tiistai 7. tammikuuta 2014

Haaste hevosenomistajille

 Tämä haaste on tarkoitettu niille jotka omistavat hevosen/hevosia. Tarkoitus olisi myös, että kysymyksiin vastattaisiin vähän laajemmin kuin yhdellä sanalla. Haasta vähintään kolme blogia, ei takaisin haastamista. Sinun pitää kertoa blogissasi kenet olet haastanut.

K E R R O   H E V O S E S T A S I :   R O T U ,   T A S O   J A   H I E M A N   L U O N N E T T A .

Nipsu eli oikealta nimeltään Goldencoast Emmanuelle, on 10 vuotias welch part bred ,joka on ollut mulla vuoden. Nipsu on tamma ja säkää sillä on 148cm elikkäs Nipsu on korkeudeltaan suurin mikä poni voi olla.  Koulupuolella Nipsun kanssa olen kisannut helppo B luokkia mutta se taitaa helpon A:n asiat. Esteillä olen kisoissa mennyt 100cm mutta kotona ollaan hypätty ratana 110cm+.

Luonteeltaan Nipsu on ihan erilainen mihin olen tottunut. Se ei luota uusiin ihmisiin helposti ja on välillä hankala käsitellä. Nipsu ei tekisi pahaa kärpäsellekkään. Nipsu on erittäin herkkä, ja sitä pitää käsitellä kuin "kukkaa kämmenellä". Jos Nipsun kanssa menee hermot, sillon on jo peli menetty. Jos Nipsulle suuttuu niin se ei auta yhtään mitään,tilanne vain pahenee. Mutta välillä on pakko "ärähtää" jos Nipsu temppuilee,esimerkiksi jos se ryntää karsinaan mitä se ruoka-aikoina tekee välillä.

Hahhah naamani paistaa kuin tomaatti! ( ei se oikeasti noin punainen ollut,asetukset olivat vähän mrrrr....;))


H E V O S E T   V A I   P O N I T ?   M I K S I ?

Tässä vaiheessa sanon ponit, mutta kyllä ne sitten äkkiä vaihtuvat hevosiin kun ponivuodet loppuu. 


E N S I M M Ä I N E N   H E V O N E N   /   P O N I ,   J O L L A   R A T S A S T I T   I T S E N Ä I S E S T I   E N E M M Ä N ?

Mun ensimmäinen ponini, Casablanka af mesballe. 


K U M P I   P A R E M P I ,   K E N G Ä T Ö N   V A I   K E N G Ä L L I N E N ?   H E V O S E S I   K E N K I E N   K O K O ?   ( J O S   S E   O N   K E N G Ä S S Ä )

Riippuu tilanteesta ja siitä missä/miten hevosta käytetään. Mun mielestä on kivempi että hevosella on kengät. Meidän hevoset aina on melkein aina olleet kengissä, ja tulee aina olemaankin. Nipsun kengän koko on 1, muistaakseni.

K L I P P A U S :   P U O L E S T A   V A I   V A S T A A N ?

Tämäkin riippuu täysin siitä miten hevosta liikutetaan. Jos ei ole maneesia/ei käy treenamassa usein maneesissa ja ratsulla ei ole kovin pitkä karva niin ei välttämättä kannata klipata. Mutta jos on tosi pitkä karva ja kotona ilman maneesia treenailussakin ponilla tulee kova hiki niin klippaaminen on kannattavaa. Se riippuu ihan siitä karvan paksuudesta, hevosen liikunnasta ja puitteista. Me emme ole klipanneet Nipsua koska se aina klipata ja Nipsulla ei ole niin paksu karva joten emme halua pelotella sitä. 

T A R H A A V A T K O   H E V O S E S I   Y K S I N   V A I   L A U M A S S A ?   M I K S I ?

Nipsu tarhaa yksin koska, se ei tykkää hirveästi muista hevosista ja on kunnon pomo aina muille hevosille joten en halua ottaa riskejä että Nipsulle/toiselle hevoselle sattuu mitään. 

Toinen hevoseni Amidalia vuonna 2011 tarhaamassa kaverinsa kanssa <3



R A T K A I S E E K O   H E V O S E S S A   E N E M M Ä N   S E N   L U O N N E   V A I K O   U L K O N Ä K Ö   ( K U T E N   V Ä R I ) ?

Jos hevonen on luonteeltaan todella ihana, mutta ulkonäkö ei miellytä niin kyllä se ulkonäön puolelle kallistuu. Ja jos on maailman kaunein hevonen mitä olen nähnyt mutta luonteeltaan ei ole kiva, niin silloin kallistuu luonteen puolelle. Vaikea selittää, mutta ulkonäkö sekä luonne pitää täsmätä yhteen. 



M I L L A I N E N   O N   H Y V Ä   H E V O S B L O G I ?

