torstai 21. marraskuuta 2013

estevalmennus ( kuvia ja video )

Heippa ! 

Mulla oli tänään Johkun estevalmennus ja Netta tuli kuvaamaan joten kaikki kuvat (c) NETTA UUSINOKA http://this-is-my-horse.blogspot.fi/ )


Satulavyön kiristämis- operaatio käynnissä ;-) 



Kun verkkasin Nipsua, se oli todella villillä päällä. Jarruja ei oikeen löytynyt ! 

Aloitettiin tulemalla oikealta pieni 70cm pysty ja vasemmalta uudestaan. Nipsulla on ollut nyt siis hyppylomaa pari viikkoa ja tämä oli eka kerta kun hypättiin. Ekat lähestymiset oli huonoja, tultiin ihan juureen ja sitten hypättiin niin että kaviot oli katossa. Poni oli ihan innoissaan ja kontrolli katosi välillä täysin. 



Sitten tultiin niin että pysty oikealta, sitten jatkettiin sama este vasemmalta ja siitä 5 laukkaa seuraavalle pystylle ja siitä taas 6 laukkaa seuraavalle. Tehtiin semmonen kaareva ura. Tultiin se kolme kertaa putkeen. Ekalla kierroksella tultiin eka väli 4 ja toinen 5. En saanut Nipsua kunnolla takasin ja laukka vaan piteni ja piteni. Kolmas kierros sujui jo ihan hyvin. 

Sen jälkeen tultiin pientä okseria ensiksi oikealta, ja sitten heti perään vasemmalta. Siihenkin Nipsun ensimmäiset hypyt olivat ihan jätti- pomppuja. Muutaman toiston jälkeen hypyt alkoi sujua paremmin.

Okserilta jatkettiin "kaarevalla tiellä " keltaturkoosille n. 80cm pystylle josta jatkettiin okserille. Pystyltä okserille meillä oli hankaluuksia kun Nipsu ampas enkä saanut sitä enään kiinni niin tultiin vähän juureen. Mentiin sama homma pariin kertaan. 

Sitten tultiin sininen okseri - kelt. pysty - vihree pun. okseri - musta pysty- kelta vihree pysty- sin valk. pysty - sin. okseri .
 Esteet olivat pieniä , n. 80cm. Muuten rata sujui ihan hyvin , mutta kelta vihreelle pystylle tultiin ihan juuren ja vinosta joten tultiin seuraavalle esteelle tosi huono tie. Kun se olisi pitänyt mennä 5 tultiin se 4 oikoen. Seuraava rata mentiin "väärin päin" tuo eli aloitettiin sin. okserista josta jatkettiin sin. pystylle.  Pun okserille tultiin ihan sairaan kaukaa, mutta poni vain veny ja veny eikä edes kolauttanut! 


Seuraava rata tehtiin niin että tuosta edellisestä jätettiin ykkös este pois ja perään tultiin pitkä linja joka meni näin : pysty - okseri = 1 askel , okseri - pysty = 3 askelta , pysty-okseri = 1 askel. Aluksi viimeinen okseri oli 100cm ja muut 80cm-90cm. 

Rata sujui ihan hyvin. Pitkälle linjalla eka este tultiin vähän juureen ja tie valui pitkäksi. Nipsu laukkasi tosi hyvin siis liiankin hyvin eteenpäin ! 

Nipsu myös keskittyi hyvin omiin jalkoihinsa ! 



Sitten tultiin tuokin tehtävä "väärin päin" . Tehtiin niin paljon erilaisia ratoja joten en enään muista miten meni :D Mutta kieltoja ei tullut näillä radoilla. 

Sen jälkeen tultiin vielä oikealta pitkä linja ja sitten vasemmalta uudestaan. Viimeinen okseri oli reilut 110cm. Ja isointa okseria ennen oli pysty joka oli reilu 100cm ja muut linjalta n. 90cm.  Ensimmäisellä kerralla toin sen toisiksi viimeiselle esteelle ihan vinoon joten mentiin ohi. Toinen ja kolmas kierros meni tosi hyvin. Nipsu oli ihan tosi kiva. Tunnin jälkeen Nipsu ei edes ollut hikinen. Oisin aatellut että kun sitä ei olla klipattu se on ihan läpi märkä muttei ollukkaan. Onneksi tallillamme on solarium , niin siinä kyllä kuivuu nopeasti. 




Valmennus sujui hyvin , ja tehtävät oli tosi kivoja ja oli pitkästä aikaa kiva päästä hyppäämän ! :-) 




-Amanda 



12 kommenttia: