perjantai 1. marraskuuta 2013

päivittelyä

Moikka !

Kerron nyt tästä viikosta jotain mitä mieleen sattuu, kuvia ei ole melkein yhtään ja tää postaus on aika turha mutta ajattelin nyt jotain tänne teille kertoa. Maanantaina menin Nipsulla vain kävelemään maastoon. Tiistaina oli Piia Pantsun valmennus josta kerron nyt jonkun verran. 

Olin Jennan,Axelin,Aidan ja Viivin kanssa samalla tunnilla. Tehtiin aluksi ravintempo vaihteluja. Tehtiin samaa laukassa myös. Sitten mentiin uraa pitkin vastalaukkaa.Nipsu vaihto vaan pari kertaa muuten se meni yllättävän hyvin. 
Sen jäkeen tultiin puomi - 3 askelta - pysty.  Nipsu teki aluks siihen vaan 2 joten tultiin sitä monta kertaa että saatiin siihen sujuva 3. Pystyä nostettiin pikkuhiljaa ja lopuks se tais olla 110cm.  Sitten alettiin tulla rataa joka oli tosi pitkä ja oli hankalaa muistaa se . Aluks tultiin se n. 70cm-80cm korkeudella ja toinen kierros oli 90cm-100cm. Ei hypätty oikeen korkeutta tällä kertaan,vaan mentiin enemmän tekniikkaa ja hankalia teitä . 

Rata oli tosi kiva vaikka tiet oli vaikeita. Nipsu oli tosi kiva ratsastaa, kuunteli hyvin pohjetta eikä sillä ollut aikomustakaan kieltää. 2 puomia tuli alas koska en saanut sitä kunnolla lyhennettyä ja sarjat jäi pitkiksi ku se oli kumminki vähän väsyny eikä sen laukka ollut semmonen mitä se on yleensä. 

Piia sanoi että Nipsu ei ikinä ole ollut näin hyvä mitä se oli nyt. 


vasemmalt : Viivi & Baggio, Aida & Kurre, Jenski & Latte, Axel & Rocks, mä & Nipsu ! 

Keskiviikkona menin kipeenä Piritan koulutunnille,ajattelin että mitäköhän tästäkin tulee kun pää meinasi räjähtää. Aloitettiin kevyellä ravilla, tehtiin ympyröitä ja ravitempo- siirtymisiä. Mentiin koko tunti vähän "pidemmässä" muodossa eli ei koko ajan ollut niin tiukkaa kokoamista. Nipsukin kulkee paremmin kun koko ajan ei ole niin rankkaa. Sen jälkeen tehtiin pysähdyksä jotka ovat Nipsulle ollut ongelma. Pirita antoi tosi hyviä vinkkejä jotka auttoi paljon. Sopivan mittaisen kävelytauon jälkeen aloitettiin laukkatyöskentely. Mentiin edelleenkiin vähän pidemmässä muodossa. Tehtiin pääty-ympyröitä ja pieniä voltteja. Nipsu kuunteli tosi hyvin pohkeita. Vauhtia sillä riitti joten pidättelemistä oli. Nykyään Nipsusta on tullut ihanan energinen, oon oppinu ratsastaa sitä paremmin ja enemmän eteenpäin ja jaloilla. 

Lopuksi mentiin pitkät loppuravit, tehtiin voltteja ja taivutteluja. 

Torstaina käytiin klinikalla kuvaamassa poni, jotain vakuutusjuttua varten. Poni oli täyden 10 poni, ei mitään vikaa missään. 

Tänään käytiin tallilla vaan hoitamassa poni ja vietiin se käväriin. 









                                                             <3






- Amanda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti