perjantai 18. heinäkuuta 2014

Jumping Kemiö

Moips! 

Oltiin siis keskiviikkona sekä eilen torstaina kemiössä hyppäämässä. Keskiviikkona hyppäsin vain yhden luokan, joka oli korkeudeltaan 90cm. Kyseessä oli siis aikaratsastusluokka. Verkassa Nipsu oli tosi tahmea, ei liikkunut kunnolla eteenpäin ja jumitti. Radalle lähdin vähän epäilevin fiiliksin. Oltiin Johkun kanssa suunniteltu että menen radalla vaihtoehtoesteistä sen erikoisemman. Ensimmäinen vaihtoehtoeste oli joko kuivahauta tai normi pysty. Ensimmäiset 4 estettä meni hyvin, varsinkin 4 este joka oli sarja joka piti hypätä ylämäkeen, niin Nipsu hyppäsi sen loistavasti. Mutta 5 esteelle päättyikin meidän tie.. Kyseellä oli kuivahauta ja Nipsuhan ei sitä hypännyt. Kun Nipsu päättä että se ei hyppää niin sehän ei silloin hyppää :D Ensimmäinen kielto oli kyllä osittain omaa vikaani koska lähdin yliratsastamaan joten Nipsu vaistosi että tulossa on joku erikoinen este. Mun olisi pitänyt ratsastaa ihan kuin jollekin normipystylle. Niin, eihän Nipsu sitten hypännyt sitä toisella eikä kolmannella kerrallakaan. 

Keskiviikkona ei siis hypätty mitään muuta luokkaa. 

Torstaina aamuna palattiin taas Kemiöön. Ensimmäinen luokka oli taas 90cm ja arvostelu oli 367.1 eli uusinta heti perusradan jälkeen. Tällä kertaa Nipsu oli verkassa parempi. Mulle tuli tosi kiire verkassa ja ehdin ottaa 1 hypyn okserille sekä 3pystylle :D 



Radalla Johku antoi vielä hyviä neuvoja ennen kuin starttasin ;) 



Kävin ennen rataa vielä näyttämässä parit esteet. Kolme ekaa estettä Nipsu hyppäsi tosi laiskasti ja oli tahmea mutta sitten kolmannen esteen jälkeen se heräsi henkiin ja oli reipas.  Kaikki lähestymiset eivät olleet mitään parhaimpia, mutta en nyt halunnut alkaa niitä säätää koska usein säädän liikaa ja Nipsu stoppaa. Perusrata sujui nollilla ja jatkettiin uusintaan. En halunnut tehdä lyhyitä teitä, koska nyt kun meillä ei ole kisat menneet kovin hyvin niin en halunnut ottaa mitään riskejä että Nipsu kieltäisi. Päästiin maaliin tuloksella 0-0. Olin niin iloinen, vihdoinkin 0vp, jee!!!!! Sijotuttiin luokassa 8/73!


Ja ainiin, hehheh.. Pahoittelen että nää kuvat eivät ole mitään mahtavia koska mun iskä ei oikeen osaa ottaa kuvia ja kun äiti ottaa videota niin iskän kuvat on vaan kelvattava :D :D ! 








Seuraava luokka oli 100cm joka oli aikaratsastusluokka. Nipsu joutui odottelemaan aika kauan autossa koska näiden luokkien välissä oli kemiö Derby. Minunkin siis piti mennä se Derby, mutta vaihdettiinkin sitten luokkia. Verkkasin tosi vähän koska olin kuitenkin jo hypännyt sitä ennen jo yhden luokan. Nipsu oli tällä kertaa verkassa ihan super hyvä joten radalle lähdettiin tosi hyvällä fiiliksellä. 

Rata sujui muuten tosi hyvin paitsi sarjalle tultiin ihan pohjaan ja Nipsu kiipesi a-osan yli ja b-osa oli okseri mutta Nipsu ei olisi millään voinut venyä sen yli pudottamatta. Mutta Nipsu oli ihan super kiltti kun silti hyppäsi sen. Lähestymisetkin olivat hyviä tässä luokassa lukuunottamatta sarjaa sekä bemer- estettä. Tän radan jälkeen olin niin iloinen koska Nipsu laukkasi eteenpäin omilla jaloillaan eikä ollut jännittynyt ja hyppäsi hyviä hyppyjä eikä sillä ollut aikeitakaan kieltää! Ehkä me ollaan nyt menossa jo parempaan päin ja meidän epäonnistumiskausi jäi tältä kisakaudelta taakse. Tai ainakin toivon että enimmät epäonnistumiset on jo takana päin. Vaikka tiedän, että epäonnistumisia tulee kaikille jossain vaiheessa, jollekin enemmän ja jollekin vähemmän. 









Seuraavat kisat onkin sitten hangossa SeeaHorseWeek jossa hyppään keskiviikkona ja torstaina! 

-Amanda

19 kommenttia:

  1. raipatit aika monta kertaa 90 cm radalla ja vielä kaulalle...ikävän näköistä eikä kisoissa katsota hyvällä. raippa on pohkeen jatkite eli pohkeen taaksa se raippa jos sillä on pakko lätkiä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pari kertaa juu mutta ei sitä kyllä pohkeen taakse radalla voi läimästä koska joutuu irrottaa toisen käden kokonaan enkä sitä halua:)

      Poista
  2. jee hyväte ! ja hauskoja noi sun isän ottamat kuvat :D
    oliko nipsulla muuten nurmihokit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hehee kiitti! joo sillä on vähän omaperäinen tyyli kuvata koska se yrittää samalla katsoa rataa :D:D:D ja juu on!:)

      Poista
  3. missä sun hiukset?!?!

    VastaaPoista
  4. hahahahahaa kypärän sisällä :D

    VastaaPoista
  5. Löysin blogisi blogissani olevan viikon blogihaasteen kautta ja pakko kyllä lisätä lukulistalle. Hirmu kivan oloinen ja ootte tosi tyylikäs ratsukko, kaikki postaukset mitä selasin niin teillä oli varusteet ihan tiptop ;)

    VastaaPoista