torstai 6. helmikuuta 2014

kavaletteja

Heippodei! 

Mulla oli tänään Johkun kavaletti-puomi treenit. Tänään te saattekin jotain kuvamateriaalia,mutta laatu..Voih, maneesissa kuvat ei oikein onnistu ja vaikka yritinkin niitä muokata, ei niistä kuvista kovin hyviä tullut. Mutta jotkun onnistui ihan tarpeeksi hyvin että niitä tänne blogiin voin laittaa. 


Aloitettiin vasemmasta suunnasta ja pitkän sivun alusta teimme pohkeenväistöä oikealle ja siitä jatkettiin suoraan ravipuomeille joita oli 6kpl peräkkäin. Aluksi taas puomeilla Nipsu oli vähän ihmettynyt että mikä homma tämä on mutta sitten kun ymmärsi niin puomit menivät hyvin. Tultiin samaa aika monta kertaa, ja Nipsu teki tosi kivoja väistöjä ja reagoi hyvin pohkeeseen. 


Puomeilta jatkettiin ravissa kolme kavalettia jotka oli pitkällä sivulla vähän mutkitellen. Nipsu ei aluksi löytänyt kavaleteilla oikeaa askelta mutta pikku hiljaa askel alkoi löytyä. Tehtiin sama sitten toiseenkin suuntaan. 



En muista oikeen että mitä tehtiin missäkin järjestyksessä mutta muistaakseni seuraavaksi tultiin tämmöistä tehtävää : Kolme kavalettia laukassa- kavaletti-välissä raviin- ravipuomit-kolme puomia ravissa- ravipuomit ja sitten tehtiin siis monta kertaa samaa hommaa. Nipsu oli ihan innoissaan ja ei oikeen rauhoittunut päänsä kanssa joka osoitti kohti kattoa..  Nipsu ei välillä ymmärtänyt ihan että "esteet" olivat n. 20cm eikä 80cm, välillä Nipsut hypyt olivat liiallista liiottelua.  Koitin piirtää teille jonkunlaisen "ratapiirroksen" :D Toivottavasti  saatte selvää siitä!


Olenpas taiteellinen!





Nipsun muoto näissä kuvissa on ihan hyvä, välillä se meni tosi kivasti mutta innostuessaan pää nousi taivaisiin,varsinkin laukassa. Nipsu kuunteli hyvin pohkeita ja reagoi tosi nopeasti ja oli oikeastaan ihan kiva ratsastaa vaikka villihän se oli. Mutta pääasia että ponilla ei ole tylsää ja me tehdään tehtäviä josta Nipsukin tykkää!



Sitten viimeinen tehtävä oli ns. nelikaarinen kiemura-ura mutta siis kavaletteja väleissä ja noh, ei se nyt ihan nelikaarinen ollut mutta muistutti vähän sitä. 
Tässä taas taiteellinen teokseni radasta XD


Tultiin molemmista suunnista tota tehtävää, tossa piirroksessa on vain toinen suunta. Tulin molemmista suunnista kolme kertaa tehtävän. Eka kierros ei oikeen mennyt putkeen, koska Nipsu oli niin innoissaan etten saanut sitä pideltyä. Lopuksi alkoi onnistumaan hyvin ja Nipsukin alkoi rauhoittumaan. 




Huomenna ja lauantaina meen Nipsun kanssa ulkona kentällä/maastossa ja sunnuntaina mulla on Johkun estevalmennus. 
Ja muutes kiitos kaikille erikoispostauksien ehdottajille, lisää ehdotuksia toki saa laittaa! Yritän toteuttaa nyt noita teidän ehdottamia postauksia. Lauantaina meen Melisalle yöksi ja saapi nähdä tuleeko teille jotain videota ;-) 


Tallille menossa Lunan kanssa.... 

-Amanda

2 kommenttia:

  1. hienosti meette ja ihana kuva lopussa susta ja lunasta ;) ja muutenki kiva postaus! <3

    VastaaPoista