torstai 2. tammikuuta 2014

Vuosi 2013

Moikka!

Monissa blogeissa on ollut nyt kooste vuodesta 2013 joten ajattelin nyt itsekin jonkinlaisen postauksen väsätä viime vuodesta. Viime vuosi on ollut opettavaisin vuosi hevosten parissa, olen oppinut paljon uutta ja tutustunut tämän harrastuksen kautta mahtaviin ihmisiin. Mutta vuoden parhain asia oli ylivoimaisesti Nipsu.

TAMMIKUU

12.1.13 käytiin kokeilemassa Nipsua porissa, ja poni tuli sieltä sitten samana päivänä laakspohjaan. Tammikuu meni tutustuen poniin. Käytiin Iian kouluvalmennuksissa sekä Veeran estevalmennuksissa. Kummempia tuossa kuussa ei tapahtunut, treenailtiin ja tutustuttiin ponin kanssa toisiimme. Ratsastukset ja muut hoitotoimenpiteet sujuivat hyvin,eikä ongelmia ollut. 




                                            Ensimmäinen ratsastuskerta kotona.. 

HELMIKUU

Helmikuussa meillä oli meidän ensimmäiset yhteiset kilpailut. Mentiin 60cm ja 80cm luokka molemmat puhtaasti ja 80cm sijottuen. Helmikuussa oli vain yhdet kisat joten muuta kummempaa ei tapahtunut. Treenailtiin kotona ahkerasti.
Alkuvuodesta myös hevoskuvioissa oli Amidalia joten päivät kuluivat kahden hevosen ratsastaessa. Käytiin myös mittaamassa ypäjällä Nipsu ja Idan poni Ulpukka! 







                                                            MAALISKUU

Maaliskuussa alettiin käymään vähän ahkerammin kisoissa eli tuossa kuussa oli neljät todella hyvin menneet kilpailut, luokat olivat helppo B tai 80cm-90cm. En viitsi tässä postauksessa selittää kisatuloksia mutta jos kiinnostaa enemmän tulokset viime kaudelta niin pääset painamalla TÄSTÄ. Käytiin valmennuksissa.  Eikä tässäkään kuussa tapahtunut mitään sen ihmeellisimpiä asioita. 

                             



HUHTIKUU

Huhtikuussa ei ollut muistaakseni yhtään kisoja.Kuun alussa meillä oli Nina Fagerströmin valmennus. Nipsu alkoi luottaamaan minuun paljon enemmän ja yhteistyömme alkoi sujua paremmin. Nipsu ei enään kieltänyt helposti ja osasin tuoda sitä oikeille paikoille. Lumet alkoivatkin sulaa ja pääsimme ratsastamaan ulkokentälle, jossa meidän meno olikin sitten sitä villimpää sorttia! 






TOUKOKUU

Toukokuussa oli meidän ekat aluekilpailut molemmissa lajeissa. Kisakausi starttasi kunnolla siis tuossa kuussa. Alkuun estekisat eivät sujuneet niin hyvin, puomeja tuli kuskin sekä ponin jännityksen takia. Ilmat lämpenivät ja Nipsukin tottui ulkokentällä olemiseen joten meidän meno rauhouttui ja poni pysyi hanskoissa. 



KESÄKUU

Kesäkuussa vaihdoimme valmentajaa, joten aloimme käydä talli Wistillä nykyisen valmentajani Johkun valmennuksissa. Poni alkoi hyppäämään paremmin ja tekniikka parantui huimasti. Kisoissa käytiin ahkerasti vaihtelevalla menestyksellä. Välillä ottettiin rennosti ja käytiin kahlailemassa. Käytiin myös Talvioiden derbykentällä hyppäämässä.




HEINÄKUU

Heinäkuun alussa vaihdettiin Nipsun kanssa tallia.Alku-kuusta käytiin laaksarissa derby-kentällä rataharkoissa. Tuossa kuussa yksi viikko menikin Tahkolla Karlan,Sarin,mun Äidin,Brissen sekä Nipsun kanssa. Siellä oli powercupin finaali jonne päästiin Karlan kanssa ja pitkän ajomatkan takia oltiin siellä muutama päivä aikaisemmin. Powercupin finaalissa poni meni hyvin molemmissa lajeissa joten sijoututtiin kuudensiksi kokonaiskilpailussa. Käytiin heinäkuussa myös monissa muissa kisossa, mieleenpainuvimpia kilpailumuistoja oli ehdottomasti SeaHorseWeek missä Nipsu oli aivan mahtava. 4 rataa, kolme 0-rataa ja 3 ruusketta sekä meidän eka 100cm rata jossa tuli yksi puomi alas.  Heinäkuussa myös oma hevoseni Amidalia lähti ylläpitoon tutullemme.







ELOKUU

Kisoja riitti ja käytiin niitä kiertelemässä. Elokuu ei kisojen puolesta sujunut parhaimmiten mutta oli siellä onnistumisiakin. Elokuussa aloitettiin käymään Piia Pantsun valmennuksissa. Tässä kuussa hypättiin " meidän eka 110cm rata" . Se oli siis uusinta 100cm luokassa ja esteet olivat 110cm koska arvostelu oli AM5.






SYYSKUU

Kisoissa käytiin ja treenailtiin. Tälle kuukaudelle riitti vielä aluemestaruudet, LoRin alue-estekilpailut sekä ypäjällä semifinaalit Amareur Touriin. Aluemestaruudet estepuolella sujuivat ihan hyvin mutta koulupuolella minä unohdin radan kaksi kertaa joten prosentitkin olivat sen mukaiset.. LoRin aluekilpailut , toinen luokka sujui todella hyvin mutta toisessa päädyinkin sitten maahan makaamaan. Amateur Tourin semifinaalit meni todella hyvin , saatiin paikka HIHSiin. 




LOKAKUU

Lokakuun alussa meillä oli katsastukset aluevalmennuksiin. Puolessa välissä kuuta oli HIHS, minä hyppäsin siellä torstaina ja perjantaina. Molempina päivinä meni 0-rata ja sijotuttiin. Molempien päivien yhteistuloksissa olin 4. Poni meni tosi hyvin hihsissä.Loppu kuusta oli seuramestaruudet jossa molemmissa lajeissa saatiin pronssia.




MARRASKUU

Kisoja ei enään ollut joten ponilla oli parin viikon kestävä loma,mentiin kevyesti. Pikkuhiljaa alettiin jatkamaan normaalia treeniä.



JOULUKUU

Meillä oli uusintakatsaus, joka menikin sitten niin hyvin että meidän valittiin aluevalmennukseen. Joulukuussa treenattiin eikä tapahtunut sen kummempia.



Sellainen meidän vuosi sitten oli. 

HYVÄÄ ALKANUTTA UUTTA VUOTTA KAIKILLE LUKIJOILLE ! 

-Amanda





8 kommenttia:

  1. Kiva postaus!:) monesti oot tippunu Nipsulta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin monta kertaa etten ole edes laskenut :D

      Poista
  2. kiva postaus! ois kiva saada kunnon tavotepostaus ens kaudelle :) minkä ikänen oot ja millon heppas tulee takas ylläpidosta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toi oi hyvä idea, koitan tehdä. Oon 14v ja me vähä katotaa et ei se välttis ees tuu enää ikinä mulle takasin :p

      Poista
    2. Miks se ei tulis enää takas sulle? :o

      Poista
    3. siit ei olis mulle junnuhepaks sitku ponivuodet loppuu,joten me sit hankitaa varmaa ulkomailt joku :)

      Poista
    4. Ööömm... Sen sivuil lukee et sen säkä on 163cm ni kylhän sä voit sil kilpailla ku se on hevonen ei poni?

      Poista
    5. siis tarkotin et se ei tulis hyppää mitää isoi luokkii ni sen takii siit ei oo mulle junnuhepaks :D tajuuks

      Poista