torstai 1. toukokuuta 2014

sateinen vappu

Moikka!

Viime postauksesta onkin jo aikaa. Olin viikon siellä Norjassa Nellin mukana. Siitä ei tule postausta koska kuvia ei ole miltei yhtään. Auttelin siellä pää-asiassa Nelliä mutta autoin myös Juhoa ja Piiaa. Oli tosi kiva reissu, siellä oli paljon suomalaisia ja monet pärjäsivät hyvin! 

Mutta siis, ei tässä muuta kummempia olekaan tapahtunut. Tänään mulla oli estevalmennus ekaa kertaa ulkona, jee! Huono puoli tässä oli kyllä se millainen sää tänään on.. Huoh,sateinen vappu! Mahtavaa muutes että on jo toukokuu, kohtahan alkaa kesäloma vihdoinkin.




Ei hypätty tänään kuin ihan pientä, 80cm - 90cm. Olin Lindan & Viljan kanssa samalla tunnilla. Hypättiin aluksi yksittäistä ja muutaman esteen rataa. Johku antoi meidän itse keksiä radat jotka hypätään, oli tosi hauskaa! 


Nipsu oli tosi kiva, sopivan energinen. Lähestymiset sujui hyvin. Ainiin, tähän väliin voisin näin yleisesti sanoa että kun lähiaikoina yksi anonyymi kirjoitti johonkin postaukseen että miten voin sanoa että paikat olivat hyviä kun kaikki hypyt olivat läheltä ja kolautteli jne jne. Nipsu haluaa hypätä läheltä, ei liian kaukaa. Joten mä tuon Nipsun mielummin liian lähelle kuin liian kauas. Nipsu on vielä niin kokematon joten siltä ei voi odottaa niin paljon että kaikki paikat tulisivat täsmälleen oikeaan kohtaan. Ja tähän kyseiseen kommentiin liittyen en tarvitse minkäänlaisia neuvoja ratsastukseeni varsinkaan nimettömiltä kommentoijilta, sitä varten minulla on hyvät valmentajat! :) Toki niitä hyviäkin vinkkejä teillä joillain on, niitä ilomielin otetaan vastaan ja kun ne kommentoija kirjoittaa ne positiivisesti niin se on hyvä. 
Mutta kun on näitä " pakko päteä" - kommentoijia niin niiden neuvoja en kuuntele. 
Toivottavasti kukaan ei nyt ymmärrä tätä tekstiä väärin, sillä en tarkoita sitä että en tarvitsisi neuvoja ja että olen tarpeeksi hyvä , ei. Tarkoitan että negatiiviset huomatukset ja vinkit voisi pitää loitolla tästä blogista, koska niitä en edes julkaise joten turha lähettää niitä minulle. Mutta tietty otan kriitikit vastaan jos ne on asiallisesti sanottu.






Noniin nyt karkas aiheesta, mutta jatketaan. 
Hypättiin siis kolme lyhyempää rataa kun saatiin kaikki keksiä radat joten mentiin kaikki kolme kaikkien keksimät radat. 





Muuta ei nyt tästä valmennuksesta jäänyt mieleen kirjotettavaksi. 




Lauantaina me mennään Laaksolle ekoihin ulkokisoihin! Hyppään ihan pienet luokat 80cm & 90cm. Johkun kanssa päätettiin että me menemme vain Nipsun kanssa hakemaan "hyvän mielen radat" koska jos joku vanhemmista lukijoista muistaa niin meillähän ei Nipsun kanssa ole mennyt koskaan Laaksolla hyvin. Nipsu ei vaan tykkää siitä paikasta yhtään. 




Sitä seuraavana viikonloppuna Laaksolla on ponicupin eka osakilpailu joka on siis 100cm. 

Tein eilen yhden erikoispostauksen jonka julkaisen tänne varmaan huomenna tai muina lähipäivinä. 

-Amanda

6 kommenttia:

  1. kiva postaus:) Mutta en kyllä sanoisi että nipsu on kokematon esteillä, mutta toki jokaisella on kai sitten oma käsitys millanen on kokematon. ainakin sillä perusteella minkä korkuisia hyppäätte ja mielestäni tosi siististi niin en kyllä menisi sen piikkiin että ponilla ei ole kokemusta :D ja ei hätää tämä ei ollut negatiivinen kommentti. omia ajatuksiani vain...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! Juu ymmärän mitä tarkoitat, mutta Nipsulla on hypätty kunnolla vasta yksi vuosi koko elämänsä aikana, joten 10 vuodesta 1 vuosi on aika pieni osa..:) Enkä mitään sen piikkiin laitakkaan, sanoin vaan että ei voi odottaa täydellisiä lähestymisiä. Mutta kiva kun kerroit tolleen asiallisesti :D !

      Poista
  2. Mäki tuun hyppäämään samat luokat Laaksolle, tsemii sinne :) Ihania noi eka ja vika kuva!

    Mulla on Vipen kanssa muuten ihan sama juttu noiden lähestymisten kanssa, sillä on tosi lyhyt laukka isoks hevoseks (se on pari senttiä vajaa 170cm, mut laukka on kyllä melkeen yhtä pieni kun pikkuponeilla :D) ja sen takia se tulee aina mielummin lähelle kun kauas. Se on niin hevosesta kiinni, millaseen ponnistuspaikkaan pitää tulla. Jotkut täytyy tuoda normaalia lähemmäs ja jotkut lähtee ehkä mielummin kauempaa, mut se ei silti tarkota, etteikö niidenkin radat vois olla ihan yhtä lailla hyviä. Meette hienosti Nipsun kaa, teistä on vaikka mihin! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei siel nähää ja tsemppii sullekki:))! Kiitti paljon. Niimpä se on ihan hevosesta kiinni :)

      Poista
  3. Tosi kivoja kuvia, ootte kyllä upee pari! Tsemppii Laaksolle♥

    VastaaPoista