sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

miss you so much


Tiiättekö sen tunteen kun ei vaan mee hyvin ja kaikki huono kerääntyy samaa aikaan päälle. Miksei ikinä kaikki hyvä sitte keräänny samaan aikaan? 

Otsikko, mitä ikävöin? Blueta vaikka se tuolla tallissa on. 


Ikävöin sitä, että aina oli hymy huulilla JOKA hyppärin jälkeen.
Ikävöin sitä, että vaikka tein virheitä sain ne anteeks.
Ikävöin sitä, että vaikka radalla en ratsastanut tarpeeksi hyvin pääsin maaliin.
Ikävöin sitä fiilistä mikä mulla oli alku vuonna, sitä että tää kausi tulee menee hyvin.
Ehkä eniten silti ikävöin sitä katsetta minkä mä näin ku Blue pääs radalle <3 :'(

Kaikista vaikeinta tässä on se kun kaikki kysyy miten hepat voi. Joka päivä selittää jollekkin ja koita siinä sitte olla ilman että tunteet tulee taas pintaan. Sen sanominen ääneen että en tosiaan tuu tänä kesänä tolla kisoissa hyppäämään, saa mulle itkun silmään. Jopa sen ajatteleminen saa mulle pahan mielen. Ja siis ehei ei kilpaileminen oo mulle se kaikki kaikessa, vaan yli päätään se että pääsen edes tolla ratsastamaan ja se että se on terve eikä siihen satu. Toivon, et joku päivä voin hakee sen laitumelta, mennä ratsastamaan miettimättä ontuuko se. Siihen päivään taitaa kyllä olla pitkä aika. Toivon kans et joskus taas voin mennä radalle, ja olla varma siitä että mä pääsen maaliin vaikka kävi mitä tahansa. Niin ku Rosa sano mun kaverille sano, että Blue on ihana siitä kun oli korkeus mikä tahansa se tuo aina maaliin.

Oikeesti musta tuntuu siltä etten ees pääse yli tästä. Eri asia varmaan jos ois toinen jolla menis hyvin mut ku ei oo. Nipsu ei mee hyvin tällä hetkellä. Nyt satulaongelmien ratkaisemisen lisäksi mulla muuttuu vähän valmennuskuviot, niistä lisää myöhemmin. 



       Sillon ku vielä hymyilytti kun oli toivoa ; " jess se on puhdas" 







       Aina korvat hörössä <3 Jos joku hevonen, ni tää rakasta hyppäämistä! 

   
           

          Tää kuva on otettu sillon ku viimeksi oon saanut hypätä tällä.. Milloin ongelmat alkoivat..  11.3. Siitä on jo melkeen kolme kuukautta kun piti parantua kuukaudessa.. 


       Vaikka oon ratsastanut isojen luokkien hienoilla hyppääjillä,  en ikinä vaihtais Blueta mihinkään niistä. Blue on silti hienoin ja rehellisen hevonen kenen selässä oon istunut, musta tuntuu että en tuu koskaan mun tulevalla uralla saamaan tällästä hevosta, joten tästä mä en ikinä, en ikinä päästä irti <3


Mutta nyt ei voi kun odottaa (JA KÄYTTÄÄ BEMERIÄ), niin ehkä päästään syksyllä radoille.

-Amanda

34 kommenttia:

  1. Tsemppiä <3 tällanen tää laji on, mutta kyllä se lopulta palkitsee kun vaan jaksat odottaa että Blue paranee kunnolla!

    VastaaPoista
  2. Voi eii, toivottavasti Blue paranis pian! Ja toivottavasti löydätte Nipsulle sopivan satulan ja teillä alkais sujumaan, kun eiks tää oo sunki vika ponivuosi?

    VastaaPoista
  3. Aikasemmin puhuit nipsusta noin ja sanoit kaikille että blue ei ikinä tuu viemään nipsun paikkaa. Nyt sä palvot bluee ja mainittit vaan että joo ei se nipsu kulje radoilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietääkseni Nipsu ei oo koskaan ollut tälläisellä saikulla joten sitä ei ole ns ollut ikävä :-) Tarkoitatko että nyt kun en puhunut meijän yhestä tammastakaan mitää niin se ri ole mitenkään tärkeä tms? Faktat kuntoon, Nipsu on mun paras kaveri eikä sen edelle tuu ketään

      Poista
    2. Ja vielä lisätäkseni tohon, hevoset on erilaisia tai ainakin mun hevoset, enkä oo halunnu samanlaisia. Totta kai tykkään siitä että Blue ei koskaan kiellä kun taas Nipsu kieltää paljon helpommin. Mut ei se tarkota et tykkään siitä hevosesta yhtään vähempää. Ja tossa kun sanoin että " en tuu ikikä saamaan tälläistä hevosta" , niin tarkotti enemmänki että näin hienoa ja HEVOSTA. Nipsua ei edes voi verrata keneenkään, se on ykkönen nyt ja aina

      Poista
  4. Tsemppii! Ootteko käyttäny nipsua klinikalla, jossette niin kannattaa. :) sillä voi olla menny selkä tosi kipeeks huonosta satulasta kuten meillä kävi ja saatiin eläinlääkäriltä kaks viikkoo pelkkää kävelyä. Kannattaa tarkistaa koska nyt on tulossa pikkunen rako kisoihin niin kahden viikon kävely esim. ei olis kisojen tiellä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta! Ja ei olla, mut joo jos tää ei nyt tästä lähde ylös päin ni sit pitää kyl tutkii :)

      Poista
  5. Mä tasan tiedän miltä susta tuntuu, oon ollut ihan samassa tilanteessa sun ikäisenä - niin Bluen kuin ponin suhteen. Sä tiedät parhaiten oman tilanteesi, valmennuskuviot ja todennäköisesti oot pohtinyt syy-seuraussuhteita. Kun nyt mietin omaa tilannetta taaksepäin, toivon että joku olisi tuonut muutaman tärkeän ja hyvin olennaisen asian esille.

    Sulla on hyvät hevoset ja sussa on potentiaalia, mutta rutiini tietenkin puuttu yksinkertaisesti siitä syystä että et ole päässyt kilpailemaan 130-tason kansallisia edes muutaman kokonaisen kauden ajan. Se tulee kyllä ajan kanssa ja varmasti ehdit vielä kilpailemaan ja menestymään, älä ole siitä huolissasi. Sain vähän sua vanhempana hyvän ja kokeneen estehevosen, sen pää oli täydellinen mutta jalat eivät enää olleet. Se kesti kuitenkin mulle tultuaan kolme kokonaista kautta, pääsin kilpailemaan sillä HIHS:iin, Nuorten GP:tä, useita A-kansallisia ikäkausitasolla. Suurin ongelma oli se, että minä tarvitsin kokemusta (olin aiemmin kilpaillut satunnaisesti aluetasolla) ja hevonen riittävän fyysisen kunnon, mutta hyppyja sai tulla vain kohtuullinen määrä. Hevosella ei käyty yhdessäkään valmennuksessa, mikä ei kehittänyt minua tai meitä ja sillä ei hypätty ikinä useammin kuin kerran viikossa - lukuunottamatta kahdesti kauden aikana kaksi- tai kolmipäiväisiä kisoja. Kärjistettynä jokainen valmennus, jokainen hyppy kuluttaa hevosta ja jos sinulla on tunne, että tietynlainen valmennus tai tietty valmentaja ei pysty siirtämään sulle sitä tunnetta mikä sulla sen hevosen kanssa pitää radalla olla niin täytyy tehdä kylmä päätös - hevosen hyvinvoinnin vuoksi. Sitten kun Blue on ratsastuskunnossa, keskittyisin siihen että ratsastat sille riittävän hyvän fyysisen kunnon sileällä, käyt kahdesti viikossa vain kävelemässä maastossa ja hyppäät vain kohtuullisen määrä niin valmennuksissa kuin kisoissa, mutta valmennusten suhteen ole tarkka siitä että et pitkän päälle käy yhdelläkään valmentajalla jonka tyyli on kuluttaa, eli ts. toistaa samoja tehtäviä ilman muutosta positiiviseen. Esteratsastuksessa on kyse tason edellyttämästä teknisestä osaamisesta sekä oikean fiiliksen löytämisestä ja valmennusten tavoitteena on auttaa sua löytämänä se tunne mikä radalla tulee olla. Toinen asia mitä tarvitset on henkisesti tasapainoinen, tyytyväinen hevonen jolla on riittävä fyysinen kunto. Pidä mielessä nuo asiat ja karsi turha valmennus pois, olivat valmentajat sitten miten nimekkäitä ja tunnettuja hyvänsä. Näin olen itsekkin joutunut muutaman kerran tekemään puhtaasti siitä syystä että hevosia kulutettiin kaiketi kuluttamisen ja rahan ilosta, mutta tiesin että sinä päivänä kun touhu jatkuu lopputulos on: valmentajan kädessä iso tukko raha ja minun alla rikkinäiset hevoset. Toisinaan rakennemuutokset on paikallaan hevostenkin kanssa - jos toistat pitkään jotain mikä ei tuota tulosta, jotain tekijää täytyy muutta jos haluaa päästä aikaisemmasta poikkeavaan tulokseen.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on täyttä asiaa! Monen pitäs ottaa tästä vinkkiä..

      Poista
  6. Koko teksti ei mahtunu samaan kirjoitukseen joten seuraavassa loput:

    Mitä ulospäin ponin tilanteeseen tulee, niin näyttäisi siltä että kun tulee tilanne missä lähestyminen ei ole ihan optimalinen, annat sille ehkä vahingossa ikään kuin tilaa edestäpäin sen sijaan että säilyttäisit laukan kompaktina, pitäisit tuntuman ja jatkaisit takaosan ratsastamista alle. Jos hevonen pääsee epäoptimaalisessa lähestymisessä tyhjäksi ja pitkäksi, lopputulos ei yleensä ole kovin hyvä. Ymmärrän että tuo poni ei ole helpoin tuoda esteelle, estehevosilla suositaan usein edestä lyhyttä ja nopeaa liikettä sekä hirvimäistä rakennetta. Sinun ponillasi on liikettä mikä on tietenki koulupuolta ajatellen hyvä asia, mutta liikkeiden laajuus ja ponin tyypin pyöreys eivät ole nuorelle ratsastajalle helpoin lähtökohta lähestymisiä ajatellen, etenkään kun ponisi ei ole mikään vuosikausien kokenut 130-tason konkari.

    On turhauttavaa antaa kaikkensa johonkin ja saada pelkkiä epäonnistumisia, samalla katsoen kun moni muu Suomen tasolla hyppää enemmän rahalla kuin taidoilla. Sulla on kuitenkin Amanda hyvät edellytykset ja vaikka olet nyt vaikeassa tilanteessa, voin näin myöhemmin sanoa että vastaavat vastoinkäymiset ovat omalla kohdallani tehneet itseni vahvemmaksi, vaikutusvaltaisemmaksi (en enää tee hevoseni kanssa jotain vain siitä syystä että nimekäs auktoriteetti pyytää, kyseenalaistan kaiken mikä tuntuu intuitiivisesti epäilyttävältä) ja kokeneemmaksi. Sun aika tulee vielä, sulla on huikeasti vuosia edessäpäin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kommentti. Tää on niin totta! Ja siis toi just mitä sanoit ni on ollu mulla ongelmana esteillä Nipsun kanssa. Ja just toi kans ku sanoit et on turhauttavaa antaa kaikkensa ja silti tulee epäonnistumisia, niin se on niin totta. Kiitos paljon tsempeistä, tästä tuli tosi hyvä mieli mulle :')

      Poista
  7. Mitä jos noi ongelmat johtuu juuri tuosta bemeristä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah no sen voin vaikka todistaa että ei johdu :-D

      Poista
    2. millä todistat?

      Poista
    3. No bemer on vaikuttanut positiivisesti niin moneen asiaan meillä!

      Poista
    4. Mikä on bemer?

      Poista
  8. Mihin tuo bemer oikein auttaa? Onko Bluella siis joku hankkarivamma? Jostain kuulin että se auttais ehkä hankkarijuttuihin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo onneks hankkarissa mitään! Ja joo siis mäki oon kuullu paljon kokemuksii et se on just auttanu hankkarivammoihin. Ja siis sehän auttaa oikeesti vaikka ja mihin. Tiivistettynä se auttaa pysymään terveenä, nopeuttaa toipumista loukkaantumisista ja sairauksista, tehostaa ravinteiden vitamiinien ja lääkkeiden imeytymistä, parantaa mikroverenkiertoa eli niitä pieniä verisuonia ja edistää siten elinten ja kudosten hapensaantia ja kuona-aineisen poistumista. Sit kans vahvistaa immuunijärjestelmää ja kohentaa fyysistä ja psyykkistä suorituskykyä :) Bemerhän on sekä ihmisille että hevosille ja muille eläimille. Me ollaan saatu paljon hyviä tuloksia ja Nipsu joka viime kesänä oli huonossa kunnossa, parani äkkiä sekä henkisesti että fyysisesti bemerin ansiolla. Bemerhän sinänsä ei hoida sitä hevosta, vaan aktivoi kehon niin että itse hoitaa itseään :)

      Poista
    2. Mutta jos nyt kun olette käyttäneet jonkin aikaa niin siitä tulee haittavaikutuksia? Tai vaikka teidän bemer on rikki ? Voisittehan kokeilla vähentää käyttökertoja ja katsoa mihin kuntoon hevosesi tulee sitten :)

      Poista
    3. Ja kaikki ei sovi kaikille hevosille.

      Poista
    4. Otappa selvää Bemeristä niin huomaat ettei siinä ole haittavaikutuksia. Ja siis kun tarkoitat varmaan että kun tässä on menny jo niin kauan, mut siis ku nyt viikko sitte vasta löydettin eläinlääkärissä se oikea kipukohta ja nyt sitä vasta alettu hoitamaan :( ja sen testaukseen että onko bemer rikki, on sellanen jännä juttu :D

      Poista
    5. Kokeiletteko prp-hoitoa?

      Poista
    6. Musta tuntuu että ilman bemeriä bluen saikku voisi olla paljon pidempi. Eli bemerin ansiosta saikku jäi noin lyhyeksi

      Poista
  9. Okei, kiitti tiedosta!

    VastaaPoista
  10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ää kiitos oikeesti toosi paljon<3 ihana kommentti tääki :')

      Poista
  11. Tuliks se Bluen vamma teillä vai oliko se sillä jo kun ostitte sen? Eiks se ollu loukkaantunu jo entisellä omistajalla ollessaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kolme kuukautta ehjänähän se oli ja edellisellä omistajalla se oli puol vuotta ja ei kyl ollu saikulla yhtää en tiiä mitä tarkotat :)

      Poista
  12. Mä niin osaan samaistua sun fiilikseen. :| Pysy vahvana, uskon että sut palkitaan tästä odottamisesta vielä ja pääset näyttämään kuinka se kaikki työ ja tuska kannatti! Sulla on upeet hepat ja se varmasti antaa sulle lisää voimaa kuntouttaa niitä, koska tiedät että sulla on niiden kanssa mahdollisuus minne tahansa. Amidalialle tsemppiä varsomiseen! Toivottavasti saatte sinne oikeen sulosen ja terveen varsan! :3 Jaksu hali! <3

    VastaaPoista