sunnuntai 16. helmikuuta 2014

aluevalmennukset & videopostaus

Morjens!

Jess ihanaa perjantaina alkoi hiihtoloma. Ei koulua eikä läksyjä tai kokeisiin lukua, ihanaa! 
Mutta siis asiaan, mulla oli tänä viikonloppuna aluevalmennukset. Perjantaina menin Nipsun kevyesti ja se oli ihan sika magee! Nipsun jälkeen ratsastin "Nipsu-hepalla" eli Kallella joka on täysin samanlainen kuin Nipsu ulkonäöltään, mutta tietysti melkeen tuplaten isompi. Näytin ihan joltain muurahaiselta sen selässä. Oli kyllä tosi hienoa ratsastaa Nellin huippu hienolla hepalla. Nelli siis pyysi mua ratsastamaan hänen molemmat hevosensa koska lähti itse reissuun. Lauantaina menin Kogen/Konstan joka oli kanssa niin super kiva! 

Eilen eli lauantaina tein videopostauksen, instagramissa blogin sivustoa seuranneet tiesivätkin jo tästä. En ala nyt lauantaista mitään selittämään mutta mentiin siis puomeja ja otettiin pari pientä hyppyä mutta suurimmaksi osaksi tehtiin sielätyöskentelyä/puomeja/kavaletteja. 
Nipsu ei ollut kovin hyvä, oli liian hidas eikä kumpikaan keskittynyt tarpeeksi.

 Välillä näin, kun ei se yhteiskunta pyöri niin että aina menis hyvin ;-)

Vähän on jäänyt putous-hahmojen hokemat päähän...

(jos joku ei ole katsonut putousta, niin ei ymmärä!) 





Tänään sujuikin paljon paremmin. Aloitettiin kevyessä ravissa voltteja ja tempon vaihteluja tehdessä. Pikku hiljaa alettiin tulla pohkeenväistöä ravissa niin, että pitkän sivun alusta väistettiin oikealle ja sitten suoristettiin ja tehtiin pohkeenväistöä vasemmalle takaisin uralle. Nipsu oli yllättävän hyvä väistöissä ja kuuntel mua, eikä säätänyt omiaan. 

Tehtiin tätä harjoitusta aika kauan. Sen jälkeen aloitettiin vasemmassa suunnassa laukkaaminen, toisella pitkällä sivulla "spurtti" eteen ja keskellä pitkää sivua kiinni ja voltti sekä voltin jälkeen taas "spurtti" pitkän sivun loppuun. Toisella pitkällä sivulla mentiin koko sivu keskilaukkaa ja ennen kulmaa takaisin. Aluksi Nipsu ei lähtenyt "spurtteihin" hyvin , mutta homman tajutessaan sekin innoistui. 

Tästä saattaa jäädä välistä jokin tehtävä mitä teimme, mutta en oikeasti muista mitä kaikkea teimme. Mutta muistaakseni aloimme tässä vaiheessa hyppäämään kolmois-sarjaa josta oli neljä askelta pystylle. Ekalla kerralla Nipsu vähän hidasti mutta rohkasin sitä menemään eteenpäin. Tultiin kaksi kertaa tämä harjoitus. 

Sen jälkeen aloitettin hyppäämään rataa. Rata meni tosi hyvin, hyvässä temmossa ja ponnistuspaikat olivat hyviä. Nipsu meni siis hyvin. 

En tehnyt nyt teille kovin pitkää selostusta, mutta tein koosteen siitä. 




-Amanda

5 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja hyvin te meette Nipsun kanssa<3

    VastaaPoista
  2. eiks yksin kuljtetettaessa pitäs laittaa heppa vasemmalle (tien) puolelle?
    tää oli kiva, meette hienosti ja ootte hyvä pari :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä sen määrää? Se on ihan sama kummalle puolelle sen lastaa, varsinkin kun on iso traileri niin kuin meillä joten sillä ei ole niin isoa merkitystå :-) & kiitos!

      Poista
    2. aijaa, okei :)

      Poista