keskiviikko 21. elokuuta 2013

pitkästä aikaa postausta

Heips!

Joo tää blogi on jäänyt nyt vähän taka-alalle kun ei oo ollu aikaa kirjoittaa tänne mitään.. Lupasin tehdä Piia Pantsun valmennuksesta erillisen postauksen,mutta siitä on jo melkeen viikko joten en muista mitään. Kuvia saatte nähdä,ja katsotaan jos ehdin tekemään jonkun näköisen koosteen siitä. Nyt kerron vähän näistä lähipäivistä ja suunnitelmista,kuvia ei kannata paljon odottaa koska niitä tosissaan ei ole paljon.






Ylimmät kuvat oli ekalta päivältä ja kaikki ylimmät kuvat (c) NETTA UUSINOKA






perjantaina olin Jennan,Lauran ja Johannan kaa :) 




Maanantaina mulla oli Jennan kaa Iian valmennus. Mentiin ulkona koska sää oli hyvä. Alussa Nipsu oli tosi vaikee,ei taipunut rehellisesti minnekään suuntaan eikä liikkunut eteenpäin. Me ei oikeestaan tunnilla tehty mitään muuta kun taivuteltiin ja koitettiin saada irti. Aluksi Nipsu pisti vastaan kunnolla eikä ois halunnu toimia kunnolla ja itse tein väärin ja ratsastin huonosti joten siis ei siitä voinut odottaakaan mitään mahtavaa menoa.

Mentiin isolla ympyrällä,aluksi kevyessä ravissa. Kevyessä ravissa on mun mielestä hankala ratsastaa mutta kyllähän senkin pitää jotenkin onnistua. Sitten istuttiin alas ja tehtiin harjotusravissa samaa hommaa. Taas alussa tuntui että koko homma piti aloittaa alusta ja Nipsu oli kun ei olisi ikinä mistään taipumisesta kuullukaan. Laukka sujui paljon paremmin,varsinkin vasen kierros joka on ollut meille vaikeampi. Lopussa Nipsu oli paljon parempi ja mun kädetkin rauhottu ja osasin ratsastaa paremmin. Valmennus ei mennyt niin hyvin,mutta onneks valmennukset on just sitä varten että opetellaan ratsastamaan. Tunnin jälkeen mentiin Jennan kaa kävelee maastoon loppukäynnit.

Eilen menin alussa alkukäynnit maastossa ja siinä sitten kentälle treenailemaan. Alussa tein samoja juttuja kun Iian valmennuksessa ja poni oli huomattavasti parempi. En ratsastanut kannuksilla koska unohin ne kotiin ja poni oli silti tosi herkällä päällä. Yksi ongelma joka ilmeni heti alkuun oli kun aloin taivuttelemaan Nipsua niin vauhti hiipui ja heti kun vähänkin kovemmin sitä potkasin niin se pukitti. Aloin sitte käyttämään vähän pienempiä apuja ettei se nyt saa raivokohtausta ( huom älkää nyt ottakoo tosissanne ei se mitää raivokohtausta saa).
Sitten menin vähän kavaletteja ja koitin saada siihen jarruja koska siis nehän katos sitte yhtäkkiä. Tein niin että jokaisen kavaletin jälkeen tein pysähdyksen paitsi kun se alkoi sujua niin jätettiin pysähdyksetkin pois. Sen jälkeen menin vielä maastoon vähän ja laukkasin pari kertaa yhden suoran. Ratsastuksen jälkeen poni olikin vähän märkä joten se pääsi suihkuun.

Tänään Nipsulla on vapaa päivä ja se saa olla koko päivän tarhassa koska on näin hyvä ilmakin. Toivottavasti tää postaus ei ollut huonommaista päästä ettekä nyt kuole mutta koittakaa selvitä.

-Amanda


3 kommenttia: