tiistai 6. elokuuta 2013

129# estevalmennus

Hellooou!

Nyt luvassa kunnon postausta pitkään aikaan. Ja kun 100 lukijaa on tullut täyteen teen paljon toivotun erikoispostauksen. Voin lohduttaa teitä että 100 lukijaa täynnä on yhtä vailla,joten sinä joka et ole vielä liittynyt lukijaksi,tee se nyt. Elikkäs mulla oli siis tänään Johkun valmennus Jennan & Millan kanssa.

Alotettiin tulemalla ravissa kolmea kavalettia peräkkäin. Jokaisen kavaletin välissä piti ottaa käyntiä pari askelta. Nipsu oli ihan innoissaan jo alkuverkoissa joten ei malttanut siirtyä kunnolla käyntiin. Sen jälkeen tultiin samaa tehtävää laukassa. Ensin oli kavaletti-5askelta-3askelta. En saanut laukkaa niin hyvin lyhyemmäksi,joten tultiin viiden väli alussa koko ajan neljällä,tai 4½. Muutaman kerran jälkeen saatiin se sujuvaksi 5. Tultiin toisesta suunnasta samaa mutta viiden väli piti tulla tällä kertaa 4. Toisesta suunnasta kolmen väli tuotti vähän ongelmia,en saanut aluksi sujuvaa kolmea siihen,kun sekin meinasi jäädä ahtaaksi. Parin kerran jälkeen sekin parantui ja tultiin kavaletit sujuvasti.


Kävely tauon jälkeen alettiin tulla kahdeksikolla yhtä pientä (60cm) pystyä. Ensin N teki jätti pomppuja niille,kunnes tajusi että ne voi ihan hypätä siitä 70cm korkealta eikä tarvitse nostaa jalkojaan siihen 100cm.


Sitten tultiin rataa joka meni näin : pysty70cm/80cm-pysty70cm/80cm-pysty70cm-5askelta-okseri80cm. Taas tuo viiden väli tuotti ongelmia, ai miten nii mulla on isolaukkanen poni ? Nooh jouduin ottamaan minipienen hypyn pystylle että sain sen kiinni. Kolmannella kerralla onnistuttiin tulemaan saa viidellä,tuli kyllä ihan jalat puomeissa kiinni sen edellisen pystyn että päästiin sujuvalla viidellä okserille.



    Ylempi kuva : Tää oli meidän yritys pienestä hypystä pystylle,ei aluks oikeen onnistunu :D



Taas hetken levähdyksen jälkeen tultiin sama rata jota tultiin edellisellä kerralla,mutta sen jälkeen jatkettiin vasemmalle kolmois-sarjalle jonka jälkeen pysty-pysty-okseri. Ekalle pystylle tultiin aika hitaassa ja päästiin se jotenkin kiivettyä yli. Sarjan A oli pysty, B okseri & C pysty. A meni hyvin,B tulin liian hitaassa temmossa joten, otettiin okserin takapuomi alas, C sujui hyvin. Molemmat pystytkin meni hyvin ja hyvillä lähestymisillä. Linja tultiin neljällä ( ihan luvalla) .


               Nipsu : "whii tää voi vaikka syödä mut"




Tultiin vielä kerran rata jossa oli vähän tiukemmat tiet. Pysty-kolmoissarja-pysty-pysty-4askelta-okseri . Viimeinen "rara" sujui hyvin, Nipsu oli sopivan reipas. Lähestymiset sujui ihan semi hyvin. Pahin virhe oli kun viimeisen esteen jälkeen käänsin aika tiukasti enkä jatkanut suoraan. Se että jatkan esteen jälkeen suoraan,on ehkä pahin virheeni tällä hetkellä. Ehkä mulla käy aina mielessä se että ollaan kisoissa ja pitää mennä lyhyet tiet ja täysii. Mut herätys minä,ollaan ihan treeneissä vaan :D .




Tässä jäin vähän vasempaan ohjaan kiinni koska poni otti aika kaukaa niin en päässyt hyppyyn mukaan

   Lisäsin youtubeen kaksi videota hyppäristä,niihin pääsen klikkaamalla tästä  ja tästä


Nipsu oli tosi kiva,alussa oli vähä turhankin kuuma,ei oikeen halunnut keskittyä mihinkään muuhun kun " este näkyvissä,TÄYSIII". Se oli Nipsun ajatusmaailma. Valmennus meni hyvin,tosi hyvin oikeestaan.

Ens sunnuntaina me mennään ruskolle aluekoulukisoihin. Startataan tuttu ja turvallinen kn special. Koulukisoihin ollaan aina menty tosi hyvillä mielin,sillä kaikki radat jotka oon Nipsulla startannu, niin ollaan saatu kaikista yli 60%.

Ja nyt kun postaus tekee loppuaan,olisi kiva jos kommentoisitte mitä tykkäsitte.

-Amanda

7 kommenttia: