torstai 16. heinäkuuta 2015

Työvoitto

Moi kaikki!

Edellinen postaus sai paljon keskustelua aikaan. Jonkinlaisen vaikutuksen se teki, koska ei tullut kun yksi typerä (joka sekään ei ollut mitenkään erityisen ilkeä) kommentti anonyymiltä jota nyt en silti julkaissut. Nyt tämän postauksen aiheeseen, eli pelkkiin kuulumisiin!

Bluen kanssa sai sunnuntaina aloittaa ravailut. Olen ratsastanut niin että yli 20min kävelyä aluksi että jalka vertyy kunnolla ja sitten suoralla kovalla tiellä ottanut ravia. Pikkuhiljaa olen nostanut ravailu aikaa ja nyt ollaan ravattu sellaiset 10min päivässä. Eilen puhuimme eläinlääkärimme kanssa, ja se antoi ohjeet seuraavalle kahdelle viikolle. 5 kertaa viikossa päivässä tunti ratsastusta, josta 50min kävelyä ja 10min ravia ja laukkaa. Sitten katsotaan sen jälkeen jatkoa. En muuta uskalla sanoa, mutta ekaa kertaa oikeesti tuntuu että saikun loppu alkaa näkyä. Noh, ei kannata nuolaista ennen kun tipahtaa.. 

Blue on onneksi ratsastaessa niin kiltti että vaikka näin pitkän lepäilyn jälkeen tamma ei ole yhtään hörhöillyt. No toki ratsastan sillä pelhameilla varmuuden vuoksi ettei se vaan lähtisi pöllöilemään ja satuttaisi jalkaansa. 



                                                              Helmikuu 2015

Tiistaina mulla oli hyppäri Prettyn kanssa joka meni vauhdikkaasti mutta hyvin! Tulisen pikkutamman reissu päättyykin tällä viikolla kun se matkaa kotiin pikku oppimisjakson jälkeen. 

Nipsun kanssa maanantaina tein vähän kavaletteja ja ristikkoja. Hörhöily oli lauantaista jäänyt vähän päälle kun vain pomppi ja pukitteli. Siinähän se hyvin rauhoittui ja asiat onnistuikin niin miten mä käskin. Tiistaina sillä oli vapaa ja eilen aamulla ratsastin sen kevyesti ja sitten lähdettiinkin illaksi KaKen järjestämiin 1-tason kisoihin. 

Ei oltu ennen käyty siellä kisoissa, mutta sekin paikka osottautui tosi kivaksi! Toimihenkilöt oli tosi mukavia ja kisapaikkana kiva, kenttä oli kans tosi hyvä. Verkka oli maneesissa. Verkassa Nipsu muuten meni tosi hyvin paitsi ekaa kertaa kun tulin okserille niin neiti veti liinat kiinni 10metriä ennen estettä ja alkoi jotain temppuilemaan. Annoin sille kyllä yhden kerran kunnon läimäytyksen raipalla takamukselle kun noin 80cm korkealle esteelle stoppasi ilman mitään syytä niin kaukana ennen estettä. Sen jälkeen Nipsulla ei ollut mitään ongelmia ja se hyppäs super hienosti. 

Hyppäsin vain siis yhden luokan, 100cm. Lähdin luokassa ekana joten mulla oli aikaa kivasti kiertää kenttää ennen kun aloitin suorituksen. Eka este oli taas verkkaan päin joten Nipsu imi esteelle ihan kunnolla. Toinen oli okseri verkasta pois päin. Nipsu yritti samaa kuin verkassa eli jarrutti ihan kunnolla monta metriä aikaisemmin. Kerrankin sain oikeesti runnottua sen siitä esteestä yli. Kolmoselle ja neloselle vähän epäröintiä mutta sain työnnettyä jaloilla sen yli esteiden. Loppurata meni ilman minkäänlaista epävarmuutta maaliin asti nollina. Oli kyllä niin työvoitto. Vaikkei rata ollutkaan mikään siistein ehkä, mutta silti olin kerrankin tyytyväinen omaan ratsastukseeni. Osasin reagoida ajoissa enkä lopettanut ratsastamista missään vaiheessa. Loppuun asti pidin pohkeen ponin kyljissä kiinni - maalissa oli sekä tyytyväinen kuski että poni! Nipsu saikin paljon kehuja ja herkkuja kun osasi käyttäytyä niin fiksusti! ;-)  


Tässä video siis. En pystynyt täydellisesti katsomaan lähestymisiä koska ajatus oli vain eteenpäin. Vitos esteelle olin itse valitsemassa ponnistuksen askeletta ennen, mutta Nipsu päättikin että mä hyppään tästä niin sitten tulikin ihan kauhee hyppy. :D Samoin 8estettä Nipsu vähän kattoi kun siellä oli lankut alla joten siihenkin outo lähestyminen ja vikalle esteelle olisi pitänyt valita ratkasu eteen tai lyhentää kunnolla mutta siinä taas otin ratkasun lyhentää mutten tehnyt sitä kunnolla joten tuli liian lähelle. Muuten oon tosi tyytyväinen kun Nipsu oli niin hyvin pohkeen edessä ja oli ihan innoissaan menossa.



Aateltiin myös nyt kokeilla tätä uutta taktiikkaa Nipsun kisojen suhteen. Mennään vaan yks rata per päivä. Voi olla että sekin vaikutti viime lauantain Metsämäen kisoista saatuihin tuloksiin. Ehkä Nipsu on sitä mieltä että sille riittää yksi rata päivässä? Jos se niin haluaa tehdä niin sittenhän me teemme niin että yksi rata päivässä. 

Huomenna menemme hyvinkäälle hyppäämään 100cm luokan. Ensi viikolla on kesän kohokohta Seahorseweek. Meillä kävi inhottava moka ilmottautumisen suhteen. Viime tingassa muistettiin että ei oltu maksettu ilmottautumista ja sitten Kipa ei suostunutkaan ottamaan sitä vastaan ja siihen tuli joku häiriö. Laitettiin eilen sähköpostia josko saataisiin jotenkin majotus ja luokat onnistumaan. Tarkoituksena siis olisi että Nipsu hyppää torstaina 100cm ja perjantaina 110cm. Nipsu olisi siellä yötä to-la ja äiti tulisi Nipsun hakemaan lauantaina kotiin. Joka tapauksessa mä oon hangossa to-su yötä Jenni Piipon kanssa! :)


Kuvat viimevuoden Seahorseweekistä. 


Tänään mulla oli Aira Toivolan istuntatunti jossa mukana Nipsu. Se oli huippu hyvä ja sain tosi paljon vinkkejä mun istuntaan. Suosittelen oikeesti kaikille Airaa, koko tunnin ajan se antoi vinkkejä ja paransi mun istuntaa. Ihan mieletön! Istunta kun vaikuttaa niin paljon miten hevonenkin liikkuu, niin senpä takia se on tosi tärkeä. Nipsussakin huomasin ison eron: kun ratsastin samalla istunnalla kun ennen, Nipsu vähän juoksi ja otti lyhyitä askeleita. Kun sain istunnan hyväksi niin Nipsu liikkui paljon isommilla askeleilla takajalat alla ja ei ollut yhtään kiirehtivä. Ehdottomasti menen seuraavan kerran mukaan taas jos vaan on siihen mahdollisuudet!  Koitan joku päivä vaikka laittaa videoita niin näätte eroja. 


                                                               Nipsu vuosi sitten. Paljon paremmalta kyllä näyttää poni  
    ulkomuodoltaan kun on saanut massaa enemmän ja lihaksia. 


                                                                 Nipsu viime kuussa.


        Amidalia ja Honey voivat hyvin vaikka nyt joutuukin tällä hetkellä seistä karsinassa tyhmän ukkosen takia. Toivottavasti nämä tyhmät ilmat nyt muuttuisivat. Mä en niinkään odota niitä yli 20asteen helteitä koska ne ovat hevosille aika inhottavat. Kunhan vettä ei sada ja aurinko välillä pilkottaa niin sit olis bueno!

-Amanda

15 kommenttia:

  1. mulla on pari kuvaa teistä eiliseltä jos haluat? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ois super kiva!! :) mun sähköposti on amandaristimaki@icloud.com

      Poista
  2. Tosi kiva, että teillä sujui Nipsun kanssa hyvin, toivottavasti sama meno jatkuu.. Ja kumpa Bluekin nyt kuntoutuisi tuosta!
    Sulla on muuten tosi hyvä istunta esteillä, voisiks tehä istunta-analyysin postauksena, olis tosi kiva. :)

    Kiva postaus :D (y)

    VastaaPoista
  3. Nipsun on muutunut ihan sikana :) Hyvä työ palkitaan aina. Katoin kahteen kertaan että kuvassa on sama poni koska oot tehny NIIN hyvää työtä. Blue tulee varmasti kuntoon kun noin hyvin sitä hoidat :) <3

    VastaaPoista
  4. Tosi hieno juttu amanda! :) Varmasti nyt rupee oleen nipsun kanssa helpompaa kun sait näytettyä kaapin paikan! Toivottavasti Blue tulis nyt vihdoin kuntoon. Tsemppiä tuleviin kisoihin!! :)

    VastaaPoista
  5. Ootko miettinyt että voisitko olla liian iso jo nipsulle ja sen takia temppuilee? Oma ponini ainakin alkoi sen takia temppuilla esteillä, vaikka yleensä hyppää tosi hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oon miettiny ja sanoinki äitille yhes vaihees et oon liian iso et en haluu jatkaa mut sit mun valkut ja kaikki kenelt oon kysyny on sanonu et en todellakaan oo :D ja nii monellahan just voi olla se syy :/

      Poista
  6. Jee, kyllä se lähtee siitä taas Nipsun kanssa sujumaan!:) Tsemppiä tuleviin kisoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ois susta eiliseltä yks kuva haluisit sä sen😊 ?

      Poista
    2. Joo ois tosi kiva!! Mun säpö on amandaristimaki@icloud.com :)

      Poista
  7. Oi, onnea hyvästä radasta, ratsastit tosi hyvin!:)

    VastaaPoista