maanantai 8. syyskuuta 2014

Aluejoukkuemestaruudet

Heipsan! 

Eilen lähdettiin aamulla puol 9 ajamaan kohti keravaa, kotona oltiinkin sitten puol 10 illalla. Pitkä päivä oli siis kyseessä. Kisat olivat ESRAn eli etelä-suomen seurojen väliset mestaruudet. Meidän seurasta eli Lohjan Ratsastajista saatiin hyvä ponijoukkue kasaan. Minun lisäksi joukkueessa oli kaverini Aida, Henna & Ida. 

Hyppäsin "verkka luokaksi" 100cm alle ennen tuota joukkuekisaa. Nipsullahan on aina hyvä hypätä kaksi rataa, koska toisella radalla se vasta syttyy. Verkassa Nipsu oli tosi laiskan olonen ja ei tahtonut reagoida mihinkään apuihin. Radalle päästyä en saanut sitä laukkaamaan kunnolla. Eka este sujui vähän epäröiden mutta toiselle esteelle stoppi. En tiedä johtuiko se punasesta lankusta esteen alla, vai siitä että Nipsu vaan possuili vaiko siitä että ratsastin huonosti. Mä en keksinyt mitään järkevää selitystä sille kiellolle, ehkä noi kolme asiaa jotka mainitsin vaikuttivat yhdessä siihen. Noh, siitä jatkettiin. Unohdin että kolmas este tuli niin äkkiä niin mulla meni liian pitkäksi se kaarre, mutta Nipsu oli kiltti kun hyppäs sen vaikka se olisi yhtä hyvin voinut kieltää siihen kun ratsastin huonosti enkä ollut "hereillä". Neljäs estekkin meni huonosti, huono lähestyminen enkä kolmosen jälkeen saanut laukkaa kulkemaan ja Nipsu "kiipesi" siitä pystystä yli. 

Sitten sain Nipsun kulkemaan ja loppurata sujuikin ihan siedettävän hyvin. 





Sitten olikin muutaman tunnin jälkeen vuorossa se joukkuekisa. Mä lähdin viimeisenä meidän joukkueesta. Mulla ei radalla ollut minkäänlaisia paineita, sillä meidän joukkueesta kaikki muut olivat tehneet hienon 0-radan. Kuten jotkut varmaan tietääkin, 4 hengen joukkuuesta lasketaan vain kolme parasta tulosta. 

Nipsu meni hyvin radalla, laukka kulki. Kolme ekaa estettä hyvin, sitten kolmos-esteen takana oli semmonen iso kasa kukkia maassa, niin Nipsu säikähti sitä ja menetin tasapainon niin että meinasin tippua siellä kaartessa kun Nipsu säikähti sitä. Seuraava este tuli vähän äkkiä ja kyseessä oli radan vaikein este monelle joka oli vesi este. Esteen alla siis oli kaivettu pieni vesi jossa oli jonkinlaisia ankkoja. Nipsu tyssäs siihen kerran mutta meni toisella kerralla yli, ja tulokseksi saatiin 4vp.






Katseltiin sitten muitten ratoja ja jännitettiin että joudutaanko uusintaan. Kyllähän me sitten jouduttiin. Tuntui aika raskaalta hypätä vielä tavallaan kolmas luokka pitkän päivän jälkeen. Uusinnan joitain esteitä oli myös  nostettu 10cm. Verkassa Nipsu oli vielä tosi hyvä ja energinen. Radalla sain heti hyvän laukan ja Nipsu tuntui energiseltä ja sitten, : suoraan ykköselle stoppi. Paikka olisi ollut hyvä, laukka oli sopiva, mä en tehnyt mitään virhettä ja estekin oli pieni eikä lähelläkään maksimikorkeutta. Nipsu teki niin äkkiä ja myöhään stopin niin tipuin. 





Monet sanoi, että se ei ollut yhtään mun vika. En ikinä halua syyttää Nipsua jos se kieltää, mutta nyt se oli kyllä täysin Nipsun kielto. Saattoihan toki olla se että Nipsulle vaan nyt riitti tää pitkä päivä eikä yhtäkään hyppyä enää. Noh, näitä sattuu mutta ei nyt ois välttis tarvinnut just näissä kisoissa :D Ei voi mitään, mutta meijän joukkue pääsi pronssille! Vastassa oli paljon kokeneita aikuisia hyvillä hevosilla, joten meidän ponijoukkue jossa oli kaikki alle 15vuotiaita pärjäsi hyvin, oltiin tosi tyytyväisiä! 




       Mitalit saadaan vasta myöhemmin, kun kilpailujärjestelijä oli unohtanu ne....


Oli kyllä superkiva päivä, tosi kivat ihmiset tsemppasivat loppuun asti ja meidän joukkueen johtaja Tarja huolehti meistä tosi hyvin. Missään ei mitään moittimista ! :-)

-Amanda

6 kommenttia:

  1. Voii eii noi kiellot ja lento, muuten kyllä näytti menevän kivasti! :)

    VastaaPoista
  2. Harmi toi tippuminen :/ Onnea!:)

    hepatjaponit.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Onnee! Mulla on susta pari kuvaa tosta avoimesta metristä, voin vaikka lähettää sulle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! jee vähä kiva, pystytkö lähettää mulle niit vaik fbs ? :)

      Poista