tiistai 6. toukokuuta 2014

Tuusulan Derby

Moiii! 

Nyt vihdoinkin sain aikaseksi avata koneen ja tulla kirjottamaan teille viime lauantaina olleista kisoista! Oltiin siis laaksolla alue-estekisoissa.  Hyppäsin siis ihan pienet luokat, 80cm & 90cm. Nipsuhan on aina ollut huono laaksolla, meillä ei ole tullut yhtäkään ns. hyvää rataa siellä. Oltiin hyvissä aijoissa laaksolla ja sain rauhassa tehtyä kaiken. 

80cm : 


Rata oli arvostelultaan A.0 eli kaikki puhtaan radan tehneet palkitaan jaetulle 1.sijalle. Esteet olivat tosi pieniä, ajattelin että oonkos mä ilmottautunu 60cm luokkaan.. :D En ookkaan sitten viime kesän hypännyt 80cm luokkia joten esteet tuntui sitäkin pienemmältä. Olin vasta 20 lähtijä joten ehdin kävellä kauan ennen kuin aloin tekemään mitään. En verkannut kauaa koska meninhän kaksi luokkaa. Verkassa Nipsu oli hyvä, sopivan rento mutta virkeä. 

Radalle päästyäni ravailin ympäri kenttää kun radalla sai valmistautua yksi ratsukko. Nipsu oli vähän jännittynyt. Aloitin radan reippaassa temmossa. Koitin ratsastaa tarkasti, keskityin nimen omaan siihen etten jätä sitä yksin tyhjäksi edestä. Rata meni hyvin, 0vp. Olin tyytyväinen Nipsuun. 




90cm:

Tässä luokassa arvostelu oli 367.1, eli kaikki perusradan puhtaana pääseet jatkavat suoraaan uusintaan. Olin tässä luokassa 23 ja verkkasin vähemmän kun edelliseen luokkaan. Verkassa Nipsu oli jotenkin väsähtänyt, koitin herätellä sitä tekemällä paljon siirtymisiä ja tempon vaihteluita. Johku ei päässyt laaksolle auttamaan koska oli Ypäjällä, joten en oikein osannut arvioida paljon teen hyppyjä. Otin muutamat hypyt ensin pienemmille ja sitten normikokoisille. 


Kun olin aloittamassa rataa, niin Nipsu oli niin kuoleman laiska eikä reagoinut mihinkään joten nappasin sitä pepulle raipalla joten eiköhän lähtenyt. Läpi radan se meni hyvässä temmossa ja energiassa. Nipsu oli tosi hyvä, paikat osuivat suurin piirtein kohdalleen lukuunottamatta paria virhettä. Muuten rata sujui hyvin, puomit ylhäällä ja poni menossa. Toisiksi viimeinen este tuli alas, toin Nipsun ehkä vähän löysästi ja poni ei skarpannut joten tuli pienen pieni kolahdus joka sitten aiheutti puomin putoamisen. Olin silti todella tyytyväinen Nipsuun, joka jännityksestään huolimatta tsemppasi radan läpi. 





Eilen mulla oli Iian kouluvalmennus joka sujui ihan hyvin, Nipsu ei ehkä ollut parhaalla päällä enkä oikein itse ollut kartalla koko ajan, mutta sitähän varten valmennukset on että opitaan. Siitä tunnista en nyt selitä enempää. 

Tänään Nipsulla oli vapaa päivä. Viikonloppuna on taas lähtö Laaksolle, siellä on ponicupin eka kansallinen osakilpailu :). 

-Amanda



12 kommenttia:

  1. Vitsi mua harmitti toi pudotus ysikympissä, se rata oli niin hyvä! Onnee vielä, hienosti menitte :)

    VastaaPoista
  2. Menitte niin hienosti nipsun kaa :*<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voii kiitos, sä ja tilda ja se heppas menitte kans hienosti :*<3

      Poista
  3. oiii kiitti!!:)) Joo nii muaki :DD

    VastaaPoista
  4. Mistö löydät noit kuvia :) voisiks linkkaa ku en ite ikin löydä :/ mut meette super hienosti nipsun kaa !:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos paljon! Mä yleensä katom hevostalli.net ja sieltä etin jos joku on tehny topan sinne foorumiin-ratsastus ni topan niistä kisoista ni sinne yleensä ihmiset linkkailee kuva sivujaan!!:)

      Poista
  5. En kestä kun ratsastat niin kauniisti! Ihan sattumalta löysin tänne blogiin ja nyt sitten osasin yhdistää. Näin sun radan laaksolla ja kaverillekin kommentoin, että toi tyttö ratsastaa kyllä ihan sairaan nätisti :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi kiitos tosi paljon, kiva kuulla positiivista palautetta!!:)

      Poista