perjantai 10. tammikuuta 2014

kuulumisia

Moi!

Menin tänään tallille viiden aikoihin ja ratsastin Nipsulla kevyesti.
Alkuun kävelin pitkin ohjin kunnot alkukäynnit ja sitten aloin kokoamaan käynnissä. Koitin taivutella hyvin jo käynnissä. Sitten siirryin raviin ja ratsastin pohkeet läpi heti aluksi ja taivuttelin molempiin suntiin. 



Tein paljon voltteja ja vaihtelin usein suuntaa. Nipsu oli varsinkin volteilla vähän kankea,eikä halunnut rehellisesti taipua sisäänpäin. Ja ravi ei mennyt eteenpäin voltilla, joten tein paljon voltteja ja yritin taivuttaa entistä enemmän ja antaa selkeät avut sekä ratsastaa eteenpäin. 
Kun voltit alkoivat sujua niin annoin Nipsun kävellä pitkin ohjin.


                                      Voih, kuvat ei oikeen onnistu maneesissa.... 

Sitten aloitin kävelyjen jälkeen laukkatyöskentelyn. Annoin Nipsun mennä muutaman kierroksen ihan kevyessä laukassa pitkin maneesisa koska energiaa oli ja tein näin että se saisi turhat hötkyilyt pois. Tein saman toiseen suuntaan.  

Ohhoh, tästäpä tuli pimeä ... 

Aloitin oikeasta suunnasta ja tein puoliympyrän (olikohan se se sana XD) josta jatkoin vastalaukassa uraa pitkin ja menin päätyyn asti ja tulin lävistäjälle. Ekan kerran Nipsu meni hyvin, toisella kerralla se vaihtoi laukan mutta korjasin sitten takaisin vastalaukkaan ja jatkoin tehtävän loppuun. Toiseen suuntaan tein saman harjoituksen, joka meni huomattavasti paremmin. Nipsu ei vaihtanut laukkaa kertaakaan ja tulin tehtävän kolme kertaa. 


Maneesiin tuli paljon porukkaa hevosineen koska Johkulla oli juuri alkamassa valmennukset joten Nipsu oli ihan ihmeissään suuresta väkijoukosta yhtäkkiä, jostain ridakoulusta tuli wistille muutama hevonen ratsastajineen Johkun valmennukseen siis. 

Hetken ihmettelyn jälkeen jatkoin laukkatyöskentelyä, tein paljon voltteja ja yritin saada kunnolla pohkeet läpi että se oikeasti kuuntelee ja reagoi pohkeeseen. Jouduin tehdä tosi monta volttia koska Nipsu koitti puskea lapaa ulospäin varsinkin vasemmassa suunnassa. Monien toistojen jälkeen Nipsu meni hyvin, eikä yrittänyt puskea ulos. Nipsulla oli tänään "pänkkipäivä" eikä reagoinut kunnolla pohkeeseen.. Nykyään kyllä aina valmennuksissa Nipsu on paljon terävämpi kuin ihan itsekseen treenatessani, koska käytän Nipsulla vain valmennuksissa kannuksia, en ikinä käytä itsenäisessä ratsastuksessa. 


Sitten tein pitkät loppuravit,ratsastin eteenalas ja taivuttelin molempiin suuntiin kunnolla. Sitten vielä tietysti loppukäynnit. Kävelin ulkona sitten talliin ja Nipsu oli ihan pörheänä koska ulkona oli hirmunen tuuli. 

                   Voi apua molempien ilmeet on ihan 5/5... :D 


Huomenna ja Sunnuntaina mulla on aluevalmennukset(Teppo Hakalan) Tuusulassa. Ajattelin tehä nyt lähiaikoina jonkun kivan erikoispostauksen, ehdotuksia? Haluatteko MyDayn videolla vai kuvina? Vai tallipäivä? Ehdotuksia saa pitää antaa! :-)

-Amanda



6 kommenttia: