lauantai 9. marraskuuta 2013

kuulumisia

Heippa!

En ole postannut reiluun viikkoon,joten ajattelin nyt kun on aikaa niin jotain kuulumisia tänne kirjoittaa. Tää viikko on ollut ihan normaali, ei mitään erityistä ole tapahtunut. Maanantaina Nipsulla oli hieroja,tiistaina vapaa päivä ja keskiviikkona kävin ratsastamassa sen. Nipsu oli todella energinen ja se olisi mieluiten laukannut vaan eteen päin ja täysii. 
Maneesissa oli menossa hyppäri, joten oli pakko löytyä jarrut että pystyttäisiin pysyä pois tieltä. 


                  
                                  Viivi <3 Bussissa  ! 


                                  HIHS 2013 (c) Kati Teivastenaho 




Tein paljon siirtymisiä että sain ponin kuulolle, laukkasin jotain 5min uraa pitkin maneesissa että Nipsu alkaisi vähän rauhottumaan ja turhat höyryt tulisi päästeltyä. Sitten tein paljon voltteja että Nipsun saisi pohkeiden väliin. En keskiviikosta muistakkaan mitään joten ei siitä sen enempää. Torstaina Mari kävi hoitamassa Nipsun ( osteopaatti ) . Perjantaina olin kipeä mutta illalla oli pakko selviytyä koulutunnille.



Mulla oli siis Jennan ja Sandran kanssa Piritan kouluvalmennus. Aluksi mentiin käyntiä neliöllä, jossa tehtiin kulmissa "takaosakäännös". Nipsu on vaikea käynnissä koska se ei oikeen reagoi pohkeesta. Sen jälkeen tehtiin laukannosto kulman jälkeen. Eka siis takaosakäännös ja suoristus ja sitten laukannosto käynnistä. Tehtvävä oli hankala mulle ja Nipsulle, laukannostossa takaosa tuli sisään. Kun oltiin tehty muutama toisto, nostot alkoivat onnistua.

Kävelytauon jälkeen mentiin puolikierrosta harjoituslaukkaa ja toinen puolisko keskilaukka. Keskilaukka on varmaan Nipsun lempiliike kouluvalmennuksissa koska saa mennä kovaa.. Kivat keskilaukat se meni mutta pari kertaa se innostu aika kovin joten en saanu sitä kiinni heti. Olin yllättynyt että vaikka se meni aika kivat keskilaukat, sen pidensi askeltaan ja tempo kasvoi , niin se ei ollut silti pitkänä. Osittain tunnilla se kyllä painoi kädelle, mutta Piritan neuvoilla se ei enään painanut kädelle lopputunnista. Sitten mentiin pitkät loppuravit ja loppukäynnit. Nipsu oli ihan märkä tunnin jälkeen. 




KÄVELIN SIIS VAIN ALKUKÄYNNIT KUN ODOTIN ELLAA JOKA TULI RATSASTAMAAN NIPSULLA !!!


Tänään meidän tallilta Ella ratsasti Nipsulla. Ella ratsasti tosi hyvin Nipsulla ja Nipa näytti tosi kivalta ja hienolta. Ella tykkäs Nipsusta ja kehui sitä "mageeksi poniksi".  Ensiksi Nipsu vähän temppuili, tai ei näyttänyt heti reagoivan. Mutta Ella sai sen menemään hyvin ja antoi mulle paljon vinkkejä miten ratsastaa Nipsua. 


                                                   Oih mikä häikäisevä laatu ! 

-Amanda




3 kommenttia: