sunnuntai 9. elokuuta 2015

kuulumisia

Heissan!

Hetki on taas vierähtänyt ja en oo saanut postausta tehtyä. Kaikenlaista on tapahtunut ja kiirettä on ollut. Me siis muutimme takaisin kotiseudullemme. Syynä oli se, että paikkakuntana Ypäjä ei ollut meille sopivin, joten näimme parhaaksi vaihtoehdoksi muuttaa takaisin kotiseudullemme. Nämä ovat kuitenkin meidän perheen yksityisasioita joten enempää en sano joten turha kysellä tähän asiaan liittyen yhtään mitään. :) Pakko oli jonkin verran kuitenkin tännekkin asiasta mainita. Meillä on nyt vähän hassu tilanne mutta siis hevosemme asuu mun parhaan kaverin luona ja mä asun niillä tällä hetkellä ja hoidan kokonaan yksin kaikki omat juttumme.  

Siihen asti siis kunnes saamme hevoset takaisin omaan pihaan niin majailemme näin. Ei pitäisi mennä kauaa kunnes saadaan kaikki asiat paikoilleen. Sitten hevosten kuulumisiin : 

Amidalia ja Honey suhtautuivat rennosti muuttoon, koska tämä talli on tuttu Amidalialle (ja Nipsulle) koska täällä hepat asustelivat ennen kuin siirtyivät omaan pihaan. Honey on niin reipas pikkuinen, oikeastaan se on jo jättiläinen, heh. Miten sekin kasvaa niin äkkiä. :D 

                                  Honeysta varmaan tulee tosi iso mikä on kyllä hyvä asia!



Blue.. No täällähän se myös. Tuntuu niin pahalta katsoa kun se ontuu niin selvästi juostessaan laitumella. Pitää nyt vähän katsoa mitä sen kanssa tekee. Bemeröity sitä vieläkin on, koska se kumminkin lievittää kipua. Bluella siis oli siinä jalassa nivelrikko josta johtui kaikki neljä muuta asiaa mitä siitä löytyi. Sillon maaliskuussa kun sairasloma alkoi, sillä huomattiin että hankkari oli mennyt 10%. Se kumminkin parani priimaksi kun sai siihen PRP hoitoa mutta ontuminen kumminkin jatkui. Ell huomasi että vuohisessa on nestettä ja se piikitettiin. Blue ontui yhä kesäkuun alkuun asti ja sillon jalka taas ultrattiin ja jalasta löytyi sellainen harmaa läntti. Blue oli kolme viikkoa kipulääkityksellä laitumella. Blue oli pakko pitää laitumella koska pikkutarhassa se vaan pukitteli ja riehu joten eläinlääkärin suosituksesta pidimme sen laitumella. Kolmen viikon jälkeen jalka oli vielä pahempi. Käytiin taas klinkalla ja siellä vietettiin reippaat kolme tuntia. Koko jalka kuvattiin ja ruununrajan yläpuolelta löytyi jotain, en muista sitä tarkalleen. Se piikitettiin ja eläinlääkäri sanoi että hyvällä tuurilla se kestää puolivuotta piikityksen avulla jonka jälkeen piikitystä jatkettaisi siis, mutta huonolla tuurilla vaikutus kestää vaan viikon. Meillähän vaikutus kesti vain viikon jonka jälkeen Blue taas alkoi ontumaan. Lähetettiin röngtenkuvat yhdelle tosi hyvälle eläinlääkärille, ja se antoi diagnoosiksi nivelrikon. Kaikki noi muut vammat ovat johtuneet nivelrikosta. 

Me teimme kaikkemme Bluen kuntoutuksessa. Sekään ei nähtävästi riittänyt joten lopputulos siis se että tämä hevonen ei ainakaan ikinä enään ole normaalissa käytössä, reppana Blue :( En usko että teillä nyt on enään kyseltävää, koska tossa kerroin kaiken. 

Bluen upea asu! :D Se sekoaa ötököistä joten sillä täytyy olla tälläinen suojapuku koko ajan ulkona. 

Sitten Nipsuun.. No mitäs Nipsu siinähän se. Se ei turhia täällä stressaa, on kuin kotonaan. Viime viikonloppuna hyppäsin siis SM:issä avoimia luokkia. Perjantaina Nipsu teki hyvän -radan 100cm luokassa. Lauantaina menin myös 100cm luokan, siitä tuli matkaan yksi puomi koska otin liikaa kiinni ja toin Nipsun liian lähelle. Se oli parempi rata muuten kuin edellisenä päivänä. Sunnuntaina hyppäsin pitkästä aikaa kympin. Verkka oli kaaos suoraan sanoen. Vaikka oltiin hyvissä ajoissa niin silti jotenkin tuli kiire enkä ehtinyt saada hyviä hyppyjä. Kiiressä menin radalle 1 lähtijänä enkä ehtinyt kierrellä kunnolla kenttää. 4esteelle asti päästiin kunnes Nipsu veti liinat kiinni pari metriä ennen estettä. Kari sanoi että mun ratsastuksessa ei ollut mitään vikaa mutta ei osannut sanoa miksi Nipsu kielsi. 




Ehkä Nipsu oli vaan väsynyt kahden kisapäivän jälkeen tai sitten oli muuten vaan huono päivä. Nyt Nipsulla muuten alkaa tehokas kunnon nosto! Ohjelmassa on pitkiä maastoja ja uimista- jota Nipsu rakastaa. 

Perjantaina hyppäsin itsekseni kolmoissarjaa ja tarkoituksessa laitoin c-osan isoksi. Nipsu hyppäsi tosi hyvin. Kerran se kielsi b-osalle josta kyllä tipuin kun tuli niin puskista mutta muuten sujui hyvin. Yleensä en hyppää yksikseni kotona, mutta nyt oli pakko hypätä kun ei saatu valmennusta järjestymään tälle viikolle. Joku varmaan miettii että kenen valmennuksssa nyt käyn, mutta siis jatkan edelleen Karilla! 

       Mä niin rakastan Nipsun takajalkoja, sillä on niin ihana hyppytyyli!!! 

Pahoittelen mun istuntaa.. Jäin vähän jälkeen mutta no, ei se Nipsua näyttänyt häiritsevän.

Eilen olin maastossa ja tehtiin kiva kaikkia askellajeja sisältävä lenkki. Nipsu on niin kiva maastossa koska siihen voi luottaa täysin, se ei edes osaisi ryöstää tai lähteä mihinkään. 

Tänään oltiin 1-tason kisoissa heinäsissä. 100cm oli korkein luokka siellä, mutta ystävällisen kisajärjestäjän ansiosta sain hypätä luokan 110cm korkeudella. Tänään oli tosi kuuma päivä joten Nipsu oli ehkä vähän väsynyt senkin takia. Verkassa Nipsu hyppäsi tosi hyviä hyppyjä. 

Radalla Nipsu oli myös hyvä ja teki hienoja hyppyjä. Kolme ekaa estettä sujui hyvin. Nelos este oli sarja. Tein ihan tyhmän ratsastusvirheen kun lähdin menemään kovempaa sarjalle ja toin Nipsun lähelle a-osalle joten fiksu poni oli niin kielsi b-osalle. Nipsu kun ei halua mennä esteen sekaan niin se mielummin kieltää. Rauhassa tulin uudestaan sarjalle ja sain ratsastettua hyvään paikkaan joten sarja meni hyvin. Siitä seuraava este oli iso okseri ja en nähnyt paikkaa joten tein tyhmän ratkasun ja lähdin viimetipassa eteenpäin. Etupuomi tuli alas. Loppu rata sujui ilman virheitä vaikka yhdelle myös isolle okserille tuli huono paikka niin Nipsu pelasti ja skarppasi tiputtamatta puomeja. Olin tosi tyytyväinen Nipsuun tänään vaikkei rata parhaimmasta päästä ollutkaan, mutta tärkeintä oli päästä maaliin. 

Kun virheet olivat täysin mun omia, niin oli silti kiva huomatta että Nipsu osasi pelastaa. Yleensä isommilla esteillä se ei sitä tee, se sanoo että hyppää keskenäs. Tänään Nipsu kuitenkin oli niin kiltillä tuulella ja hyppäsi hienosti. Radan jälkeen Nipsu sai paljon kehuja multa (ja kyllähän sitä muutama muukin ihminen tuli kehumaan miten hieno poni onkaan;) ) . Vaikka Nipsun kanssa on paljon vastoinkäymisiä, niin silti se on vaan se kaikista parhain. My soulmate <3 

Huhtikuu 2013

                                            Jo 2,5vuotta mun rakkaan kanssa <3

- Amanda

18 kommenttia:

  1. en kysy tätä mitenkään pahalla mutta miksi et myötää? minulla oli poni ja se alkoi kieltelemään kunnes tajuttiin syy. en myödännyt joten ponilla ei ollut tilaa hypätä jota se tarvitsi isommilla esteillä. Ihan vinkkinä vain jota kannattaa kokeilla :) ps miltä bluen tulevaisuus näyttää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tossa yhdessä hyppykuvassa missä sanoin jotain mun istunnasta niin se ei oo mun normi-istunta. Mutta siis mä oon niin pitkä Nipsulle että helposti se menee sit siihen et makaa kaulalla tai siis kun Nipsulla pitää koko ajan olla tuntuma.. Mut toi oli kyl hyvä pointti! :) ja no siis en vielä osaa sanoa :/

      Poista
    2. Itsekkin ponille hieman pitkänä pakko sanoa, että opin kyllä kantapään kautta olemaan ylävartalolla pystyssä, koska poni ei pystynyt hyppäämään kun meni niin etupainoseks. :D meeks sä muuten mihin opiskeleen nyt? :)

      Poista
    3. Aa nii!!😁 ja pidän siis välivuoden :)

      Poista
  2. Meilläkin ollut nyt tamma ponin kanssa ongelmia. Kotona kun menee niin hyppää vaikka talon kokoisia ja menee tosi kivasti. Kisoissa on nyt tullut kieltoja, mutta parempaan päin onneksi mennään.. Ei saa luovuttaa, tsemppiä teille! Kiva postaus ja uutta postausta odotellessa, tää on tosi mielenkiintonen blogi!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyl inhottavaa! Mut hyvä et parempaan päin. Kiitoksia ja tsemppiä teillekkin!!:)

      Poista
  3. Ettekö saa Bluesta rahaa takaisin (tai edes osaa) kun eihän se nivelrikko noin nopeesti tuu. Sillä on varmasti ollu se jo ku ostitte sen :-(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En voi puhua tästä asiasta enempää, sori :/

      Poista
  4. Ai nii muutatteks te siis Lohjalle takas ja alkaaks sulla nyt koulu?

    VastaaPoista
  5. Onko se nivelrikko niin laaja/vaikea kohta hoitaa, että siihen ei auta piikitys? Tai edes leikkaus?

    VastaaPoista
  6. Välivuosi koulusta? Mitä opiskelet vai aloitatko jotain ensi syksynä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ja sain paikan tälle vuodelle mutta lykkäsin sitä vuodella :)

      Poista
  7. Voi miten surku Bluen puolesta :( Onko sillä mitään tulevaisuutta elävänä?
    Olisi kiva nähdä muuten enemmän kuvia teidän varsasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siihen en vielä osaa sanoa mut toivottavasti on! Ja aa joo pitääki ottaa nyt kuvia vielä kun on kivat ilmat :)

      Poista
  8. Toi Honey on niin söpö...:D Kiva et Nipsun kanssa menee nyt hyvin! Ja tosi hienoja kuvia!:)

    VastaaPoista