lauantai 4. tammikuuta 2014

tavoitteet 2014

Moi !

Sain idean anonyymiltä, joka kommentoi edelliseen postaukseeni eli siis tehdä postauksen, jossa kerron ensi kauden tavoitteistani.

En osaa sanoa tarkkaan mihin kisoihin mennään koska kisakutsuja ei edes vielä ole julkaistu kipassa ja lähempänä kisoja on helpompi suunnitella.


                                                                   YHO 80cm 7.sija 

Päätavoitteeni ensi kaudelle on :

-110cm
-ponicup
-hallimestaruudet
- Amateur Tour 100cm

Alkukaudesta hyppäämme kumminkin pienempää, 90cm & 100cm luokkia. Pikkuhiljaa kun edellä mainitut luokat sujuvat helposti siirrymme 110cm luokkiin.  Ainahan on riskejä ja takapakkia voi tulla joten ei voi suunnitella tulevaa kautta niin tarkkaan. 

 Myös olisi tarkoitus kiertää ponicuppia, se kisataan 100-115cm tasolla. Ponicuppiin kuuluu viisi osakilpailua sekä erillinen finaali(2013 säännöissä, en usko että muuttuvat). Korjatkaa jos olen väärässä! 

Powercup-finaali SiRa 2013

Loppuvuodesta tavoitteena olisi hallimestaruudet. Tämä tavoite on ihan siitä kiinni miten tuleva kausi sujuu. Me ei vielä kumminkaan kiirehditä, jos seuraavan kauden radat ovat epävarmoja , ei lähdetä vielä kumminkaan niin isoon luokkaan. Vaikkakin korkeus siellä on 115cm, mutta arvostelultaan se on varmaankin AM5 mitä se oli viimekin vuonna, niin esteet voivat olla uusinnassa 125cm. Jos kausi menee hyvin ja radat sujuvat niin miksipä ei mentäisi kokeilemaan. En halua pelotella ponia isoilla esteillä, ellei se siihen valmis ole.

Tänäkin vuonna, olisi huippua päästä hyppäämän HIHSiin joten tavoiteena on sama kuin viime vuonna, mutta korkeus on suurempi, nimittäin 100cm. Viime vuonna Amateur Tour oli niin kiva kokemus joten olisi mahtavaa päästä tänäkin vuonna sinne hyppäämään. Viime vuonna hyppäsin siellä 90cm, tänä vuonna tavoite siellä 100cm. 



Tavoitteita pitää olla ja tässä olivatkin päätavoitteeni seuraavalle kaudelle. Kuten sanoinkin, kaikkea voi tapahtua joten saattaa olla että tavoitteisiin ei päästä mutta yritetään kumminkin. 


Kisat joihin näillä näkyvin menen : 

Ponicupin osakilpailut ainakin. SeaHorseWeek on kyllä ehdottomasti yksi kauden kivoimmista kisoista, joten sinne yritetään päästä. Pony Event on myös kiva kilpailu, joten sinnekin ois kiva mennä. Husö Jumpissa en oo käyny, mutta vaikuttaa kivalta mitä oon kuullut, niin olisi kiva sielläkin käydä hyppäämässä.  Sekä jumping Kemiö olisi suunniteilla. Oman seuran kilpailut ovat listalla myös,ainakin alue/kansallisiin niissä menen.  Näiden lisäksi myös paljon alue-ja kansallisia startteja.  Myös aluemestaruudet ovat kilpailu, johon aika varmasti osallistun.


Koulupuolella suuria tavoitteita ei ole. Oman seuran kisoja helppo B tasolla voin mennä, mutta sen suurempia tavoitteita ei oikeastaan ole. Jos koulukisat innostaa ja Nipsu kulkee hyvin niin voisi olla mahdollista että starttaisin jonkun helppo A luokan seuratasolla. 


Minulla on myös tavoitteita ratsastaja, sekä kehittää mun ja Nipsun yhteistyötä. Ehdot että poni menee kisoissa hyvin, on että poni kulkee kotona hyvin. Mitä korkeimpia ja vaikeampia ratoja kisoissa mennään, niin ponillakin kunto pitää parantua joten kehitetään ponin kuntoa ja kotona treenaillaan sileellä sekä esteillä vaikeampia tehtäviä. 

Mutta ei me koko seuraavaa kautta treenata hiki pinnassa, kyllä ponin pitää saada vähän vapaatakin ja rauhallisempaa menoa. 


Mitä tykkäsitte tämmösestä postauksesta? kommentai saa antaa!

-Amanda








12 kommenttia:

  1. tää oli tosi kiva! ois kiva jos tekisit videopostauksen tallilta joka sisältäs ratsastustakin :)

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus muuten poni cup kisataan 100-110 tasolla ja finaali on 115 muuten tosi kica postaus ja tsemppii ensikauteen

    VastaaPoista
  3. tää oli kiva, sulla on hyviä tavotteita ja kirjotit mielenkiintosesti :)

    VastaaPoista
  4. oli kiva postaus :) mut hei alotan kans kisaamisen ponillani ens kisa kaudella ja oon ekakretalainen ni vähän mietityttää et mistä löydän kisakutsuja ? mistä ite löydät kisoi mihin osallistuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva et tykkäsit, kiitos :) no siis ite mä katon kipasta, sieltä löytyy helposti seurakisat,alue ja kansalliset. Jos et tajunnu niin voin selittää paremmi :)!

      Poista
    2. juu kiitti :D en eka tajunnu mikä toi kipa oli mut pienen etsinän jälkee löysin sivut ! mut kiitti! :)

      Poista
    3. okei juu ei mitää mut hyvä ku löysit !:)

      Poista
  5. Menisit heti vaan hyppää GP 160cm ja koulupuolel joku vaatimaton PSG ja kyyri kyl Nipulisipuli siihen kykenee eiks ;)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joooo siis ne on mun salaiset tavoitteet et tuun yllättää ;-))))

      Poista