sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

huoh

Heips!

Tulin tänään hangosta. Olin siellä torstaista asti yötä. Oli ihan kivaa muuten paitsi ärsytti kun itse en päässyt kilpailemaan.. Oli kiva nähdä taas kaikkia kavereita ja oli ihan huoletonta kun tiesi että kotona hepat voivat hyvin ja ei tarvinnut siis huolehtia mistään. 

Kaikista kivoimmat luokat olivat poni GP ja ppGP kun suurin osa niiden luokkien hyppääjistä on mun kavereita! Superponi Kassu ja Krista voitti hienosti isojen ponien luokan ja super Merick ja Norppa voittivat pikkuponit!

                                                                              SHW 2014

Kotona odotti koko eläintarha! Miten voikaan neljässä päivässä tulla niin kauhee ikävä kaikkia heppoja. Kun menin laitumelle Honey laukkasi kovaa mun luokse ja tuli tervehtimään, on se vaan niin ihana <3 






 Kaverini Ida-Lotte ratsastikin Nipsun eilen. Nipsu oli kuulemma mennyt oikein hyvin. Nipsulla on tiistaina estevalkka ja perjantaina hypätään 100cm/110cm luokka ja sunnuntaina 110cm.  

Viime postauksessa sanoin että Blue on paljon parempi. Ilo loppu lyhyeen koska tiistaina se taas ontui kunnolla. Keskiviikosta tähän päivään asti se on vaan kävellyt. Oon jo valmistautunut ajatukseen, että se ei ikinä tule kuntoon. Viimeksi ell sanoi että jos tämä ei tepsi niin ennuste on huono. Tämähän ei nyt siis tepsinyt joten klinikalle kuuleemaan tuomio. Ärsyttää, itkettää ja ennen kaikkiaan raivostuttaa se miksi tämä kaikki tapahtui. Syytähän me emme  tiedä.

Jos nyt niin kävisi ettei Bluesta ikinä ole enään ratsuksi niin olen ajatellut lopettavani kisoissa käymisen siihen asti kunnes varsa on siinä iässä että se viedään kisoihin. Uutta hevosta en edes pysty ajattelemaan koska jos Blue ei kuulu isoille radoille niin en mäkään ja tuskin tulisin ikinä löytämään samanlaista hevosta kun Blue. Mulle kun hevoset eivät ole vaan kisakalusteita ja kun kipeillä hevosilla minä en hyppää.



                                   Ekat ja.... kisat. Hyppäsin 110cm ja 115cm ja molemmista yksi puomi mukaan. Kuvat ovat ostettuja mutten jaksanut ladata erikseen ilman copyright!



                        Kun Blue tuli mulle, 18.11.2014


Vaikka monet on sanonut etten saa lopettaa ja että " ne menestyy jotka jaksaa vaan nousta uudelleen ja uudelleen". Jaa a mutta mä en tällä kertaa jaksa. Ehkä musta vaan ei sitten ole kilparatsastaksi. 

Noh, ei voi kun toivoa että Blue tulee kuntoon. Toivon sitä enemmän kun mitään muuta ja tekisin mitä vaan että se tosiaan tulisi kuntoon. Vaikka siihen menis vuos mutta kunhan tietäisin että mun rakas joskus pääsisi vielä hyppäämään isompia luokkia. 

Bluesta ei voi sanoa kun että se on täydellinen mulle <3 Ja niin kiltti että sitä on käytetty joskus hyväksi.. 


                                      Sillon kun ei ollut aavistustakaan mitä on edessä

Selaillessani kuvia niin tuli mieleen kun joku kysyi että onko mulla videota jossa hyppään jollain muulla kuin omilla hevosillani. Tässä sitten pieni pätkä : 



-Amanda

60 kommenttia:

  1. Jos Blue ei tule kuntoon etkö aio kilpailla Nipsullakaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Multa loppuu ponivuodet mut tän kauden tietty loppuun ja ens kaudella ehkä avoimia koululuokkia mutta Nipsun kanssa on muita suunnitelmia. :) Siis Nipsua ei myydä tietenkään .

      Poista
    2. Voithan sä sil hyppää muttet poniluokkia?

      Poista
    3. Nojoo totta mut oon ehkä vähän iso sille jo :/

      Poista
  2. Voi kuinka ikävää! Etkö ole ajatellut ottaa yläpitoon jotain kisakonkaria? Jos siis blue ei tule kuntoon.. Onko vaihtoehtona laittaa blue pois ( myydä harrastekäyttöön/seuralaiseksi) ja ostaa uusi heppa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei niitä ylläpito heppoja oo oikeen tarjolla :/ Ei haluta myydä Blueta koska sen kiltteyttä voidaan käyttää väärin koska se hyppää vaikka kolmella jalalla koska se ei haluu kieltää :(

      Poista
  3. Eiks Bluenki vois satuttaa? Onks Blues siis loukkaantunu sulla vai onks toi joku vanha vika? Eiks se ollu aika kallis... Saatteks te mitään takas myyjältä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkotit varmaan astuttaa etkä satuttaa :D mut joo voishan sen! No sitä kun ei tiiä mut meillä olo aikana sille ei oo sattunu yhtään mitään. Puomikaan ei oo jaloille tullut koskaan silleen pamahtaen tai mitään mut eihän sitä tiiä jos tarhassa tai jossain itsensä loukannut :/

      Poista
  4. Eikä tää on niin väärin sua kohtaan! Juuri ajattelin että jes nyt blue tulee kuntoon ja sillä pääsee taas normi arkirytmiin mutta nyt taas ikävämpää asiaa ✋ toivon koko sydämestäni että se saadaan kuntoon ja pääset taas sen kanssa radoille! Tsemppiä

    VastaaPoista
  5. Eikö Blueakin voi sitten astuttaa? Onhan kuitenkin tosi hieno tamma! :)

    VastaaPoista
  6. Oon pitkään lukenut sun blogia, mutta bloglovinista. Älä lopeta. Sulla tosiaan on rankkaa, mutta maailmassa on monia hevosia jotka voi olla ainakin samantyyppisiä kuin Blue ja jos se on kipeä, se ei tarkoita että susta ei ole kilparatsastajaksi, älä luovuta. :) Tsemppiä ja toivotaan ja pidetään peukut pystyssä Bluelle, on se hieno hevonen. :)

    VastaaPoista
  7. Harmi juttu :(
    upea tuo videon hevonen ! Kuka se on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eiks toi oo se emman cee? :) ja kui sä sil menit ja eiks se oo myynnis? eiks ois mahollista et ottaisit sen ylläpitoon siks aikaa ku se myydään tai jotai :D

      Poista
    2. Joo. Sillon ku olin Elenalla sain ratsastaa sillä :) noh se ei kisoissa oo ehkä ollut kaikista helpoin Ja varmin kuulemma.. :D

      Poista
  8. Saako udella että minkälaisia suunnitelmia sulla on Nipsun kanssa, kun tuossa edellisessä kommentissa mainitsit ? :) ja muuten, minkä pitunen sä oot ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei mikään oo vielä varmaa ni en viitsi sanoo 😁.. Ja oon joku 166cm :)

      Poista
  9. Itellä tällä hetkellä samat fiilikset :( Mun nuori hevonen joka 5-vuotiaana oli super, tulevaisuus näytti lupaavalta, mulla oli niin suuret odotukset kyseisestä hevosesta, kaikki sano että tolla mennään kevyesti kaikki nuorten GP't jne. mutta tietenkin minun tuurilla hevonen ollut nyt yli vuoden sairaskierteessä. Välillä päästy taas kisaamaan, sitten taas joku vialla. Nyt jälleen ei ole kaikki kunnossa, kohta klinikalle ja varustaudun siihen että hevonen jää sille tielle tai ei enää hyppää koskaan. Onneksi mulla on vielä yksi nuori, joka nyt aloittanut kisaamisen, että on vielä yksi kortti käytettävissä mutta eiköhän sillekin kuitenkin käy jotain... Sit en kyllä tiedä mitä teen, tuntuu että aina mun hevosille käy kaikki, vuosien varrella on murtunut jalka ja toi mistä kerroin alussa on jopa pudonnut suohon, että aika epätoivosta on ollut, ei varmaan huonompaa tuuria voi olla :D tsemppiä paljon sulle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi eii toi on niin inhottavaa :( kiitos ja tsemppiä sullekkin!<3

      Poista
  10. Voi Amanda.. :(
    Toivoisin myös vaan ettet sä lopettaisi, mut ymmärrän sua täysin.. Tsemppii ihan kamalasti, toivon niin paljon et Blue tulisi kuntoon ja pääsisit sillä vielä kisaamaan <3

    VastaaPoista
  11. Kyllä se blue paranee jos vaan ite jaksat uskoo loppuun asti. Munkin hevonen (joka tosin on ravuri) mursi puikkoluun vuos sitten, kun se oli parantunut, se mursi kavioluun tosi pahasti ( tässä vaiheessa siitä ei ollut ell mukaan enään juoksiaksi) kun kavio luu oli vähän parantunut pääs heppa pieneen tarhaan jossa mursi toisenkin kavioluu (tässä vaiheessa menetin jo täysin toivoni siitä että se edes joskus vielä juoksis kilpaa) noh kun molemmat kaviot olivat parantuneet kokonaan kuntoon niin alotettiin liikunta normaalisti. Noh sitten eräänä päivänä pistettiin hevonen ulos niinkuin normaalistikin niin eiköhän sen kavio luussa ollut halkeama. Keväällä sitä kuitenkin paranneltiin, ja tulos on se etttä hevonen juoksee yhtenä suomen parhaimmista nuorista, jona oli myös ollut vuosi sitten. Muista että tärkeintä on se että sä ITSE uskot että blue paranee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho tosi hyvä et selvis tollasesta kokonaan! :o niin nl toivottavasti joo paranis :/

      Poista
  12. Ihan hirveesti tsemppii Bluelle ja myös tietenkin sulle! Pakko sanoo et ihailen ihan älyttömästi sua, koska susta ihan oikeesti välittyy miten tärkeitä teidän hevoset on sulle. Ei meinaan ihan kaikki kilparatsastajat pidä hevosta minään muuna kuin kisavehkeenä, mutta teille hevoset on perheenjäseniä, ja se välittyy.

    Vielä kerran tsemppiä ja jaksamisia sinne, pidän sormet ja varpaat pystyssä, että tilanne menee parempaan päin, ja jos ei mene niin ainakin Bluella on siellä parempi paikka lepäillä kuin missään muualla, siellä rakastavien ihmisten luona. :')

    VastaaPoista
  13. Uskon, että sulla on vaikeeta, mutta nyt neiti pitää ryhdistäytyä ja ajatella positiivisesti! :) Blue tulee varmasti kuntoon! Tuli tai ei sun täytyy silti jatkaa ratsastusta ihan täysillä! Tuut muuten varmasti katuman päälle vielä joskus.. Mutta tsemppiä, peukut pystyssä toivotaan parasta! <3

    VastaaPoista
  14. Meinaatteko astuttaa Amidalian uudestaan?

    VastaaPoista
  15. Löysin ig:n kautta sun blogiin ja luin monia vanhojakin postauksia. Kirjoitat tosi kivasti ja sulla on hienoja hevosia :) Munkin tamma loukkasi jalkansa kisakauden alussa, eikä siitä ole enää ikinä estehevoseksi, harmitti hirveästi.. Toivottavasti te saisitte klinikalta parempia uutisia! :)

    VastaaPoista
  16. Ääh ei hitsi miten huonoo tuurii, että just kun se tuli teille niin tulee vaivoja :/ tietysti kaikki toivois ettet lopeta mutta se on sun oma päätös. :) Paljon paljon tsemppiä <3

    VastaaPoista
  17. Voi ei... Sä ja Blue olitte niin täydellisen näköisiä yhdessä... Kyllä se jalka kuntoon tulee, uskot vaan ite! Älä sä vaan lopeta kisaamista, oot niin taitava ratsastaja! Vaikka toki ymmärrän että nyt tuntuu ihan epätoivoselta. Kyllä se siitä! Voimia!❤️

    VastaaPoista
  18. Tsemppiä ja suuria toivoeita teidän puolesta! <3

    VastaaPoista
  19. Kävikö Blue ell tarkastuksessa ennen teille tuloa?

    VastaaPoista
  20. Mikä siinä Bluen jalassa on? Jostain luin et hankkari ois menny ja jostain et olis joku tulehdus? Vai ymmärsinkö väärin? Tsemppiä! Toivon todella, että saatte sen kuntoon! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä on ollu yhteensä neljä juttua. Hankkari meni 10% mut se parani kokonaan :) kiitos<3

      Poista
  21. Toivon koko mun sydämestä että saatte Bluen jalan kuntoon :( ❤️

    VastaaPoista
  22. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  23. Mitä Bluen kuvissa on ???

    VastaaPoista
  24. Toivottavasti Blue tulis kuntoon ❤ :( Tsemppiä kuitenki!

    VastaaPoista
  25. Voi ei miten kurjaa! :( Toivottavasti Blue parantuu.

    VastaaPoista