perjantai 28. maaliskuuta 2014

Piian treenit

( Osa postauksesta kirjoitettu tiistaina, mutta julkasin tänään koska odottelin kuvia yhdeltä kaveriltani mutta en ole vieläkään saanut niitä joten nyt ei ole kuvia valmennuksesta, videoita kyllä on!) 


Moiii!! 

Meillä oli eilen ja tänään Piia Pantsun valmennukset taas. 

Maanantai:

Alussa mentiin kevyttä ravia ympäri maneesia,tehtiin voltteja. Sitten otettiin jalustimet ylös ja jäätiin voltille. Työskenteltiin voltilla niin kauan kunnes ponit taipuivat rehellisesti ja olivat hyvin avuilla eikä kaatunut sisään päin. Nipsu reagoi hyvin pohkeeseen. Vaihdeltiin ympyrällä suuntaa useasti. Siitä suoraan jatkettiin uraa pitkin ja aloitettiin tekemään pitkällä sivulla avoa ravissa. Tehtiin sitä muutaman kerran ja Nipsu oli super hieno ja kuunteli tosi hyvin apujani. Sen jälkeen tehtiin vasta-avoa joka meni myös hyvin. Sen jälkeen nostettiin laukka ja mentiin uraa pitkin niin kauan että saatiin taivutettua hyvin. Sitten jäätiin taas voltille ja vaihtelimme voltin suuntaa. Nipsun muoto pysyi mun mielestä tosi hyvänä koko ajan. Nipsu oli ihan märkä hiestä kun joutui tosissaan töihin, mutta oli se isojen kehujen arvoista!:)  Sitten tehtiin vielä sulkutaivutusta. Aluksi Nipsu ei ihan handlannut sitä, mutta lopulta sekin alkoi toimimaan. 

Kävelytauon jälkeen tultiin pieniä esteitä. Pysty-kavaletti-kavaletti-okseri-kahden askeleen sarja- pysty-neljä askelta- okseri- neljä askelta- pysty. Nipsu meni hyvin ja lähestymisetkin oli hyviä. Hypättiin vielä pari hyppyä mutta ei enempää. 

Olin tosi tyytyväinen Nipsuun sekä myös itteeni, sillä Piia sanoi muutamaan otteeseen että ratsastan tosi hyvin! Olin tosi hyvällä mielellä tunnin jälkeen :-) 






Tiistai :

Tänään oli ratapäivä. Aluksi tehtiin siirtymisiä ja ratsastettiin ponit avuille. Koitin saada Nipsua reagoimaan hyvin pohkeeseen. Huomasin, että Nipsu oli vähän väsynyt eilisestä koska se oli aika kova treeni! Kun oltiin ratsastettu sileällä niin alettiin tulemaan pystyä jota sitten nostettiin koko ajan. Aluksi eka lähestyminen ei ollut niin hyvä mutta kun Nipsu tajusi taas että mistä on kyse niin lähestymisetkin onnistuivat. Sitten tultiin okseria ja sitäkin nostettiin koko ajan. Yhden kerran Nipsu pudotti sen ja se olikin koko valmennuksen ainoa kerta kun se puomin pudotti. Piia kertoi meille radan, ja opeteltiin siinä se. Rata oli tosi vaikea.
 Rata alkoi pystyllä jolle tultiin vähän erikoisella tiellä eli siis pysty- okseri-linja-pysty-okseri-linja-vesipysty-linja-okseri-pysty-dog leg tie (entiiä miten kirjotetaan:D) -okseri-pysty-dog leg tie-trippeli- kolmoisarja eli- pysty-1askel-pysty-2askelta-okseri-pysty. 

Hyppäsin ensimmäisen kerran radan samalla korkeudella kun muut ryhmästäni ja rata meni hyvin, Nipsu oli vähän tahmea. Sen jälkeen kun muut olivat hypänneet radan kaks kertaa tulin korkeampana saman radan uudelleen. Rata meni tosi hyvin, paikat olivat hyviä eikä Nipsu kyttäilyt mitään. Olin ihan hengästynyt itse radan jälkeen koska ratsastin parhaani mukaan ja tarkasti koska rata oli niin vaikea.Ponikin oli tosi hyvä ja tsemppasi hyvin vaikka olikin vähän väsynyt. Hyvä Nipulisipuli!<3 




Huomenna Nipsulla on kävely päivä. Torstaina ja perjantaina harjoittelen ahkerasti lauantaita varten, jolloin meillä on kauden ekat koulukisat. Aluksi en ollut menossa sinne, mutta sitten sainkin jonkun päähän piston että ilman muuta! Luokka on siis ihan vaan helppoB:3, siitä on hyvä aloittaa kausi. 

TÄNÄÄN!!!

Nyt lähipäivinä on ollut niin ihanat säät että ei mitään rajaa! Oon menny ulkona nyt aina kun on ollut mahdollista, Nipsukin tykkää paljon enemmän olla ulkona. Se on toiminut niin paljon paremmin ulkona kuin maneesissa. 





















Paras <3


-Amanda

13 kommenttia:

  1. Ihanat! ♥ Hienosti vedätte! :)

    VastaaPoista
  2. onks ne koulukisat aluekisat? :)

    VastaaPoista
  3. ei oo , ihan vaan seurakisat :)!

    VastaaPoista
  4. aaa vähä noi kuvat on ihanii teist <3

    VastaaPoista
  5. Oi, elät ihan täydellistä elämää ! Oot niin nätti sulla on huippu poni ja teillä on niin ihania varusteita. Osaat ratsastaa todella hyvin ja teillä menee muutenkin ponin kanssa kisoissakin hyvin. Uskon, että pääset tässä lajissa vielä pitkällekkin ja susta kuullaan. Tää sun blogikin on hirmu kiva, hienoja kuvia ja monipuolisia kivoja postauksia. Eivoi muuta sanoa, kun täydellistä menoa ! :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oon ihan sanaton :o kiitos ihan sairaan paljon, tää kommentti sai mut tosi hyvälle tuulelle. Kiitos vielä tosi tosi paljon<3 Mutta ei se munkaan elämän täydellistä oo :p mut oikeesti kiitti viel ihan sikana, tosi ihana kommenti, kiitos<3!!!

      Poista
  6. Mitäs te messuilla Nipsun kanssa :)? Ja semmone kuukauden parhaat postaussarja vois olla tähän blogiin tosikiva, eli aiheit esim. paras- varuste, kommentti, valmennus, blogi ja kaikkee mitä ite keksit ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nipsuu pyydettii edustaa sen rotuu sinne! :) Kiitos tosi hyvästä ehdotuksesta!

      Poista
  7. Minkä merkkiset noi sun saappaat on? Koitin ettii mut ei oo mainintaa missään tääl blogis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ne on joku AB / alex bootst , me ostettiin ne hihsistä, siellä oli semmonen iso koju missä oli tosi paljon erilaisia saappaita mutta siis tämän merkkisiä :)

      Poista