Kaikilla on tietenkin eri mielipiteet mutta itse ainakin tykkään jos blogista löytää selkeät tiedot hevosesta sekä blogin kirjoittajasta. Myös postauksissa pitäisi olla riittävästi kuvia ja postauksia tulevat normi arjestakin. En itse tykkää blogeista jossa tekstiä on todella paljon ja selitetään esimerkiksi miten harjastit hevosen yms. Mutta en myöskään tykkää jos selitetään liian nopeasti ja yksinkertaisesti esimerkiksi " kävin ratsastamassa maneesissa ja tulin talliin ja hoidin ponin pois". 


P A H I N   T I P P U M I S E S I ?

Mä olen tippunut todella monta kertaa, en ole edes ikinä vaivautunut laskemaan! Mulla on ehkä kaksi pahinta tippumista jotka voin nyt tähän kertoa. 
Ehkä pahin tippumiseni oli muutama vuosi sitten ( oiskohan 2008 vuonna) niin olin kaverini Mimosan kanssa maastossa. Minä menin Mimosan hevosella Ellillä ja Mimosa meni minun ponilla Romeolla. En tarkalleen muista mitä tapahtui koska olin aika pieni itse mutta tipuin ojaan ja siinä samassa mulla murtui solisluu. 

Toinen pahimmista tippumisista on viime syksynä kun olin Nipsulla aluekisoissa ja luokka oli 100cm ja Nipsu stoppasi ja lensin okserin sekaan. En saanut kunnolla henkeä pariin päivään ja mentiin seuraava päivänä lääkäriin ja mulla epäiltiin kylkiluun murtumaa, ja kuvat lähetettiin jonnekin isompaan sairaalaan ja muutaman päivän kuluttua selvisi onneksi ettei paikkoja ole murtunut. 


K U I N K A   M O N T A   L O I M E A   H E V O S E S I   O M I S T A A ?

No Nipsulla varsinaisesti on 12 loimea jos nyt oikeinlaskin mutta varastosta meillä löytyy paljon erilaisia loimia kaiken kokoisille :D


K U I N K A   U S E I N   H E V O S E S I   L I I K K U U ?

Yleensä Nipsulla on viikossa yksi vapaapäivä mutta välillä saattaa olla kaksi (esim. eilen Nipsulla oli vapaapäivä ja tänään olen kipeä enkä ole pystynyt nousta sohvalta niin äiti kävi sitä hoitelemassa) ja välillä ei ole yhtään.Kun Nipsulla on vapaapäivä, se yleensä menee kävelykoneeseen.  Nipsulla maastoillaan välillä 2 kertaa viikossa, välillä ei yhtään ja välillä 1.. Se vaihtelee tosi paljon, viime viikolla olin kaksi kertaa maastossa ja sitä edellisenä viikkona en kertaakaan. Se riippuu aina säästä ja tilanteesta. Loput päivistä ovat joko itsenäistä ratsastusta tai valmennuksia.

O L E T K O   V A R O V A I N E N   V A I   " U H K A R O H K E A "   R A T S A S T A J A ?

Enemmän sanoisin itseäni uhkarohkeaksi kun varoivaiseksi. Vastaan ei ole tullut hevosta kenen selkään en ole uskaltanut mennä ja yleensä minua on pyydetty menemään varsinkin "villeillä poneilla" jotka kiikuttavat ratsastajiaan ympäri kenttää.



Minä haastan : Mimosan, Melisan ja Netan sekä kaikki halukkaat jotka tämän haluavat tehdä!

-Amanda

5 kommenttia:

  1. Olis kiva et jos tekisit postauksen missä kertoisit suurimman tai jos et sitä halua kertoa niin joku muu unelma tai tavoite mihin pyrit tai minkä haluisit saavuttaa ja mitä olist valmis tekemään sen eteen? =9 ( joku mikä ei liity kisaamiseen) muuten saa kyllä liittyä hevosiin =)
    Sulla on kiva blogi (parantaa voisit jos välillä v'ähän panostaisit enemmän, mutta mieluminhan sitä panostaa itse ratsastukseen kuin blogiin ja näin asia on kyllä paljon paremmin ) ja nipsu on tosi kivan näköinen pieni pallero poni =9 Olisi kiva myös kuulla sinusta ja nipsusta pitkästä aikaa kunnon kuulumis postaus mieluiten kuvilla/videolla ? =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. okei joo koitan saada toteutetttua ideasi ! ja mulla menee niin paljon aikaa hevosiin että blogille ei jää aikaa paljon, mutta mahdollisuuksien mukaan yritän postailla. Kiitos paljon !:)

      Poista
  2. Tee postaus kaikista hevosista mitä sulla on ollut kuvien kera, jos vaan ehdit!:)

    VastaaPoista
  3. XDDDDDD ainiii voi ei hööööh :( unohin kokonaa... :DD

    VastaaPoista