maanantai 21. huhtikuuta 2014

Ypäjä Spring Show

Moi!

Nyt ollaan kotiuduttu Ypäjältä. Nyt on siis sunnuntai- ilta kun kirjotan tätä postausta, mutta julkasen tämän vasta huomenna maanantaina koska videot eivät ehdi latautua kun vasta huomiseen mennessä. 

Voisin kertoa taas näistä päivistä Ypäjällä tarkemmin. 




Perjantai : 

Lähdettiin tallilta 12 aikaa ja oltiin Ypäjällä 2 aikaa. Vietiin sitten ponit talliin ja sitten mentiinkin suoraan rakentemaan rataa koska valmentajani on ratamestarina siellä joten me siis auteltiin siellä koko viikonloppu. Sen jälkeen lähdettiin sitten ratsastmaan. Nipsu oli vähän säikky mutta muuten ihan hyvä, en ratsastanut kuin 20min. 
Oltiin sitten warm up- luokissa radalla töissä, jonka jälkeen lähdettiin takaisin "asuinpaikallemme" ja sitten mentiin kävelyttämään poneja jonka jälkeen ruokittiin ponit. 






Lauantai : 

Herättiin Viljan kanssa 7 ja mentiin siitä suoraan antamaan poneille aamuruoat. Sitten puettiin omat kamppeet päälle ja hoidettiin muut aamurutiinit ennen kuin lähdettiin laittamaan poneja kuntoon. Hoidettiin ponit kuntoon ja lähdettiin kävelemään haimi-hallille. Matka kesti 10min, siitä tuli hyvät alkukäynnit. Käveltiin rata rauhassa ja eka luokkahan oli siis 90cm ja arvostelultaan "clear round" eli kaikki puhtaana radan tehneet palkittiin jaetulle 1.sijalle. 

Johku auttoi mua taas verkassa. Nipsu oli tosi hyvä ja ihanan energinen. Rata meni hyvin, Nipsu oli mukava ratsastaa. Sain tasaisen nolla- radan. 










 
Seuraava luokka oli 100cm joka oli samalla arvostelulla kun edellinen. Kaksi ekaa estettä sujui hyvin. Kolmannella esteellä lähdin itse hyppyyn mukaan ennen ponia joten mentiin siitä ns. läpi. Siitä jatkettiin ilman kumpaakaan jalustinta sarjalle. Hyppäsin muutaman esteen ilman kumpaakaan jalustinta. Kolmannella vikalla esteellä sain toisen jalustimen jalkaan. Nipsu oli tosi hyvä, pelasti pahoilta paikoilta. 













Ratojen jälkeen vietiin Nipsu talliin ja hoidettiin poni sekä kamat . Loppupäivän olin töissä, autoin yhden luokan Nelliä ja illalla mentiin syömään Härkä- talliin.Käytiin jossain välissä myös maastossa kävelyllä ponien kanssa. Vielä ihan illalla oltiin grillaamassa porukalla. 





Sunnuntai : 

Aamu oli aika samanlainen kun eilen. Kaikki sujui tuttuun tapaan rutiineilla. Eka luokka oli 95cm ja arvostelultaan 367.1 eli uusinta heti perään. Verkassa Johku raas auttoi mua. Nipsu oli ihanan energinen ja kiva ratsastaa. Rata meni hyvin, melkein kaikki paikat olivat hyviä lukuunottamatta muutamaa kuskin omaa virhettä. En yrittänyt ratsastaa hirveästi aikaa uusinassa, mutta kyllä jonkin verran kaasuttelin. Sijottiin siinä luokassa. 




Seuraava luokka oli 105cm. Verkassa Nipsu oli jo vähän väsynyt. Verkassa ei oikein onnistunut kun Johku ei päässyt auttamaan mua. Muutamaan nimeltä mainitsemattomaan meni vähän hermot kun meni esteen taakse kun olin hyppäämässä joten siitähän Nipsu kilareita sai.. Noh, näitä sattuu. 
Perusrata sujui hyvin, Nipsu oli vähän väsynyt. Uusinassa päätin mennä ihan rauhallisesti ja tavoitteeni oli saada vain sujuva nolla. Toisin kävi, yhdellä linjalla sitten Nipsu kielsi okserille. Tuomarit luulivat että otin puomista kiinni kun vähän horjahdin, mutta en ottanut joten olin ihan ihmeissään että miksi mut hylättiin. Siinä ihmettelyiden jälkeen äiti meni näyttämään videon radasta tuomarille josta ihan selvästi näkyi etten puomiin osunut. Sain luvan mennä uudestaan sen uusinnasta. Näin jälkeenpäin ajatellen olisin voinut jättää menemättä. 



Se oli niin sekava tilanne. Tulin uudestaan samalle esteelle mutta Nipsu ei vaan kertakaikkiaan halunnut hypätä enää sen yli. Oltiin tultu jo kerran perusradalla sama este, nyt vaan se ei enään halunnut. Tällä kertaa tipuin. Tipuin okserin väliin ja multa lähti ilmat pihalle. Olin ihan paniikissa kun en saanut henkeä ja istuskelin siinä maassa hetken. Muistan että joku nainen puhui mulle että " hengitä syvään , rauhotu" tai jotain semmosta. Mulla ei ole mitään muistikuvaa siitä että minkä näköinen tämä nainen oli. Olin ihan sekasin kun sattu niin tosi paljon. Noh siinä vähän ärsytti kun tuomarit tekivät ison virheen ja jouduin tulemaan uudestaa väsyneellä ponilla. Argh! Noh ei voi mitään, Nipsua ei ainakaan voi mitenkään mistään syyttää, se oli ihan super vaikkei enään sitten jaksanutkaan. 







Vietiin siinä sitten Nipsu talliin ja hoidettiin. 
Oltiin loppupäivä taas töissä ja sitten kisojen jälkeen lähdettiin kotiin.





Oli kyllä tosi kiva viikonloppu parhaassa seurassa ja ihanien ponien kanssa! :) 



Noniin, nyt sain postauksen kokonaan valmiiksi ja nyt on maanantai- ilta. Tänään kävin kävelylenkillä Nipsun kanssa. Huomenna lähden sinne Norjaan, jännää! Meidän tallilta yks kenttäratsastaja Mimmi ratsastaa Nipsua sen ajan kun olen Norjassa :) ! 

-Amanda

4 kommenttia:

  1. Harmi toi uusinta :(

    http://toivoaelamaan.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Olipa tyhmä juttu tuomareiden puolelta toi vikan luokan kämmi :( Mut muuten meni hienosti, onnee! Harmi kun en päässy kattomaan teidän ratoja, viime kisoissa Ypäjällä (vai millon ne nyt olikaan... :D) taisin jonkun nähä!

    VastaaPoista