ja mikä ei. En tiedä mikä on syy sille että pitää keksiä typeriä tarinoita muista ja levittää niitä eteenpäin. 

Kaikkia ei voi miellyttää mitenkään. Musta ei voi kaikki tykätä. Mä en tykkää kaikista ihmisistä. Yritän silti tulla kaikkien kanssa toimeen enkä halua olla kenellekään ilkeä. Okei, mäkin teen virheitä ja olen niitä tehnytkin. Niinhän me kaikki. Mutta mitä mielihyvää ihmiset saavat toisen mollaamisesta..? 

Hevospiirit on vain niin pienet, että sana kulkee. Voit kuulla jonkun pahan juorun jonkun toisella puolella Suomea asuvasta henkilöstä mitä et tunne lainkaan, ja siitä päättelet minkälainen henkilö on kyseessä. Mutkin varmasti on mustamaalattu, ja monella on varmaan huono kuva musta. 

Välillä koitan miettiä miten annan itsestäni hyvän kuvan, sellaisen mitä oikeasti olen. Jos näät mut kisoissa, saatan vaikuttaa nokkavalta lellipennulta mitä en oikeasti ole. Paljon näkee ihmisiä jotka pyörii samoissa kisoissa mun kanssa, jotka menevät nenä pystyssä. Niihen tutustuessa paremmin, he eivät kumminkaan ole sellaisia. Ihmisistä voi saada niin väärän ensivaikutelman. 

En saa sanotuksi nyt kaikkea mitä haluisin ja miten haluisin mutta yritetään. 

Ehkäpä maailman inhottavin asia, Hevostalli.net. En käy lukemassa tuolta ikinä mitään muuten paitsi kisoista etsin kuvia. Musta siellä harvoin puhutaan onneksi. Kyllä mua on kehuttu siellä ja siitä tulee mahtava fiilis.. Mutta se toinen puoli.. Viime kisoissa etsiskellen kuvia Ypäjä Winter Show:sta. Silmieni eteen hyppää teksti missä ei mun nimeä mainita mutt kyllä siitä selvästi itseni tunnistin. Jutussa luki jotenkin että " Miten tämä kovasti uhoava poni a- renkaan ratsukko tekee tälläistä tulosta". Sanasta sanaan en muista, mutta noi termit siellä mainittiin. Totta, mulla ei ollut sen poniluokan parasta tulosta, 8vp. 

Kyseessä oli kumminkin kauden ekat kisat, ponilla joka on vasta kaksi vuotta hypännyt. Ponilla joka on ollut koko entisen elämänsä kouluponina. Ponilla jonka kolmas virallinen 110cm luokka tämä oli. Ponilla jonka minä olen tehnyt esteillä kokonaan itse valmentajien avulla. Ponilla joka teki viime vuonna hyviä 100cm ratoja, ei isompaa. 
Nekin mokat mitä tolla radalla kävi, oli täysin mun. Toinen oli pudotus kun toin Nipsun liian lähelle ja toinen kielto kun en nähnyt mitään paikkaa. Tässä, saatte nähdä videolla niin huomaatte kuinka hyvä Nipsu oli. 




Haluaisin että kaikki saisivat musta sellasen kuvan mitä oikeasti olen. En ole lellitty, vain itseään ajatteleva vanhempien rahoilla huipulle menossa oleva. Olen tavallisesta perheestä tyttö, joka tähtää korkealle mutta katsotaan minne rahkeet riittää ja haluan oppia ratsastamaan niin hyvin kun pystyn, ilman oikoteitä. Vaikka mulla onkin nyt uus hyvä hevonen. Ei mun menestys ole rahoilla tehtyä. Mulla on paljon, mitä muilla ei välttämättä ole. Oon tosi kiitollinen mun vanhemmille, koska ilman niitä en olis tässä ja oon niille ikuisesti kiitollisuuden velkaa kaiken tän miten ne on muhun satsannut. 

Tää oli varmaan tosi erikoinen postaus.. En osannut pukea sanoiksi mitä ajattelin. Halusin nyt vaan tulla kirjoittamaan tästä aiheesta koska se painaa mieltä välillä. Tuntuu kun vois heittää hanskat tiskiin ja lähteä mun rakkaan perheen ja hevosten kanssa jonnekin ihan muualle, pois kaikesta vanhasta. Mutta niin mä en kumminkaan aijo tehdä, koska joka puolella ja joka lajeissa on inhottavia asioita eikä niistä pääse tässä maailmassa eroon. Haluan harrastaa lajia mitä rakastan enkä aijo muiden ihmisten tulla tielle. 

Toivon nyt ettei syntyisi mitään sotaa kommentiboxissa, eikä missään muuallakaan. Tää oli mun mielipide asiasta ja halusin vain kertoa miltä musta tuntuu. Ja pidättehän kommentit asiallisina. Mutta jos jotain haluatte laittaa niin laittakaa nimellä tai en julkaise niitä.

Tässä vielä tämmönen hutaisten tehty video, mun parhaasta kaverista<3




-Amanda

53 kommenttia:

  1. On hyvä, että sä tiedostat kuinka onnekas olet. Sulla ei oo todellakaan noussut kusi päähän. Ja oot muutenki tehny tooosi paljon tän kaiken eteen että ansaitset niin hienon ponin ja hepat. Kaiken lisäks oot taitava ratsastaja, harvan ton ikänen käsittelee hevosiaan noin aikuismaisesti. Kateelliset haukkuu kun niillä ei oo muutakaan. Onnea sun heppojen kanssa,oot oikeesti ansainnut ne. Omalla työllä tietenkin.
    Tää kuulostaa varmasti sekavalta ettei tarttee julkasta, mut toivotan onnea sulle ja sun hevosille! Älä välitä kateellisista :)

    VastaaPoista
  2. Tosi hyvin kirjotettu! Toi on tosi yleistö että muodostetaan jostain toisesta mielipiteitä tutustumatta ja sitten levitetään sitä sanaa eteenpäin. Mulla on ollut sama ongelna joskus mut nykyään en ees kiinnitö sellasiin haukkujiin huomioo :) ootte tosi hienoja nipsunkaa!

    VastaaPoista
  3. Hyvä kirjoitus!😊 täysin samaa mieltä😊

    VastaaPoista
  4. Tämän takia en halua olla kovin suosittu heppapiireissä. Kyllä kisoissa aina näkee ihmisiä jotka näyttää tosi koppavilta eikä niille uskalla mennä puhuun mutta totuus on toinen. Ihmiset levittää paskaa ollessaan kateellisia ja silloin kun ne ei tiiä totuutta. Itsekkin olen tavannut sellaista. Tsemppiä sulle ja kannattaa vältä ht.nettiä ;)

    VastaaPoista
  5. Hyvä teksti ja ymmärrän täysin miltä susta tuntuu ja itselläkin kokemusta tästä p*skan puhumisesta, se on niin harmittavan yleistä hevosharrastuksessa ja edelleen ihmettelen miksi.
    Kuitenkin pisti silmään tuo teidän rata nipsun kanssa. Alussa ratsastit siististi ja kaikki tekee virheitä etäisyyksien yms kanssa, se on ihan fine. Mutta se mitä teit kiellon jälkeen oli järkyttävää. Kerroit itsekkin että et nähnyt paikkaa ja poni kielsi. Sinä sitten menet ja raipatat ponia kahdesti. Miksi? Jos se oli oma vikasi miksi rankaiset Nipsua joka teki parhaansa? En ymmärrä. Tätä kyllä näkee varsinkin "ponitytöillä" paljon ja sellaisilla lellityillä jotka itsekin tekstissä kuvailit. Jos et halua antaa huonoa kuvaa itsestäsi, suosittelen että et raipata ponia omista virheistäsi :) Tuon video kyllä laittoi miettimään, ainakin minut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja aa :( joo totta mut siis vaikka mulla oli lähestymisvirhe se olis voinut hypätä vähän kauempaa mutta kun se on niin varovainen että mielummin kieltää kun koskee puomiin. Ja ensinnäkin en edes ns. Suuttunut yhtään nipsulle muuten. Ja siis ymmärän pointtis tosi hyvin ja varmaan nyt ihmetteletkin tätä mun vastausta mut joo!

      Poista
    2. Juu ymmärrän ja uskon että Nipsu on niitå heppoja joka mielummin kieltää kun ottaa sen puomin, mutta mun mielestä teit kuitenkin väärin kun raipatit sitä. Mutta on hyvä että et sanojesi mukaan suuttunut ponille, siitä tunnistaa että olet ainakin hevosten kanssa asiallinen ja kypsä.
      Edelleen vaan mielessä pyörii kysymys, miksi annoit raippaa? Jos et osaa vastata miksi niin teit, niin eikö se silloin ollut täysin turhaa? :)

      Poista
    3. No näin jälkeenpäin ajateltuna mun ei olis tarvinnut antaa raippaa mutta se on automaattisesti jäänyt mun päähän Nipsun kanssa että kun se kieltää kisoissa se on possuillua.

      Poista
    4. Anonyymi: kukaan ei voi olettaa että poniratsastaja on vielä niin taitava, että näkee joka esteelle ihanteellisen paikan. Poni olisi kuitenkin tuossa kohtaa voinut hypätä esim. vähän kauempaa, joten on aivan oikein huomauttaa ponia kiellosta, sen jälkeenhän poni meni rohkeasti yli. Varsinkaan kun ratsastaja ei raivostunut eikä todellakaan hakannut ponia, vaan huomautti. Jos ponia ei koskaan hieman komenneta siitä, että se kieltää vähänkin huonommasta paikasta, se rupee herkästi kieltämään useammin, ja pian myös ilman syytä :)

      Poista
  6. Tosi mielenkiintonen teksti ja siitä sai kyllä sun ajatuksia hyvin selville. Älä välitä ihmisten negatiivisuudesta tai kateudesta tai minkä ikinä vuoksikaan ihmiset kirjoittaa/puhuu tollasii asioita! Ja teiän meno näytti sujuvalta tolla radalla, puomista ja kiellosta huolimatta. Tsemppii tuleviin kisoihin ja treeneihin! :)

    VastaaPoista
  7. Hyvä teksti, ja valittettavat tosi asiat jotka tosin eivät pidä paikkaa tulivat esille .. Musta oot ihan huipputyyppi, susta huomaa että välität sun hevosista ja ylipäätään oot ihan huippuratsastaja. Suhun olis varmasti ihan mahtava tutustuu, useesti oon halunnut tulla piristää mollaamalla sua sun hienojen ratojen jälkeen ja tulla onnittelemaan hyvästä radasta, uskallusta ei ole ollut mutta luulen ettet ottaisi sitä kylläkään pahalla.. Ja hei isot tsempit sinne ja viikonlopun kisoihin ! :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon<3!! Ihana kommentti :') tuliks sulla joku sekaannus/kirjotusvirhe tossa kun "oon halunnut tulla piristää mollaamalla sua.." :D?

      Poista
    2. Joo sori, piti laittaa moikkaamaan sua .. :')

      Poista
  8. amandaaa voisiks laittaa askin takas?:) sun vastauksia oli niin kiva lukee ja oli kiva ns. jutella sulle sitä kautta:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ää no emmä ku en tykkää ku monet utelee sitä kautta niin paljon :/

      Poista
  9. Hyvä postaus! Niin ikävää tommonen seläntakana puhuminen :/ joku huomautti tosta raipankäytöstäs, niin mun mielestä et todellakaan tehnyt sitä mitenkään rajusti tai sillee, niin kuin toi ano sano. Just vähän huomautit ponia, niin olisin mäkin ja aika moni muukin tehnyt jos olis tullu tollanen kielto. Sit olis ollu eri asia jos olisit oikein "ottanut vauhtia" siihen iskuun, sillon olis menny jo mauttoman puolelle, se on sitä mitä valitettavasti näkee paljon poniluokissa... :/ sä et onneks sellasta harrasta, menet aina niin siististi!! :) ja muutenkin jos aina hepan kieltäessä ei ikinä komenna sitä, niin siitä voi tulla just tosi ikävä ongelma, joka johtaa siihen että pitää kahta kauheammin läpsiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kitos!! Ja niinpä, munki mielestä annoin sillee suht siististi raippaa:D ja kun on tottunut siihen että kun nipsu ennen kielsi välillä ilman syytä possuillakseen niin siitä on jäänyt se että pitää komentaa sitä automaattisesti jos se stoppaa tolla tavalla..

      Poista
    2. Totta, annoit raippaa siistitsti, sitä en kiellä. Mutta syytä siihen ei ollut mielestäni ollenkaan...

      T. Ano ylempää

      Poista
    3. Mun valmentaja joka oli radalla siinä esteen vieressä nimeltä Johku, ei sanonut mitään mun raipan käytöstä ja sanois jos se ois ollut turhaa

      Poista
  10. Menestyksellä on aina hintansa... enkä nyt tarkoita tällä sua sen kummemmin, vaan sitä että melkein lajissa kuin lajissa ja varsinkin ratsastuksessa niin mitä korkeammalle/vaativammalle tasolle mennään, sen kovemmaks peli käy. Ja nyt ratsastat sentään vasta "poniluokkia". Pitää vaan päättää joko olla välittämättä tai sitten miettiä että onko tää sen arvosta. Mutta sinänsä ihan kiva kuulla ajatuksiasi.

    Luulen myös, että ehkä nyt oot päässy harrastuksessa sellaseen vaiheeseen, että ymmärrät että pärjääminen vaatii kovaa työtä eikä oo niin että sinne vaan mennään. Siinä mukaan tulee nöyryys mitä lajissa tarvitaan, mutta myös siihen että susta tykätään ihmisenä. Oon lukenu myös aikasempia postauksias ja askia ja aina sitä nöyryyttä ei ole näkyny tai et ainakaan ole osannu sitä kirjottaa niin että olis näkyny... ehkä siks monet mielellään "näpäyttää" heti kun jotain sattuu eikä tajua, että kyllä sä varmasti olet alkuajoista kasvanu myös niinkuin onneks lähestulkoon kaikki "ponitytöt" jotka pienenä luulee osaavansa kaiken kasvaa kun tulee ikää ja kokemusta lisää. Ja tottakai moni on varmaan kateellinen sinulle myös.

    Tällaset postaukset on hyviä, ne kertoo susta positiivisia asioita. Voi olla että tähänkin joku jotain ilkeää laittaa mutta ainakin minulta saat tästä tekstistä 10+ :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!!:) ja joo totta osa tosta sun tekstistä. Tää blogi on kumminkin sellanen paikka minne en halua avautua, en halua kertoa kaikesta elämästäni enkä kaikesta ratsastukseen liittyvästäkään :)

      Poista
  11. Eikä, tää teksti oli ihan ku suoraan mun ajatuksista! Tää pahan puhuminen ja kaikki arvostelu on kyllä niin tyypillistä hevosmaailmassa.. Huoh... Sullakin on kaksi niin hienoa ratsua, että helposti tulevat kateellisiksi. Se piti vielä sanoa, että mun mielestä sä olet jo sen tasoinen ratsastaja että tiedät itse milloin annat tai et anna sitä raippaa, kyllähän se ratsastaja on se joka tuntee oliko se kielto ponin pelleilyä vai oliko se oma vika! tsemppiä teille, tuutte kyllä menestymään vielä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla et näin moni pystyy samaistumaan vaikka tosi harmillinen juttu tällänen onki :( mut kiitos tosi paljon!!:)

      Poista
  12. Hei kateeliset puhuu paskaa ja ne jotka ei tiedä mistä puhuu.. Pitäis vaan huolen omist asioistaan, ja musta on hienoo et vanemmat on mukan ja jeesa ei varmaan ykskään ois siellä jos ei vanhemmt jeesis mut kaikkk ei arvost sitä! Ja hyvä että sä arvostat! Kyllähän noist paha mieli tulee mutta ei kannata välittää kaikilla tippuu steitä ja hevoset kieltää ain ei oo hyvä päivä! Älä anna periks, elämä opettaa ja lisää treeniä ja näytät niille paskanpuhujille! Sillon nuorena tallilla vihan sitä kun kaikki tallitutöt puhu toisistn pahaa seläntakana se oli tosi inhottavaa sils kävin ratsastamassa ain sillonku tallilla ei ollu ketään :(

