tiistai 4. helmikuuta 2014

kouluvalmennus

Heippa! 

Kuvia ei taaskaan ole, ja mietin kauan että alanko tekemään ollenkaan postausta koska kuvia ei ole. Päätin aloittaa postauksen tekemisen ja katson löydänkö mitään vanhoja kuvia mitä en täällä blogissa ole julkaissut. 

Oispa jo kesä...<3



Mutta siis asiaan. Mulla oli eilen Iian kouluvalmennus ja oli kyllä tosi hyvä tunti. Toivoinkin salaa että tehtäisiin tunnilla väistöjä, koska ne on mulle ja Nipsulle aika heikot joten hyvä niitäkin sitten treenata. Aloitettiin siis tulemaan käynnissä vasemmasta suunnasta, ja kun päästiin pitkän sivun alkuun,tehtiin pohkeenväistöä vasemmalle. Nipsu oli aluksi aika pänkki, eikä tajunnut miten pitäisi toimia. Siitä suoristettiin poni ja lähdettiin tekemään väistöä oikealle. Tehtiin eka muutama kerta käynnissä ja sitten tultiin ravissa. Aluksi ravissa en saanut pidettyä tasaista tuntumaa joten Nipsun pää heilu puolelta toiselle. Kun aloin itsekkin ratsastamaan paremmin enkä säätänyt omiani, ponikin alkoi toimimaan. Loppua kohten Nipsu teki tosi hienoja pohkeenväistöjä verratuna siihen kuinka vähän me niitä olemme harjoitelleet.



Tultiin myös toisesta suunnasta, eli siis oikea kierros. Aloitettiin pohkeenväistö pitkän sivun alusta oikealle ja sitten tehtiinkin siirtyminen käyntiin ja pari askelta, sitten uudestaan raviin ja väistö vasemmalle. Nipsu teki paremmat väistöt vasemmalle tässä kohtaa. Sitten Iia alkoi puuttumaan enemmän siihen ettei takaosa saa mennä edelle. Iia antoi hyvät vinkit, ja minun hoksatessaan ne niin oijoi poni alkoi tekemään niin hienoja väistöjä ettei aikoihin ole nähty mun ponin semmosia tekevän ( riippuu tästä kuskista...) ! 


Hetken kävelytauon jälkeen jatkettiin hommia. Tultiin vasemmasta suunnasta ja nostettiin laukka lyhyen sivun keskellä josta jatkettiin pitkä sivu ja tehtiin toisessa päädyssä täyskaarto ja tultiin vastalaukkaa pitkä sivu. Ekalla kerralla Nipsu pudotti raviin, kun en ratsastanut sitä tarpeeksi eteen. Tehtiin muutamat toistot ja nekin alkoi sitten sujumaan paremmin. Tultiin samaa toisesta suunnasta joka sujui tosi hyvin alusta saakka. Minä tein Nipsun kanssa vähän pidemmän osion vastalaukkaa,jatkoin siis kulman läpi joka ekalla kerralla ei sujunut niin hyvin mutta toisella sujui ihan sika hyvin. 


Nipsu tuntui tosi kivalle koko tunnin. Nipsu on ollut nyt noin viikon tosi hyvä ratsastaa koska vaihdoimme sille remontti-turpahihnan kun Iia ehdotti että se voisi olla Nipsulle parempi. Niimpä se olikin sille parempi ja poni on toiminut tosi hyvin. 

Enää meillä ei onneksi ole tätä etupaino-ongelmaa vaan poni jaksaa kantaa itseään paremmin.( Kuva tahkolta 2013)


Tänään menin Nipsulla ihan yksin maneesissa, siellä ei ollut ketään muita joten päästeltiin Nipsun kanssa turhat höyryt pois ja poni kyllä meni monta kierrosta aikas kovaa. Menin vähän kavaletteja ja taivuttelin hyvin. 


-Amanda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti