keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

:)

Heippa!

Miten ton otsikon keksiminen voi olla aina noin vaikeaa..? :D Nytkään ei ollut mitään hajua minkä laitan otsikoksi, joten huomatkaa mun luova kekseliäisyys ;)

Tästä tulee nyt aika sekava postaus, vähän kaikkea! Kuvasin eilen kaksi videota. Toisesta en tiedä onko hirveän kiinnostava, mutta joku sitä joskus pyysi joten ajattelin sen nyt toteuttaa. Eli siis video mitä meidän hevosemme syö. Kuvasin videolla Bluen ruuan. Nipsu syö kaikkea samaa mutta jotakin tietysti vähemmän sillä onhan se pienempi ja pärjää vähemmällä ruualla kuin iso hevonen. Tässä siis video Bluen ruuasta. 




Toinen video on siitä, miten laitan hiukset kypärän sisään! Tätäkin joku juuri jossain postauksessa pyysi, että voinko näyttää miten ne laitan. Tässä mun hieno taidonnäyte tästä hirmusen vaikeasta työstä! ;) 


Mitään kummempaa ei nyt ole tapahtunut. Nipsu sai pitää maanantaina maastopäivän, ja eilen sillä oli kokonaan vapaa. Tänään menin Nipsulla opistohallissa, ja hyppäsin pienen radan jossa esteet olivat ehkä 70cm. Tällä viikolla mulla ei ole valmennusta, joten piti hypätä ihan vähän itsekseen. Nipsu oli tosi hyvä ja sain just vaan keskittyä mitä teen esteiden välissä ja sain harjoiteltua etäsyyksiä. Olisin mennyt ulkona mutta täällä oli niin hirveen kova tuuli. Koitan päästä huomenna ja perjantaina ratsastamaan ulos jotta Nipsun mieli pysyisi virkeänä. 

Lauantaina hyppään Nipsulla Hevoset- messuilla poni trophyn, korkeudeltaan 110cm. Olin siellä viime vuonnakin Nipsulla, mutta edustamassa Nipsun rotua. Käykääpämuuten  lukemassa Rosannen blogista uusin postaus, saatatte nähdä jotain tuttua! ;) 

Bluen tilanne on vieläkin vähän epävakaa. Oon päässyt jo ravailemaan sillä, ja se on osittain tosi hyvä. Ens viikolla käydään klinikalla, ja odotetaan lääkärin lausuntoa onko se jo kunnossa! 

Bluesta huomaa että se on erittäin tylsistynyt. Se repii kaikki suojansa pois tarhassa, ja heti jos tarhan ohi kävelee se tunkee turpansa portista ja haluaa huomiota! Se on myös oppinut tämmösen pusutempun ;)! 



Tässä nyt vielä kuvia kisoista, sekä muutama muu kuva! 





                                                               Maailman hienoin<3


                                       Amidalian laskettuun aikaan enään 75päivää<3



-Amanda

33 kommenttia:

  1. Onko se poni luokka 110 vai 115 kun itsellä on jo lippu ja siinä lukee 115 ja kipassa 110 ... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä oon ittekki ihmetelly mut luulen et se on 110 koska ku kipassa lukee niin..:)

      Poista
  2. Ihania kuvia ja haha ihana toi bluen video kun se on ihan jäätynyt tuijottaan :D
    koska saadaan tallin ja tallialueen esittelyvideo? :) tai kuvia edes? :)

    Kysymys vielä että onko sulöa tai sun vamhemmilla aikaisempaa kokemusta varsoituksesta? Kun haluaisim kanssa teettää tsmmallani joka on omassa tallissa varsan, ja olen siis harrastabut ja kilpaillut aktiivisesti 15 vuotta joten kokemusta löytyy, mutta kauheen skeptisesto ihmiset sanoo etten voi teettää varsaa koska kotona kellään ei ole kokemusta. Ammattilais talliyrittäjä asuu 0.5km päässä jolla kyllä kokemusta ja uskon auttavan tarvittaessa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh kiitos! Ja joo voisin koittaa tehä jonkinlaisen esittelyn:) no siis meidän perheelllä ei ole minkäänlaista kokemusta varsoista mutta kyl mä uskon että me jotenkin selvitään koska kumminkin meillä on niin iso "tukiverkosto" että apua ja neuvoa saa nopeasti!:) vaikka varsan kasvattaminen onkin iso juttu ja vaatii paljon, ni ei ehkä niin paljon kumminkaan kokemusta tarvi jos saa vaan hyvät neuvot ja tosiaan on joku joka auttaa tarpeen tullen :)

      Poista
  3. Oonkin miettinyt miten ne hiukset oikein sinne kypärän alle saa siististi. Näyttipä helpolta! :) Kiva, että ratsastat noin siistillä ulkomuodolla, tosi moni sun ikäinen vaan vetelee hiukset hulmuten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh niinpä! On se munki mieleet paljon siistimpää et hiukset ei näy :))

      Poista
  4. Tosi kiva postaus! Kysyn sinulta nyt pientä apua mitä kuolainta suosittelet 9-vuotiaalle isolle ponille esteille kun kuumuu helposti, mutta ei lähde kunnolla käsistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kiitos!! No siis en ehkä ihan osaa sanoa kun mulla ei tollaisista ole hirveesti kokemusta.. Ehkä joku ohut normi kolmipala? Yhellä ponilla joka oli mulla ylläpidossa ja kuumu paljon mut ei kans lähteny käsistä mut se myös paino paljon kädelle ni sil käytin D-rolleria ja se oli hyvä:)!

      Poista
  5. Hyvä postaus ja paljon tsemppii heppa-messuille! <3

    VastaaPoista
  6. kivat videot :) syökö teillä kaikki hepat ja nipsu tota sinimailasta? Kuinka paljon nipsu saa (jos saa) sitä ja kuinka usein?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva et tykkäsit! Ja siis joo, ne syö sitä välillä. Amidalia saa sitä eniten koska se on varsinki hyvää tiineille tammoilla! Ja siis ne yleensä saa tollasen yhden "palikan" päivässä :)

      Poista
  7. Minkä merkkisiä noi ruuat on? :)

    VastaaPoista
  8. Eiks noi teiän hevoset siis syö mitään rehua (paitsi Amidalia)? Siis tarkotan kauraa tai jotain mysliä ku laitoit vaan melassia, greenlineä ja pellavaa joita yleensä käytetään enimmäkseen vatsan tasapainottamiseen (tosin greenlineä myös massarehuna...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis amidalia syö kauraa ja sit Nipsu ja Blue syö tota mysliä jota tossa videolla näytinki! Ja noist muista tehää niinku se semmonen mössö :)

      Poista
  9. Kiva postaus ja videot oli tosi kivoja! Nähään sitten Tampereella ;)

    VastaaPoista
  10. Saahan teillä hevoset myös heinää? :D kun esittelit tuota ihmeen puristettua heinää tms. Miksi syötätte sellaista tai mikä sen tarkoitus on?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis joo tottakai:D ja se on vähä niinku lisärehu. meijän hepat tykkää ja se on hyvää puuhaa niille :)

      Poista
  11. Oi kiva postaus ja söpsöt heposet! :) Tsemppiä messuille! <3

    VastaaPoista
  12. Kauaks ne hepat syö sitä heinä mikä palanen nyt onkaan? Siis meneeks se hetkes vai syöks ne sitä kauan? Ja kiva kuulla että se on hyvää ku me ollaan kans meinattu ostaa sitä, mut sit joku sano et hevoset vois saada siit liian ison palan ja siitä vois tulla ongelmia. Mut syöks ne siis sitä niinku vähän kerrallaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muute oo koskaan kattonu aikaa mut ei se ihan hetkessä mee :o meijän hepat ainaki syö ihan pala kerrallaan, varsinki Nipsu raastaa sen itte niin pieniks paloiks et sil menee ikuisuus siinä :D

      Poista
  13. Teettekste siit varsasta sit sulle hepan vai mitä ootte aatellu?:)

    VastaaPoista
  14. Hei pakko kysästä että mitä merkkii toi sun seuran uus takki on ja Nipsul on muute hieno se ruskee riimu (mis on sitä nyörinauhaa turvas) mist se on :)? Ja kivapostaus !!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en yhtään tiiä minkä merkkinen se on.. Joku norjalainen ja se ei mun mielest oo mikään heppa merkki? :/ se on Anna Scarpatin riimu! :)

      Poista
    2. Ootteko mistä liikkeestä ostanu ton riimun, meillä kun ollut anna Scarpatin korvahuppun kanssa samaan sävyyn oleva, mutta ei oikein löydy .. :)?

      Poista
  15. Täytyyki kokeilla tota kypäräkikkaa! Mä oon joskus laittanu hiukset auki kypärän sisään, mut ku aloin ravaamaan kypärä hölsky päässä niin paljon ettei siitä tullu mitään. :D

    VastaaPoista
  16. En tiedä tuliko äskeinen kommentti mutta laitan varmuudeksi uudestaan.
    Mutta postaus oli todella kiva! Itsekin laitan aina hiukset kypärän alle. Pystyisitkö tekemään teidän tallista jonkinlaisen esittely videon?
    Missä järjestyksessä yleensä teet kaiken; tallihommat, hevosten liikutuksen, koulu ja muut asiat? Tuosta olisi kiva lukea vaikka kokonainen postaus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Joo voisin koittaa toteuttaa noi sun ideat :)

      Poista