    VastaaPoista
  13. Moikka! Nyt on pakko kommentoida tekstiäsi hieman. Myönnän, että olen pitänyt sinua todella koppavana ihmisenä ja osittain pidän edelleen. Minun kokemukseni kuitenkin perustuu siihen, mitä täällä blogissa tai esim. fb-ryhmissä olet kirjoittanut. Mutta, arvostan sitä, että myönnät virheesi ja tajuat, että kaikki tekee virheitä. Varmasti olet myös itse jostain joskus puhunut pahaa seläntakana tai ehkäpä haukkunut jopa suoraan ihmiselle itselleen? Mutta asiaan: Ratsastat Nipsua siististi, paljon paremmin mitä aikaisemmin, mutta ehkä tuon raipan olisi kieltotilanteessa voinut jättää pois, mikäli se oli oma mokasi. Toisaalta, ehkä se on Nipsulle hyvä käyttää tuossa tilanteessa raippaa, koska paikka ei näyttänyt mahdottomalta. Kaikkea hyvää sinulle ja hepoille! Yritetään kaikki olla mukavia kaikille, tasoon, ikään, ulkonäköön tai "panostukseen" katsomatta. :) (Panostuksella meinaan juurikin tätä: Sinulla on kaksi hyvää hevosta, mutta jollain saattaa olla vaikka pelkkä hoitoponi!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä tulee juuri esille se mitä olet ajanu takaa... että ilmeisesti kun et mua mitenkään tunne niin pidät mua koppavana.. No kukapa ei joskus olisi selän takana jotain pahaa sanonut mutta en kyllä päin naamaa ala ketään haukkua,, mielipiteen sanon jos on. Kiitos ja niinpä :)

      Poista
  14. hyvä teksti! Ootte kehittyny Nipsun kanssa tosi paljon :) Voisitko joskus kertoo postauksessa miten laitat sun hiukset kypärän alle niin siististi? :D

    VastaaPoista
  15. Pakko sanoa tohon raippajuttuun että nipsun tehtävä on hypätä ei kieltää, joten huomautus on paikallaan vaikka paikka ei ollut täydellinen. Jos ei huomauta, pian poni oppii itse päättämään mikä oli tehtävä paikka ja mikä ei, eli lisää kieltoja!

    VastaaPoista
  16. Oot tehny aivan älyttömän paljon töitä Nipsun eteen ja muutenkin ratsastuksessa. Ihailen sua ratsastajana ja toivon sulle kaikkee hyvää! :)

    VastaaPoista
  17. Tää oli tosi hyvin kirjotettu! Mä en todellakaan ymmärrä mitä mielihyvää toisten mollaamisesta saa joka on valitettavasti hevospiireissä erittäin yleistä. Varsinkin kun joukolla tullaan netissä haukkumaan tuntee itsenä tosi avuttomaks ja asia jää vaivaamaan tosi pahasti. Myönnän todellakin että olen itse syyllistynyt samaan, haukun jotain toista, silloin ajattelen että pakko on saada sanottua takaisin ja jälkeen päin sitten kaduttaa että oliko ihan välttämätöntä :D. kerran tosiaan mentiin mun kohdalla jo niin pitkälle että yks mun kaveri sano että siitä olis voinu tehä myös rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta. Hevosmaailmaasa on niin paljon kateutta liikkeellä eikä erilaisuutta hyväksytä. Valitettavasti oon myös sulta saanu kuulla tätä kritiikkiä aika vahvasti. Tän tekstin kun luin sain susta uuden käsityksen. Suaki on haukuttu ihan yhtä paljon. Paljon zemppiä sulle tulevalle kaudelle! Ei niitä haukkuja kannata jäädä pidempään miettimään, vaikka ne pahalta tuntuuki. Kateellisten puuhaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos paljon!! Niinpä näinhän se asia harmillisesti menee.. Mäkin ikävä kyllä välillä olen sitä tehnyt että arvostellut muita myös negatiiviseen sävyyn, mutta silti ei tulisi mieleen levittää perättömiä juttuja tai haukkua toisia julkisesti netissä :/

      Poista
    2. Toi perättömien juttujen levittely on pahin kaikista. Varsinkin jos kyse on omasta hevosesta jolle haluaa aina vaan parasta. Olis vaan nii hienoo saada koko hevosmaailmaan hyvä yhteishenki. Ihmisten pitäis yrittää hyväksyä muiden lajeja ja ratsastustyylejä. Usein haukkuminen alkaa siitä kun ei tiedetä asiasta kunnolla mitään vaan yritetään etsiä kaikki mahdolliset huonot puolet. Tiiät varmaan mistä puhun ja kuka oon. Oon oikeesti tosi ilonen et löysin tän sun kirjotuksen, ainoot kokemukset susta ei jääny kauheen positiivisena mieleen :D. Sain susta heti nii paljon positiivisemman kuvan enkä enää ajattele et onpa ilkee ihminen. Erilaisuus on joskus vaikeeta hyväksyä, olis tosi hienoo jos kaikki ratsastajat, lajiin katsomatta pystyis olemaan sovussa, kannustamaan muita ottamaan selvää muiden lajien tarkotuksesta ennen ku aletaan julkisesti netissä haukkumaan koko lajia ja myöhemmin myös hevosta yksilönä. Käyttötarkotuksia hevosilla on niin monia, ja niiden mukaan hevonen jalostetaan ja koulutetaan.

      Poista
  18. Niinpä just näin! En oo ihan varma kuka oot kylläkään, mut tuu ihmees kertoo koska oon just täysin samaa mielt sun kaa :)!

    VastaaPoista
  19. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :O Ilkeenä :O no mutta hyvä kun mielipide muuttui koska kenenkään silmissä en halua olla ilkeä :| ja joo vaikka facebookissa? :) voi kiitti paljon<3

      Poista
  20. Hyvä postaus! On totta, että on harvinaista, että jollakin on kolme omaa ponia/hevosta, ja on hyvä että itskin tiedät sen. :) Mutta nyt te tyhmät haukkujat, lukekaapa tämä oikein tarkkaan ja kirjoittakaa se sitten vessan peiliin, jotta voitte lukea sitä hampaita pestessänne, ja voitte oppia sen kantapään kautta: ELÄMÄSSÄ EI AINA MENE NALLEKARKIT TASAN. :( että voi voi sentään, että ihan pitää ruveta Amandaa haukkumaan siitä syystä, että hänellä on hevosia. Joo, myönnän, että olisi minustakin kiva olla yhtä hyvä kuin Amanda ja omistaa kolmea heppaa, mutta toisaalta, on minullakin oma elämä. Ei kukaan elä jotain toista kadehtimalla, ja kun tämän opin ja pidin mielessäni, niin oli paljon mukavampaa katsella, kun kaverini saivat ponin. Nyt minullakin oma poni, ja toivon, ettei kukaan kavereistani tai kukaan muukaan ihminen ole minulle siitä kateellinen.
    Ja Amanda, sä olet kyllä taitava ridaaja! :) Itte hyppään vaa 80 senttii.. oon vaa tälläne puskaratsastaja :DDD mut mikään hepo ei voita omaa pikku ponia tuolla pihalla <33333 Uskon et oot samaa mieltä omista hepoistasi? :)

    - Hevosystävä -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipas ihanan piristävä kommentti<3 kiitoksia kovasti! Ja näinhän se menee että jollain on enemmän kun toisella mutta sitä kutsutaan elämäksi. Kyllä mäkin olen jollekkin hyvällä tavalla kateellinen, mutta siihen ei kuulu mitään negatiivista! Ja totta, kaikillehan se oma polle on paras ;) meidän hevosista parhain on Nipsu<3

      Poista
  21. Tosi hyvin kirjoitettu postaus mun mielestä toi paskanpuhuminen on tosi tyhmää ja viittaa siihen et on kateelliinen. Mut oot tosi hyvä ratsastaa ja sul on upee poni ja hepat. Oon seuraillu sun blogii jo jonkun aikaa ja toivoin et näkisin sut liven ja näin sit oon myös oppinu sult joitain asiot ratsastuksest! Tää oli vähä sekava

    VastaaPoista