sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Normi arki

Moi!

Sain idean luettuani Tiian blogia, tehdä samantapaisen postauksen omasta arjestani. En tiedä kiinnostaako teitä ketään, toivottavasti! Aluksi vähän kuulumisia:

Nipsu oli perjantaina hyppäämässä Hyvinkäällä Riders Inn:issä kisoissa. Kerroin vain nopean analyysin radasta. Hypättiin 100cm luokka. Verkassa Nipsu oli ok, vähän pohkeen takana. Radalle mentäessä Nipsu oli ihan normaali eikä kyttäillyt mitään sen kummempia. Ykköseste sujui hyvin. Ennen kakkosestettä Nipsu veti liinat kiinni taas 15 metriä ennen kakkosestettä ja jäi kunnolla pukittamaan ja pomppimaan, taas verkasta pois päin. Sain sen siitä taas jotenkin runnomalla pois. Jos haluatte nähä pätkän radasta, katsokaa mun heppa ig @teamristimaki. Tämä pukitussessio oli pahempi kun keskiviikon koska keskiviikon kisoissa se ei jäänyt paikalleen. 

Sain Nipsun siis liikkeelle ja loppuradan se meni ilman mitään ongelmia. Hyppäsi kaikki tosi hyvin. Sarjalle kävi moka kun Nipsu päättikin sitten hypätä ihan pohjasta vaikka olisi ollut täydellinen paikka yks askel aikaisemmin. 4vp oli tulos, joka tuli siitä kun jäätiin pomppimaan paikalleen. Olin kumminkin tyytyväinen siitä, että Nipsu meni loppuradan ongelmitta. Voi olla, että Nipsulla on jonkinlainen kipumuisti jäänyt siitä epäsopivasta satulasta ja koittaa tällä tavalla päästä radalta pois. Onneksi se ei taaskaan onnistunut siltä. Ehkä seuraavissa kisoissa ei ole mitään ongelmaa? Seuraavat kisat taitaakin olla Ypäjällä. Hypätään SM:issä siis, siellä oli pari pienempää avointa luokkaa.

Hangon Seahorseweekkiin en pääsekään hyppäämään. Mun mielestä oli typerää että emme sitten päässeetkään hyppäämään Kipan temppuiluista johtuen. Ärsytti ja ärsyttää vieläkin, mutta no asialle ei voi mitään kun ei ota jälki-ilmottautumisia. Noh, onneksi silti oon siellä to-su. Kaverini Ida-Lotte ratsastaa Nipsun sillä aikaa, kiitos hänelle siis! 

                                                                 2014

Blue on ollut taas parempi. Toivon niin että se nyt parantuisi koska keinot alkaa olla jo vähissä. Jos (kun!!!!) se parantuu toivotussa ajassa, niin elokuussa meidän pitäsi päästä Laaksolle GP-finaaleihin hyppäämään. Siellä on kanssa niitä avoimia luokkia, niin olis huippua päästä sinne senkin kanssa. Mutta mutta, rauhassa edetään ja sen jalan on oltava 1000% kunnossa ennen kun sillä tehdään rankempaa treeniä.  Mä en ikinä pystyis ratsastamaan saatika hyppäämään kipeällä hevosella kunnolla. Hävettää ihan niiden ihmisten puolesta ketkä tiedostavat että hevosensa on kipeä, ja silti vaan hyppää. Sen tiedän, nytkin vaikka Blue on ollut kipeä, se olis silti hypännyt mitä vaan. Se heppa hyppää sen sydämmellä ja se antaa aina kaikkensa, sitä ei saa käyttää väärin. 



Sitten, postauksen aiheeseen. Elikkäs mun arki. Samalla idealla tän teen kun Tiia blogissaan. 

Valitaanpa päiväksi sellainen että olen vain kotona ja hoidan kaiken itse. En siis tosiaan aina hoida tallihommia yksin, äiti ja iskä auttaa tosi paljon. 

Herätys soi kello 7:00. Jos vettä ei sada vien hevoset ulos. Nipsulle ja Bluelle annan myslit karsinaan. Sillä välin vien Amidalian ja Honeyn laitumelle ja vien Amidalian ruuan laitumelle syötäväksi. Sitten vien Bluen tarhaan ja annan sille heinät sinne. Nipsu menee laitumelle aamulla myös. Laitan kaikille vedet. 

Noin klo 7:25 menen takaisin nukkumaan. Herätyskello soi uudestaan 09:30. Menen hakemaan Nipsun pois laitumelta. Sen jälkeen menen syömään aamupalaa ja makoilen sohvalla puhelimen ääressä ja otan Bemer-hoitoa itselleni. Noin 10:30 menen antamaan Bluelle heinää ja Nipsulle vaan pienen tupon ettei sille tule paha mieli kun oli laitumella eikä se tarvitse näitä heiniä :D. Sen jälkeen menen taas sisälle ja jos mulla ei ole mitään järkevää tekemistä (kotitöissä auttaminen tms) niin taas loikoilen sohvalla ja selailen puhelintani. 

Sitten kun jaksan nousta ylös eli ehkä noin klo 12:00 niin menen antamaan Amidalialle laitumelle väkirehut jonka jälkeen menen siivomaan tallin. Ensiksi siivoan Bluen karsinan, sitten Nipsun ja sitten Amidalian ja Honeyn ja jos tarvii lisään purua. Sen jälkeen lakaisen käytävän ja teen mössöt. Tallin siivoukseen mulla yleensä menee enintään 40min. 



Noin klo 12:45 menen sisälle syömään jotain. Yleensä mulla on jotain tehtävää, esim. auttaa äitiä, siivota omaa huonetta(mikä on tuskaa) tai käydään jossain tms.  Vietän myös aika paljon aikaa laitumella chillailessa Honeyn kanssa koska se on niin ihana :D  Tai oikeestaan käyn tosi usein sitä morjestamassa. 

Noin 13:30 Nipsu ja Blue saavat heinät. Jos on tosi lämmin, niin otan kaikki hepat sisälle lepäämään reilu tunniksi ja vien takaisin ulos. Tai jos vettä sataa paljon niin otan ne aina hetkeksi sisälle. 



Noin klo 16 ratsastan ekan hevosen. Jos on hyvä sää, meen eka Bluen koska sillä en mielellään mee maneesiin. Hoidan ennen ratsastusta Blueta 20min bemerillä. Ratsastan sillä yhteensä tunnin jonka jälkeen hoidan taas bemerillä. Sen jälkeen vien Bluen takaisin ulos tai annan sen syödä vihreää. Yleensä äiti käy niittämässä Bluelle ruohoa, mä en ihan viikate kädessä viitti teloa itteeni kun oon niin kömpelö :D 

Sitten ratsastan Nipsun. Sitäkin hoidetaan bemerillä. Yleensä ratsastan sillä 30-60min, riippuen päivästä. Ratsastuksen jälkeen Nipsu menee laitumelle noin tunniksi. Blue saa myös heinää tässä välissä. 


Ignooratkaa mun hieno sadeviitta :D


Noin klo 19:30 meen sisälle ja päivän hommat taitaa olla purkissa. Jos hepat oli sisällä päivällä, niin meen vielä uudestaan siivoomaan niiden karsinat. 

Jos on hyvä ilma, hepat saavat olla klo 21 asti ulkona. Sisälle tultaessa ne saa väkkärit ja heinää. Amidalia hoidetaan myös silloin bemerillä.  Noin klo 23 hepat saa mössöt ja heinät. 




                                        Mitä tykkäsitte tästä postauksesta? :)

-Amanda

22 kommenttia:

  1. Tää oli tosi kiva, vähän erilainen postaus. Lisää näitä! :)

    VastaaPoista
  2. Tää oli, koska poikkesi normaalista :D

    VastaaPoista
  3. Sun valkkuko alunperin huomas, että Blue on ep etkä sä ite?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis joo oikeestaan. Tai kyl mäki sen sit sinne selkään tunsin sitte

      Poista
  4. Tosi kiva postaus! :) Voi, toivottavasti Blue tulee nyt kuntoon. Se alkaa siis olla jo hyvässä mallissa jos jo suunnittelet kisoja elokuulle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Joo se on ollu puhdas nyt ravissa ja mitä ollaan vähän laukattu niin siinäki näyttäny hyvälle! Ja no ne kisat mitä mietin, on kai ihan elokuun ja syyskuun vaihteessa :)

      Poista
  5. Tää oli kiva, vähän erilainen postaus! :)

    VastaaPoista
  6. Niii ja piti kysyä et minä päivänä sä kisaat tuolla SM:issä? :D

    VastaaPoista
  7. Tosi kiva postaus!:) nyt vähän erkoisempi kysymys, mutta minkä kokoset on noi sun addun verkkarit?:D oon ite tilaamassa mut xs vai s ja aatttelin että oot aikalailla saman kokoinen kun mä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva et tykkäsit! Mul taitaa olla lasten koko niis eli 164cm tai 158cm :D :)

      Poista
  8. Tosi kiva postaus ja ihania kuvia! :3

    VastaaPoista
  9. Kiva postaus! Ehditkö tekee mitään muuta kun olla hevosten kanssa joka päivä? Tavata kavereita tms? Entä kun koulu/opiskelu alkaa syksyllä miten ehdit kaiken?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja oikeestaan en näe mitään tarvetta arkisin olla kavereiden kanssa et kavereita nään kisoissa paljon ja silleen :) Mä pidän välivuoden ja keskityn ratsastukseen.

      Poista
  10. Kiva postaus ja ihania kuvia :)) Voitko tehä taas jonkun pidemmän videopostauksen ? :)

    VastaaPoista
  11. Hei Amanda! Olen Amidalian kasvattaja. Laitoin sinulle yv:n facebookissa, jos haluat kuulla "Emman" nuoruudesta ja sen emästä.

    VastaaPoista